Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Gradim seoski WC

Jedna od nužnih zgrada, bez koje ne može bez jednog ljetnog stanovnika, je toalet. I na svakom mjestu je izgrađena na svoj način, sa fantazijom

Sudionik u Domu i Dacha forumu ani1883 također je nekako ujutro došao na ideju izgradnje pristojnog i udobnog toaleta.
Za njegovu izgradnju bili su dostupni:

 • Dva betonska stupa;
 • Polovice od pastorka za stupove snage duljine 2 metra;
 • Pet guma iz trolejbusa promjera 105 cm i visine 30 cm;
 • Mjesto za WC.


Izgradnja WC-a
Da bi odredio veličinu predmeta, stavio je točak, a pored sebe, na udaljenosti od 175 cm, položio je stupove. Nakon mjerenja pokazalo se da je veličina poda 2x1,8 metara. Zatim, do najbližeg milimetra, odredio je mjesto jame. Vrijeme je da imate strpljenja i iskopate rupu do dubine od 5 guma koje su složene u stupcu, ili 140 cm.


Uski unutarnji promjer guma ani1883 nije odgovarao, tako da ih je s ubodnom pilom proširio, za punu uporabu u zahodu. Odrezani dijelovi guma korišteni su za zatvaranje grmlja na licu mjesta - za vrijeme košnje trave, grmovi cvijeća su zaštićeni.

Važno je
Prije piljenja guma potrebno je strpljenje i pile za nokte, koje se često lome.

Nakon što je iskopana jama, ani1883 je nalila 10-15 cm velikih ruševina (drobljene opeke, veliki građevinski otpad, itd.) Na dno i stavila par guma na vrh, u kojem su unaprijed izbušene tri rupe za vijke. Promjer rupa koje je napravio ispod vijaka od 12 mm. Prilikom spajanja vijaka korištene su podloške. Nakon što je spojio gume, odmah je zaspao prostor između njih i zida jame i tako dalje dok nije stavio sve gume. Odrezao je posljednju gumu na jednoj strani. Ta jama je spremna.
A sada je red za izgradnju nadzemnih zgrada
Zahtjevi za mali arhitektonski oblik bili su sljedeći:

 • Trebao bi biti prostran i prostran;
 • Prirodno osvjetljenje je potrebno;
 • Dobra ventilacija;
 • Mogućnost ugradnje na krov spremnika za hladnu i toplu vodu - za ljetni tuš, dok tuš treba imati dobar pritisak;
 • Instaliranje solarnog kolektora za proizvodnju tople vode (eksperimentalno);
 • Brzi proizvodni pogon;
 • Korištenje postojećih građevinskih materijala (ostaci drva 150x150 - 6 metara, 30 ploča - 6 metara svaki, neke trim ploče).

izgradnja
Prije svega, ani1883 je nastavio s poravnavanjem betonskih greda koje su ležale na tlu (vodoravno i paralelno jedna prema drugoj). Zatim je izrezao 150x150 bara u tri bara od 2 metra. Označene su grede za ugradnju trupaca i ploča. Na jednakim udaljenostima sa svake strane ruba drva u njegovom središtu, izbušio je rupe za pričvršćivače. Kao pričvršćivač upotrijebio je šipku s navojem M10 duljine 27 cm, pričvrstivši je za betonsku gredu sidrom dugačkom 70 cm i izbušivši rupe od 14 mm ispred tog perforatora. Ukupno, ispalo je 6 sidra i 6 klinova s ​​maticama i podloškama, a na klinovima su nosili komadiće gume. Nakon toga je sastavio strukturu.


Prema uzorku na terasi, skupljao je splavove od 100x25 dasaka uz pomoć vijaka. Samo 3 identična dizajna ugrađena su u trupce u trokutastim žljebovima za rogova. Grede su montirane okomito i pričvršćene krakovima (privremeno).
U sljedećoj fazi, presjekao je daske od 2 metra za krovište, te ih pribio i položio na vrh. Vidio je zid iza dasaka, ne zaboravljajući mjesto ispod prozora. Ispred njega je instalirao police za vrata, a zatim je napravio fasadu obrubljenih dasaka.

Kako bi otvorio vrata, zavarao je metalne trake za šarke i prikovao ploče na njih. U isto vrijeme, nije bilo potrebe da se napravi učvršćenje krila vrata u obliku slova Z. Za unutarnje zidove koristio je zidnu plastiku. Stavi prozor.
Izgradnja toaleta trajala je 3 puna dana.
Objavio sudionik foruma "House and Dacha" ani1883
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Hidroizolacija kupatila, podruma, temelja, terasa (Sika TopSeal-107 prakticni deo).mp4 (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar