Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Klizna kuća

Britanska tvrtka dRMM Architecture koju je naručio Ross Russell izgradio je neobičnu kućicu pod nazivom "Klizna kuća". To je neobično, vrlo udobno i ekološki.

Kada pogledate izdaleka u ovu zgradu - čini se da je ovo normalna štala. Ali to je slučaj kada se vanjština ispostavi da je varljiva i da je potrebno samo pritisnuti gumb, jer se istinito, skriveno značenje tajanstvene i neobične kuće počinje izlagati.

U novije vrijeme, sretni vlasnik ove kuće slavio je useljenje. Tu su kuću skovali Alex i Joana Gonsalves. Izumili su ga ne zbog šokantnog. No, moramo priznati da kuća u pokretu ostavlja dojam tijekom kretanja zidova i krova.

Izgradnja klizne kuće sastoji se od tri odvojene zgrade: garaže, vanjske kuće i glavne kuće. Izvana, projekt je stiliziran kao lokalna farma i stoga je izdaleka sličan štali ili štali. Glavna kuća i kućica nalaze se na istoj liniji, duž grebena krova, a garaža je pomaknuta u stranu tako da gotovo dodiruje uglove, formirajući malo dvorište.

Razlika ove konstrukcije od ostalih je u tome što ima dodatnu vanjsku pokretnu ljusku - krov i zidove. Ispod prozora i vrata nalaze se otvori koji se ne poklapaju nužno s pravim vratima i prozorima. Krov kutije za olovke može se pomicati uzduž građevinske osi za nekoliko metara i može se zaustaviti na bilo kojem položaju.

Vanjska ljuska teži oko 20 tona i pomiče se do krajnjeg položaja za 6 minuta. Pokreće ga 4 električna motora napajana iz akumulatora.

Zahvaljujući pokretnoj ljusci, domaćin po vlastitom nahođenju može promijeniti stupanj otvorenosti kod kuće, ovisno o dobu dana ili njegovoj želji. Sposobnost pomicanja zidova pomaže vlasniku kuće da promijeni stupanj zagrijavanja sunca i izmjeni topline sa zrakom, čime se smanjuju troškovi klimatizacije ili grijanja.

Vlasnik kuće Ross divio se kući. Uostalom, sada može pretvoriti staklenu zgradu u zatvorenu tamnu sobu, na primjer, gledati film, a ako to nije imao, morao bi gurnuti brojne zavjese.

Pokretni dizajn sastoji se od ariša, a boja je prirodna. Glavni zidovi zgrade obojeni su crvenom i crnom bojom, pa se kad se ljuska pomakne, mijenja shema boja kuće.

Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Klizne stijene - idealno rješenje za male stanove (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar