Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kuća od gaziranog betona

Sudionik foruma "Kuća i kućica" Sheffish gradi kuću u predgrađu Kazana

Kako ne bi dugi niz godina uzimali hipoteku na nepovoljnim uvjetima, Sheatfish je odlučio kupiti zemljište i sagraditi vlastitu kuću u predgrađu Kazana.
Potraga za zemljištem izvršena je prema nekoliko kriterija koje je bilo moguće zadovoljiti u jednom ili drugom stupnju. Neke su lokacije morale ići pregledati dva puta, ali neobično, s mnogih anketiranih mjesta, izbor je pao na onaj koji je najprije pregledan Sheatfish.

Važno je:
tijekom pretraživanja parcele nađite pravog vlasnika zemljišta, jer se realtori obično naplaćuju. Kada Sheatfish pronašao vlasnika cijena zemljišta je 200 tisuća jeftinije.


Tijekom registracije mjesta, inspektor BTI pozvan je na inspekciju. Pronašao je kadu, koja je trebala pokazati putovnicu. Trebalo je vremena da se dovrši registracija, tako da je vlasniku web-lokacije dodijeljen predujam od 1/4 cijene web-lokacije. Za mjesec dana bio je izdan, platio porez.

Za papirologiju, on je unajmio ljude koji su izdali za 15 tisuća rubalja: ugovor o prodaji, potvrda o registraciji, BTI putovnica, itd.

Važno je:
Za vjernost izraditi dokumente sebe, to je sigurnije i brže. Ne postoji ništa teško o tome.


Bath, dizajnirao ga nije uzalud. Jer nakon što sam donio kamenje za peć i kad sam se okupala, bila sam potpuno oduševljena rezultatima.
Projekt kuće
Prije izgradnje kuće Sheatfish je kupila projekt kuće na internetu. Htio je da kuća ima: najmanje 4 spavaće sobe, dnevni boravak - blagovaonicu, kuća treba imati površinu od najmanje 180-250 m / 2 i uvijek lijep izgled. Iz slika objavljenih na stranicama, svidjela mi se kuća. Naručio je projekt, platio, primio. Ali kao rezultat toga, projekt je bio loš s tehničkog stajališta (zastario). Morao sam sve ponoviti, ostale su samo osnovne dimenzije.
Početak rada
Za izgradnju kuće Sheatfish privukla poznati nadzornik. Kupljeno područje nalazi se na padini, visinska razlika na donjoj i gornjoj točki je 2,5 m, u vezi s tim odlučeno je koristiti monolitnu ploču kao temelj za kuću.
Tijekom kopanja jame bilo je strahova da bi se moglo doći do izvora, ali nije bilo vode u jami. Bager iskopao pijesak i malo gline. Tako da se minirano zemljište nije ometalo, izlili su se na cestu u onim mjestima gdje su bile rupe, ubivši dvjema pticama jednim kamenom - riješili su se tla i zakopali rupe.
U svibnju su radnici počeli piti. Tek nakon 15. svibnja rad se polako pomaknuo iz mrtve točke.
Radnici su ručno obrezali jamu, posuli pijesak, postavili oplatu, vezali armaturu. Za dio ploče gdje će stajati nosivi zidovi, debljina je iznosila 350 mm. Koristili su okov od 16 mm u 4 šipke. A za ostatak ploče čija je debljina 250 mm ojačanje 12 mm u jednom sloju. Osim toga, ispod potpornih zidova iskopani su 2 metra za popunjavanje ojačanih stupova.

Važno je:
Sve vrijeme, pomno pratiti potrošnju materijala na gradilištu, njegov poslovođa na spoj pokušao zavarati na 35 tisuća rubalja. To je otkriveno jer su somovi sumnjali da nešto nije u redu i prebrojali materijale, a zatim su odmah natjerali poslovođu da učini isto.


Tijekom pripreme temelja za lijevanje korištene su korištene FB 6 ploče šestica i istovarene su od susjeda na licu mjesta. U početku, to je planirano za kupnju četveronoške, ali šestice su se pojavile po povoljnoj cijeni i uzete su (štedeći 70 tisuća rubalja).
Temeljno lijevanje
Za punjenje temelja, som je naručio 35 m / 3 betona. Izliveni beton iz jedne točke i padobranac izrađen od strane radnika gurnuo je rješenje u pravom smjeru. Dan je izliven i čekao 3 tjedna prije nego što je potpuno izliječen.
Blokovi za slaganje
Kupljene rabljene blokove kupio je za njihovu pripremu, proveo mnogo vremena - morali su ih očistiti od otopine u suspendiranom stanju uz pomoć čekića i ostatka i tek onda ih spustiti.Da bi osigurao blokove, naručio je 3 m / 3 gotovog morta. Svi blokovi FBS-a stavljeni su za dva dana. Na tome je prva brigada završila svoj posao.


Pretražite timske zidare
Dva tjedna kasnije pronađen je tim zidara. Počeli su polagati cigle za uklanjanje podruma na nulu. Odmor na somovima bio je gotov i postalo je teže kontrolirati radnike, pa je novi tim sve nasumce izgradio. Na mjestima navedenim u projektu, proizvodi su djelomično zaboravljeni. Na nekim mjestima, opeka je u ravnini s blokovima FBS-a, na mjestima visi 3-4 cm, zbog čega ih je odvezao.

Novoprimljeni tim je završio posao. Riba som je naručila i donijela preklapajuće ploče i tim je u jednom danu riješio taj zadatak. Tada su radnici rastopili bitumensku podlogu, a radovi u kolovozu 2008. bili su dovršeni.
Tijekom prošle godine, Shemfish spojen električne energije bez plaćanja mita nikome, po cijeni od 20 tisuća rubalja. Donio je zemlju na mjesto i napravio terase, izravnavajući ulaze u kuću. Konačni izgled lokacije bit će jasan kada se u blizini kupke ukopa ribnjak.
Nova sezona
Godine 2009. odlučio je ne zaposliti poslovođu - nema koristi, a novac odlazi. Odlučio sam uzeti brigadu od poznanika.
Kriza je u punom jeku Sheffish je savjetovano da se na posao poznatog graditelja inženjer bez posla. Našao je tim lokalnih zidara. Momci nisu bili loši. Za posao su uzeli fiksnu cijenu - 500 podstava, 800 butovka. I pristali su platiti. Za dodatni rad osigurana je posebna naknada. Rješenje je pripremljeno na kupljenoj mješalici betona i podignuto žlicama, te materijalima koje je dizalica donijela. Brigada je radila dobro bez izostajanja s posla 6 dana u tjednu od 7 do 19 sati.

Važno je:
Dva puta zbog kiše došlo je do zastoja u dizalici, tako da se izgradi dobar pristupni put za sve vremenske uvjete. Inače ćete morati istovariti materijal na cesti i ponovno transportirati u suhom vremenu.


Provjeravajući razinu "nule", utvrđeno je da je razlika 6 cm, a taj je nedostatak korigiran pomoću bitke od morta i opeke. Napravio je običan raspored i počeo graditi. Izgrađen brzo. U gradnji su sudjelovala 4 zidara i 1 majstor.
zid
Zid se sastoji od keramičkih opeka, nakon čega slijedi otvor za provjetravanje od 3 cm i gazirane betonske blokove. Uzduž cijelog perimetra, svaka 2-3 reda, zidana mreža je položena u šav zida za snop ruševina i lica. Za polaganje koristi se otopina na mješavini riječnog i kamenog pijeska uz dodatak deterdženta i naravno cementa. Donesena opeka nije savršenog oblika, ali radnici su dobro položili, pokušali.

Važno je:
Opeka za oblaganje mora se naručiti za cijelo gradilište, inače se boja cigle ne može podudarati u sljedećoj seriji.


krov
Roofer je također preuzeo preporuke susjeda iz Uljanovska. Izgradio je kuću od arišnog drva. Nakon razgovora s njim razgovarali su o cijeni. Bila je iznad 15-20 tisuća. No, jer krov nije bio jednostavan, a obrtnici nisu htjeli biti uzeti bez preporuke, pristao je na njihove uvjete.

Za dan, izračunati broj potrebnih građevinskih materijala i kupili. Odlučeno je da će grede biti debele 50x200 mm i stajati u koracima od 590 mm. Kao grijač, uzeli su bazaltnu ploču Euroisol debljine 200 mm, morali su napraviti paru i hidroizolaciju. Sustav grede postavili su 2 osobe, a treći je bio povezan.

Odlučili su pokriti krov metalnom pločicom tvornice čeličnih profila Kazan. Španjolska sierra, čokolada. Ispostavilo se da su duljine 6x3 metra i da se međusobno uklapaju zajedno s velikim poteškoćama, ali rezultat je ispunio sva očekivanja, postavljeni su kvalitativno, šavovi nisu vidljivi. Potkrovlje s unutarnje strane obloženo obrubljenom daskom.
dimnjak
U kući su se nalazile dvije košuljice s ventilacijskim kanalima i dimnjacima. Jedan uspon se nalazi u nosivom zidu, prolazi otprilike u sredini kuće. Sadrži tri dimnjaka od 250x140 mm i tri ventilacijske kanale 140x140 mm. Ovaj potporanj u cijelosti je izrađen od crvene opeke.U drugom usponu nalaze se tri ventilacijska kanala 140x140 mm, a sam uspon, do razine krova, je izrađen od silikata, a sve iznad krova također je od crvene opeke.
Prozori i vrata
U prozorske otvore Sheatfish instaliran plastični njemački prozori. Oni su trobrodna čokoladna ulična boja. Instaliran bez prozorskih klupica. Ukupno je dobio 18 prozora. Prozori su postavljeni točno, zapenili. Ebb plime su postavljene ispod prozora kako bi se spriječila prolaz vlage. Instalacija, bio je zadovoljan.
Ulazna vrata naručena iz Saratova. Dobre su jer su izrađene od kvalitetnih komponenti i dobro su izolirane - dvostruka brtva na platnu i kutija za vrata.
Stavite ih na uši, pričvršćene na kutiju s vijcima. Samo 4 uha na svakoj okomitoj strani kutije. Pričvršćena metalnim sidrima d8 ili d10 do 150 mm.

S obzirom na činjenicu da je kutija kuće samo izgrađena, i bojeći se vertikalnog skupljanja kuće, veličina kutije vrata vertikalno smanjena u odnosu na vrata za oko 15 mm.
dobro
Pa odlučili kopati na dnu stranice tamo, to je bliže površini. Iskopana rukom, ispalo je 3 prstena u tlu i jedan na vrhu. Voda u bunaru je na visini od 1,5 metara od dna stalno. Htjeli su kopati dalje, ali nisu uspjeli, protok vode je velik. Voda je bolja u okusu nego u gradu slavine.
Ukupni trošak materijala i obavljenog posla:
  • Trošak građevinskog materijala - 1 315 000 rubalja;
  • Trošak obavljenog posla - 640.000 rubalja;
  • Troškovi prijevoza - 110.000 rubalja;
  • Mjesto i tlo rade za njega - 850 000 rubalja.
Objavio je Shemfish House i Cottage Forum člana
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Praktična žena - Prirodno sredstvo za čišćenje fleka (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar