Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Naša kuća u novogodišnjoj haljini

Vrijeme od 22. prosinca do sredine veljače, naši preci nazvali su autohtonu zimu. I doista, ovo je najtamnije i najozbiljnije vrijeme, kada dani brzo lete, a sunce rijetko gleda, tako da samo to neće biti potpuno zaboravljeno.

Ali ovih nekoliko tjedana zime su ujedno i najljepše. Na zaleđenom suncu, iskrile su rijetke bodljikave snježne pahulje, lila-ružičasti suton je kratak, a večernja svjetla velikog grada sjaju kroz maglu zraka koja visi u zraku, dobivajući nejasne obojene halose. Mraz na stablima posebno je bijel na pozadini plavičaste, škripave pod nogama, snijega. I kako je lijepo otići kući nakon oštrog vjetra i ulične hladnoće! Zimi je udobnost i toplina "autohtonog gnijezda" počela posebno cijeniti.
Postoji duboko značenje u činjenici da početak godine pada upravo u vrijeme ranog sumraka i hladnoće, s tim "zamrznutim" prirodnim stanjem i našim raspoloženjem vrlo je logično početi odbrojavati iduću godinu, čekajući nas pred novim nadama i radostima. Ali moramo priznati da je prvi dan siječnja bio početak nove godine za narode koji su živjeli daleko južnije. U davna vremena, Rimljani su smatrali prvi mjesec ožujka, kada se priroda probudila i procvjetala, i počeo rad na terenu. Godina se tada sastojala od deset mjeseci, a tek kasnije je povećana za još dva. 46. ​​godine prije Krista rimski car Julije Cezar odgodio je početak godine do 1. siječnja. Zove se njegovo ime Julijanski kalendar proširio se diljem Europe.
Julije Cezar, naravno, nije razmišljao o snijegu prekrivenom snijegom, koji je kasnije postao našom domovinom, ali je pogodio kada je počela godina, jer kad vjetar u mraku urla izvan prozora, svijest da počinje nova godina, koja će uskoro opet biti svjetla, vrućina i lišće procvjetaju, jako zagrijavaju našu hladnu dušu.
Dakle, vrijeme je, možda, najljepših i najtajanstvenijih blagdana u godini: Božić i Nova godina. I morate se pripremiti za njih, prije svega - da ukrasite svoju kuću. To znači ne samo ukrasiti božićno drvce, jer mnogi originali smatraju da je „božićni“ ritual banalan i opcionalan. Nećemo se svađati, ali kuća može biti ukrašena bez božićnog drvca.
Na primjer, ukrasna biljka ili čak štand za kišobrane u hodniku može postati „božićno drvce“. Potrebno ih je zamotati vijencima čunjeva i lampiona, a hodnik će vam izgledati neobično svečano.
Vješanje vijenca na zidu ili na vratima je također opcija "win-win". Vijenac ne samo da dekorira kuću, stvorit će raspoloženje, već će poslužiti i kao izvor treperavog ambijentalnog svjetla, ako su u njega utkane male žarulje.
Vertikalni vijenac od čunjeva, jelovih grana i ukrasa za božićno drvce može se omotati oko bilo kojeg vertikalnog detalja interijera: stupa ili skulpture.
Za radikale, možete ponuditi "božićno drvce" u obliku grane bilo kojeg listopadnog stabla, i možete objesiti božićno drvce dekoracije na svojim "paperjast šape". Takvo avangardno drvo savršeno će se uklopiti u interijer u stilu visoke tehnologije.
Druga verzija stabla za originale, može privući ljubitelje minimalizma. Nedostatak igala u njemu je sasvim moguće nadoknaditi jestivost svojih ukrasa, ako umjesto njih koriste slatkiše, male čokolade i druge slastice koje će vam mašta reći. Usput, prije stotinu i pol godina, kada su se ukrašena božićna drvca iz Europe preselila u Rusiju, ukrasi na njima bili su uglavnom jestivi: medenjaci, orasi u zlatnoj foliji, slatkiši i voće. Štoviše, jabuke su općenito najstarije ukrašavanje božićnih drvaca, kao simbol plodnosti i života, a kasnije božićna drvca ukrašena su mandarinama - malim simbolima sunca i topline.
Naša kuća u novogodišnjoj haljini
Ali grozdovi pepela postat će logično ukras dacha stabla, a mogu ih posuti "snijegom" od šećera, unaprijed namočenog u bjelance.
I, naravno, kakva je Nova godina bez darova. Zapamtite svoje djetinjstvo, tako radosno očekivanje dolaska Djeda Mraza i izgled darova pod božićno drvce ili u "osjetio čizme" posebno obješen za tu svrhu!
Čarape ili čizme za poklone možete objesiti u blizini kreveta ili preko kamina. Na vrhu police kamina možete staviti svijeće, vijence od jelenih šapa i božićne ukrase. Treperenje vatre u kaminu, paljenje svijeća - što bi moglo biti divnije na Silvestrovo kada se ostvare želje.
Za one koji ne vole šljokice i raznotsveta, možete ponuditi stroge i elegantne svijećnjake od srebra i stakla. Oni doslovno glitter ukrasite vaš kamin.
Pa, naravno, morate pažljivo razmotriti ukras dječjeg vrtića (ako je u vašoj kući). Ovdje, uz pomoć igračaka, šarenih božićnih drvaca i sjajnih lopti, možete stvoriti pravu bajku u kojoj će se nalaziti nevjerojatni gradovi, vile i Snježne djevojke. I neka vaše dijete mašta, gledajući tu ljepotu. Vjerujte, on će se sjećati radosti ovog odmora za cijeli odrasli život

Na temelju materijala s alta-d.ru

Pogledajte videozapis: Deda Mraz i JOKER!!! Jurnjava za POKLONIMA! SANTA CLAUS AND JOKER! (Siječanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar