Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Početak sezone: pregled građevinskog materijala i alata

Fiber cementni kolosijek, motorna pila, motor-kultivator, vijčani nosači i gurani piloti za ogradu, kao i vraća boju za drvo. Novo tržište za početak proljetnog rada na gradilištu i kući.

S dolaskom otapanja dodaju se vlasnici seoskih kuća i zemljišta. Morate ažurirati ili popraviti fasadu kućice, nijansirati sjenicu ili terasu, sjeći staro drvo, rekonstruirati ogradu ili pripremiti teren za sadnju. Uz sve ove slučajeve, nova sezona će vam pomoći da se uspješno nosite - građevinski materijali, alati i mehanizmi potrebni za rad u vrtu i renoviranje vikendice.

Na pročelje seoske kuće lako preživljavaju negativni učinci nepovoljnih atmosferskih pojava - snijeg, kiša, ultraljubičasto zračenje, kao i česti prijelazi nula, mora biti završen čvrstim i izdržljivim materijalom. Na primjer, kao što je spajanje vlaknastog cementa Cedralni klik (Cedral Click).

Fiber cement siding CEDRAL je moderan materijal s kojim možete lijepo završiti pročelje seoske kućice. Paneli su izrađeni samo od prirodnih komponenti - vode, cementa, pijeska i vlakana na bazi celuloze. Rezultat su izdržljivi paneli koji ne pucaju i ne pucaju poput drva. Imajte veću snagu od plastičnog sporednog kolosijeka. Ne gubite vrijeme na suncu, ne podnosite visoke i niske temperature, visoku vlažnost i ne palite.

Glavna razlika Cedral Click-a je u tome što se profil bočne strane obrađuje kao četvrtina daske. Ploče su preklopljene i pričvršćene posebnim čeličnim spajalicama, pričvršćene na sanduk na vijcima. tj pričvršćivači su nevidljivi, što vam omogućuje da stvorite glatke i estetski izgled zidova s ​​teksturom drva (kedar) ili s glatkom površinom.

Ugradnja vlakana cementa sporedni kolosijek Cedral Click može biti učinjeno tijekom cijele godine, jer nema tzv "mokri procesi". Provodi se prema načelu montaže dizajnera pomoću najjednostavnijih alata na zidovima od plinskih i pjenastih betona, opeke, betona, CIP panela ili tehnologije okvira, drva. Ploče se mogu ugraditi horizontalno i vertikalno, a za kratko vrijeme lijepo je završiti ili rekonstruirati fasadu kućice.

Fiber cementa sporedni kolosijek ne apsorbira vodu, nije osjetljiv na biološka oštećenja, a sve sezonske kontaminacije, ako je potrebno, može se isprati sapunastom vodom. Fiber cementni sporedni kolosijek, s teksturom prirodnog drva, savršeno kombiniran i kombiniran s drugim vrstama završnih obrada fasada - žbuka, kamena, zidova od cigle. Imajte na umu da je životni vijek materijala do 50 godina. Izbor od 30 paleta boja. Dimenzije panela su 186x3600 mm debljine 12 mm i težine 12,2 kg.

U proljeće da bi zemljište u redu, morate smanjiti stare suhe drveće i spasiti plodna stabla iz zaraslih grana, formirajući njihove krune. To možete učiniti sami, bez upotrebe arborističkih usluga, koristeći motorne pile Huter BS-52prikazane u internetskoj trgovini VseInstrumenty.ru.

Motorna pila Huter BS-52 snage 3,4 KS - univerzalna opcija za vlasnika vikendice ili privatne kuće. 50,5 cm duga guma omogućuje rezanje trupaca promjera do 45 cm, a moguće je i rezanje stabala većeg promjera. Pomoću alata možete rezati trupce u komade, ispuštati grane i žeti do 5 kubičnih metara drva za ogrjev za peć ili kadu. Pila ima male dimenzije i jednostavna je za uporabu. Automatsko podmazivanje lanca produžuje životni vijek slušalica.Sustav za prigušivanje vibracija sprječava negativan utjecaj na ruke, a kočnica lanca zbog prednjeg zaustavljanja čini rad sigurnim.

Važno je napomenuti jednostavnost održavanja: rupe za izlijevanje ulja za lanac i smjesu goriva i ulja nalaze se na jednoj strani tijela. Poklopci se lako otvaraju i čvrsto zatvaraju gumenim brtvama. Preporučuje se sipanje benzina AI-92 i ulja s certifikatom API-ja u dvotaktni motor. To će pomoći da grupa klipova ostane duže u dobrom stanju. Ako se pila treba transportirati na radilište, bolje je napuniti gorivo na licu mjesta kako bi se uklonila opasnost od curenja tijekom trešnje tijekom transporta.

Druga važna točka je podešavanje napetosti lanca. O tome ovisi i proces rada i trošenje opreme. Lanac se ne smije spuštati: uz odgovarajuću napetost moguće ga je povući najviše 4 - 5 mm od gume. U ovom modelu podešavanje se vrši pomoću ključa, što je zgodno kada trebate stegnuti novi lanac.

Ako se alat koristi samo ljeti, onda je zimi potrebno isprazniti sve radne tekućine iz spremnika. Bolje je ne zatvarati poklopce. Potrebno je očistiti tijelo pile i slušalice od prljavštine, mrlja od ulja i piljevine.

Proljetni rad na gradilištu često je povezan s pripremom tla za sadnju. Stanovnik zemlje treba otpustiti tlo, ukloniti korov, "izrezati" greben ", itd. Uz to se može nositi s benzinskim motokultivatorom Sterwins-2zastupljeni u mreži hipermarketa za kućnu popravku i poboljšanje doma "Leroy Merlin".

Motor-kultivator ima optimalan omjer cijene i kvalitete, a na štetu univerzalnosti značajno pojednostavljuje i ubrzava rad na obradi zemlje na zemljištu.

Snaga četverotaktnog motora volumena 196 cm³, koji radi na benzinima AI-92, 6.6 KS Zbog ugradnje dodatnih priključaka, širina oranja može varirati u sljedećim rasponima: 350, 670 i 970 mm. Dubina oranja je 32 cm, a broj brzina u Sterwins-2: jedan prema naprijed i natrag. Kapacitet spremnika za gorivo od 3,6 litara. Udobnost i praktičnost tijekom rada osigurana su ergonomskim upravljačkim tijelima. Svi dijelovi izrađeni su od visokokvalitetnih materijala s trajnošću i izdržljivošću, a čelični mlinovi se ne moraju oštriti.

Prilozi uključuju:

  • Ridger;
  • pluga;
  • kopač krumpira;
  • spojke;
  • punila i posudice;
  • diskovi za zaštitu bilja.

Stoga, uz pomoć motornog kultivatora, možete prskati korijene, očistiti prolaz od korova, orati zemlju, iskopati korijenje itd. Jamstvo na Sterwins-2 je 3 godine.

Izgradnjom kuće izgradnja ograde postaje jedna od najvažnijih faza. Ograditi prigradski prostor tako da u proljeće ograda nije trebala biti obnovljena, a isto tako povećati brzinu, smanjiti troškove i istovremeno se ne prevariti kvalitetno, možete koristiti ponudu tvrtke Grand Line. Ovo je Nosači vijaka ili Grand Line® pogonski piloti.

Grand Line pogonski piloti i vijčani nosači su odlična alternativa klasičnom betoniranju stupa. Vijak nosači predstavljaju veliki šuplji vijak, na čiju kapu, kao rezultat, učvršćuje stup ograde. Za razliku od potpornih šipova, vozni piloti nemaju navoje za uvrtanje u tlo, već naprotiv imaju glatku površinu za bolju vožnju, poput čavla. Završni dio pilota i potporanj je okrugla prirubnica s otvorima za montažu i podešavanje stupa ograde.

Izbor ove opcije za montažu stupova značajno povećava brzinu ugradnje ograde. Ne morate trošiti vrijeme i novac na bušenje rupa, njihovo ojačanje, betoniranje i čekanje dok smjesa ne dobije snagu. Osim toga, vijčane oslonce i pogonske šipove imaju i druge prednosti. Smanjuje rizik od pogrešnih instalacija, jer utjecaj tzv"ljudski faktor" je minimiziran. Šipovi vijaka ne podliježu silama koje izazivaju zamrzavanje. Ne postoje skriveni procesi (ispravna i ista dubina bušotina, njihovo punjenje, marka betona i još mnogo toga) koje ne može kontrolirati investitor. Nema potrebe za udaranjem stupa ograde s vjerojatnošću oštećenja.

Ugradnja nosača vijaka može se obaviti ručno pomoću posebnog alata za pritezanje vijčanih nosača, uz poštivanje uputa proizvođača. Drift piloti i vijčani nosači izrađeni su od pocinčanog čelika, što znači da su zaštićeni od korozije, tako da će ograda služiti mnogo godina.

Prekrasna drvena terasa - san mnogih seljana. No, otvorena terasa podložna je negativnim učincima snijega i kiše. Vlaga ima destruktivan učinak na obojene ploče koje su također podložne opterećenju pješaka. Kao rezultat toga, zaštitni sloj ulja se brušuje tijekom dvije ili tri ljetne sezone. Istrošena područja snažno apsorbiraju vodu, a drvo počinje lomiti. Tako da s početkom proljetne sezone očistite i pripremite terasu za slikanje, tvrtku Biofa nudi uporabu reduktora boje Biofa 2089.

Biofa 2089 je vodeni produkt koji sadrži oksalnu kiselinu i biljni sapun, spreman za upotrebu. Na početku ljetne sezone potrebno je očistiti terasu od onečišćenja, očistiti površinu, pustiti da se osuši i provjeriti stanje ploča. Morate ažurirati površinu ako:

1. Površina je dobila sivkasti ton i na njemu se pojavila zelena patina.

2. Ulje je djelomično obrisano i vidljiva su područja neobojenog drva.

Prije uporabe, posudu treba protresti i nanijeti na površinu gustim slojem. Možete raditi s četkom ili četkom, čekati 15-20 minuta i tretirati površinu tvrdom četkom. Četkom očistite obilnu količinu vode, kojoj možete dodati 5-10% redukcijskog sredstva u boji 2089. Kistom upotrijebite smjer drvenog zrna. Nakon obrade, površinu drva treba temeljito isprati vodom. Nakon 2-3 dana, nakon sušenja, nanijeti jedan sloj prethodno korištenog toniranog ulja.

Ako je površina terase „suha“ ili je na nekim mjestima zaštitni sloj izbrisan do „čistog“ stabla, bit će potrebna mala restauracija.

Takva područja možete obnoviti lokalno, uz granice ploča. Površina se mora očistiti od prljavštine i isprati vodom. Preporučljivo je u vodu dodati 10-20% redukcijskog sredstva u boji Biofa 2089. Površinu sušiti dva do tri dana, a zatim nanositi jedan sloj ulja ovisno o funkcionalnoj namjeni konstrukcije i vrsta drva. U svim slučajevima, ulje mora biti zakolerovat.

Portal je prikupio sve informacije o "Zemljištu i vrtu".

U videu - raspored mjesta i iskustvo polaganja vrtne staze.

Sudjelovanje u kolekciji za sve tvrtke je besplatno! Ako ste predstavnik tvrtke, i imate što pisati o novostima njegove proizvodnje, pišite na adresu [email protected]

Pogledajte videozapis: VELIKI KVIZ ZA POČETAK SEZONE!! (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar