Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kako povećati pileće jaje

Zašto pilići donose patuljasta jaja.

Pilići najčešće nose mala jaja kada počnu polagati jaja ranije od razdoblja predviđenog prirodom. Oko mjesec dana kasnije, situacija je ispravljena, kokoši sazrijevaju, a normalna jaja se formiraju u jajovodu. Ali ponekad se dogodi da kokoš, koja je uvijek isporučivala stabilno velika jaja, odjednom počne "mljeti", a mi se slagamo zašto se to događa i kako vratiti jaja normalnoj veličini.

U pravilu, nagla promjena veličine jaja sugerira da kokoš završava biološki ciklus reprodukcije. Svako razdoblje nesenja u pilićima završava s moljem, a nakon maljenja počinje novo razdoblje polaganja. Nakon što je preživjela razdoblje moliranja, kokoš će ponovno početi nositi normalna, velika jaja.

Ali ako piletina ne pokazuje nikakve znakove mokrenja, a jaja počinju nositi mala, neujednačena, pa čak i bez ljuske, to nam govori o svojoj pogrešnoj prehrani. Hrana mora biti uravnotežena, kreda ili mali školjkaši moraju biti u posebnom pladnju, ljeti mora biti dovoljno zelene krme, a zimi dobri domaćini daju pilićima sijeno ili im pripremaju seno. Rekli smo vam točno kako crkve našeg portala hrane piliće.

Ali ako ste sigurni kako u kvalitetu hrane za piliće, tako iu činjenici da se piletina ne odbacuje, odvojite je od ostalih ptica i pokažite je veterinaru. Možda je njezin jajovod zapaljen, a to može biti znak zarazne bolesti ili parazita.

Pogledajte videozapis: Da li su jaja dobro ili lose za holesterol? (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar