Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Pravilno rastavljanje i zaštita cijevi

Tijekom popravka u njegovoj kući ili stanu, svatko od nas nužno se bavi cijevima. Onda ih treba obojati, a ponekad ih je potrebno zamijeniti ...

Uz svaku popravku koristili smo se plinom i vodom u kući ili stanu. Bez sumnje, to je lijepo i korisno za cijevi, ali kako onda pomaknuti maticu na pojasu ako je potrebno? Zato je bolje ako je sgona nit oslikana samo jednom. Kada su cijevi smještene u stanu, moguće je bez ikakve boje, samo jednom promašiti nit sgona s bilo kakvom tehničkom mašću.

Ako je ipak potrebno rastaviti cijev s višestrukim slojem boje na zavoju, pokušajte zapaliti boju na zavoju zavoja pomoću plamenika ili nježno guliti nožem i šilom, rastaviti i ukloniti brtvu na kraju spojke.

Složenost demontaže značajno ovisi o materijalu spojnica. Spojnice napravljene od duktilnog željeza koje su gusto obrasle na čeličnim cijevima i još uvijek se podvrgavaju ključu, čelična spojka nije uvijek pod silom čak i cijevnog ključa. Tada ključ za cijevi neće pomoći i dobiti dodatne poluge.

Ostaje grijati - najmoćniji alat koji se često pribjegava prilikom rastavljanja cijevi. Za grijanje kod kuće, u pravilu, koristite ventilator ili plinski plamenik. Potrebno je vrijeme od dvadeset minuta do jednog sata za pravilno zagrijavanje mjesta spajanja između fitinga i cijevi, što ovisi o promjeru cijevi.

Potrebno je postupno okretati cijev kako bi se ispravno zapalila brtva između fitinga i cijevi. Nakon toga nekoliko puta udarite čekićem o armaturu i cijev, tako da se ljestvica i čestice pečenog pečata raspadaju. Ako cijev koju rastavite s zavojem, stavite je na tlo i pokušajte odvrnuti fiting s cijevnim ključem. Ako je cijev ravna, a vi niste imali stezaljku ili škripac ispod ruku, upotrijebite drugi cijevni ključ da držite cijev.

Da biste zaštitili cijevi u vrtu, pokušajte koristiti samo uljane boje i prije nanošenja - očistite površinu cijevi od hrđe. Radije pocinčane cijevi. Na takve boje, možete samo otvoriti niti, koje su uklonile sloj cinka, a također - ne više od jednom.

Pogledajte videozapis: Varenje bakra (meki lem) (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar