Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Različite vrste završnih vikendica

Nedavno, kuće su postali vrlo pozorni na vanjski dizajn svojih domova. Uostalom, ne samo topline u kući, ali, što je najvažnije, njegov izgled i atraktivnost ovise o materijalu koji se koristi za ukrašavanje kuće.

prilaženje

Najčešći i najjeftiniji materijal za završavanje seoske kuće je sporedni. Najpopularnije PVC-vinilne ploče čija je debljina 1 mm. Jednostavni su za ugradnju jer su lagani i plastični. Sporedni kolosijek može biti bilo koje boje, teksture ili teksture, na primjer: obrubljen ispod stabla ili kamen. Naravno, u blizini je jasno da ovo nije kamen, ali iz daljine daje dobar učinak. Takva je fasada dobra jer se lako njeguje (dobro se pere), ali nažalost je tanka i stoga krhka.

Oni koji ne vole završnu obradu plastike mogu odabrati prednju ploču ili blok kuću. Osobitost ovog materijala je u tome što oponaša rez trupca. Ali za drvo morate platiti više nego za plastiku.

Oba ova materijala, kao i prije, su traženi, ali za kuće do 150 četvornih metara. m. Kupite ih uglavnom za seosku kuću.

gips

Među završnim materijalima u srednjoj cjenovnoj kategoriji spadaju sve vrste fasadnih panela i žbuka. Fasade od štukature preferiraju vlasnici. respektabilne palače i vlasnici ljetnih kuća u okviru panela. Među materijalima postoje dvije vrste: akrilne žbuke i suhe građevinske smjese. Svaka od njih ima svoje karakteristike - akrilna žbuka je nepropusna za paru i zadržava svoju boju, a gips od suhih mješavina dobro prolazi paru. Osim toga, žbuka zahtijeva puno rada i vremena u usporedbi s radom ugradnje sporednog kolosijeka. Osim toga, možete raditi samo u toploj sezoni.

Kuća, čija je fasada obrađena žbukom, izgleda prirodno i elegantno, lako je popraviti i ne možete se ograničiti fantazijama pri odabiru boja, tekstura i utjelovljenja bilo kakvih arhitektonskih rješenja. Raspon žbuka je vrlo širok. I nije moguće reći koliko će koštati završna obrada fasade.

Ukrasne pločice i ventilirane fasade

Kako bi kuća ostala topla i istovremeno je učinila lijepom, koriste se različite dekorativne ploče i paneli. Na primjer, pločica od cigle imitira opeku (izrađena je od pečene gline). Ona može lijepo ukrasiti zidove kuće, štoviše, ona je jaka i izdržljiva i ne boji se mraza. Zidni paneli koji se sastoje od izolacijskih i klinker pločica također su traženi, dodatno izoliraju kuću, a fiksiranje panela nije velika stvar.

Počela se tražiti i takozvane - ventilirane fasade. Sastoje se od obloga, izolacije i spojnih elemenata, a između slojeva postoji praznina za ventilaciju, tako da se ne stvara kondenzat i izolacija se ne smoči. Završna obrada može poslužiti za razne materijale: ploče od cementnih ploča, ukrasni kamen, samočisteće cementne ploče. Prednosti ventiliranih fasada su da se oblaganje objekta može izvesti u bilo koje doba godine.

Keramika i opeka

Među najprestižnijim opcijama završava keramičkom opekom i ukrasnim kamenom. Interes za njih se nastavlja unabated, unatoč visokoj cijeni materijala i rada. Kuće od cigle izrađene su od bilo kojeg materijala. Ako ima malo novca za keramičke opeke, oni koštaju silikat. Prirodni kamen se koristi u ukrašavanju podrumskih katova vikendica, dajući strukturi čvrstoće i monumentalnosti.Osim prirodnih materijala, u uređenju vikendice i njihove umjetne kolege se koriste. Metodom vibromoblikovanja proizvode se pločice od betona, granita. Oni su jeftiniji, ali mnogi još uvijek ne mogu priuštiti.

Rezultat

Ukratko, možemo reći da se za fasadni ukras kućice najčešće koriste:
U nižu kategoriju spadaju sporedni kolosijeci i drugi jeftini materijali.
U srednjoj kategoriji popularnih plastičnih kompozitnih materijala, kao i umjetnih kolega - "simulatori".
A najskuplja završna obrada fasade je kombinacija podloge od prirodnog kamena s gipsanom ili drvenom fasadom.

Pogledajte videozapis: VRSTE () ALUMINIJSKIH PODNIH PROFILA (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar