Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako hraniti zečeve?

Kunići nisu samo vrijedna krzna ... nego i životinje koje su vrlo hirovite u pogledu hranjenja. Što bi trebalo dati životinjama za hranu, a što ne?

Kućanstvo je danas u modi, a dobar početak za nove poljoprivrednike bit će uzgoj kunića. Ali prije nego što naučite s čim jedu, najprije morate shvatiti što jedu.

Ako želite dobiti visokokvalitetno meso, hrana za kuniće mora biti potpuna. Korisnik tako misli. thewick.info i iskusan poljoprivrednik Constantin (nadimak na forumu BOS Konstantin): "Velika zabluda je da možete dobiti nešto iz ničega. Mislim, hraniti se, hraniti i dobiti dijetetsko meso (dobit)."

Kunići su životinjske biljojedi - u smislu da trava u određenim slučajevima može postati otrov! Životinjama se ne preporučuje davanje svježe trave, potrebno je da leže neko vrijeme. Zašto? Čini se da u njihovom prirodnom staništu kunići jedu samo travu i travu. Zapravo, nije im sva vegetacija jestiva. Ako je kunić pušten na travu, on može biti uhvaćen na ručku s ljutikom, rjeđerom, mrvicama, akonitom, bolovima u leđima, kokošima i drugim biljkama kojima se životinja može otrovati i umrijeti.
Jedan od forumchanok (nick na forumu Taskira) vidi travu i smisao, ako je koristite kao biljni lijek za razne bolesti: "Alder, hrast, vrba, vrba dobro je koristiti kao adstrigentno sredstvo. Maslačak, čičak, vrhovi mrkve, breza, lipa su multivitaminski lijek. Pa, pelin i buhač dobro se koriste za crve." Pa, najhranjivija trava za zečeve je lucerna - u njoj ima mnogo proteina.

Postoji još jedan problem sa svježom travom: pojedeći sočnu hranu, zečevi jednostavno počinju gutati (zbog dugog i tankog crijeva). I samo će se izvana činiti da postaju deblji - u stvari, to je napetost u trbuhu. Stoga, trava treba sušiti: želudac neće boljeti, a dio otrova u nejestivim biljkama će ispariti.

Sočna hrana mora biti u prehrani, osobito ljeti. Uz travu, ovom će se zadaćom baviti kvalitetna silaža, usjevi korijena i krme te kupus. Istina, potonji može uzrokovati proljev, ovdje trebate pažljivo pratiti životinjski izmet. Može se zamijeniti drugim povrćem: repom, mrkvom (gdje nema stereotipa), krumpirom (ne preporučuje se samo sirovi krumpir). Osim ako, naravno, ne smeta novac.

Od tzv. Zelene stočne hrane izdvaja se svježe granje. Stoga se slobodno opustite male životinje, grmlje, hrast, javor i breza. Za zimu ih treba ubirati ljeti, s lišćem.

Gruba hrana- sijeno (pola kilograma dnevno za odraslog kunića), kao i suho lišće - osnova prehrane kunića, jer im je tako potrebno vlakno. No, s dominacijom sijena (ili slame, ovako eared ljubav više) stalna dostupnost vode je potrebno u hrani. Ako se ljeti kunići koriste da jedu više ili manje svježe hrane, a zimi se nevoljko prebacuju na sijeno, možete prevariti - posuti sijeno slanom vodom.
Govoreći o vodi: korisnik thewick.info (nadimak na forumu Zub) daje takve savjete:
"U hladnom vremenu, zečeve treba hraniti toplom, pomalo slanom vodom dva puta dnevno, ujutro i navečer. To također dovodi do povećanja tjelesne težine 20% brže od onih koji su snijeg zimi." Ali korisnik pod nadimkom agronomchk podsjeća na slučaj kada je davanje vode nepoželjno: "Kukuruz u fazi mliječno-voske zrelosti lako se jede od zečeva, ali je bogat ugljikohidratima, koji uzrokuju fermentacijske procese u želucu, stoga je potrebno ograničiti pristup kunića vodi".

Ponekad možete prepustiti kunićima krušne mrvice. To je sušeni kruh, jer se za njih ne preporučuje svježi kruh.

Još ima koncentrirana hrana - to su različite vrste žitarica, mekinja, kao i otpad iz prehrambene industrije (ali one moraju biti čiste i svježe!). Smatra se da će se zdrobljeno zrno bolje apsorbirati. To je logično, ali Constantin vidi u njemu grebene zečeva: "Fino zdrobljeno zrno sadrži dijelove nalik prašini koji padaju u nos zeca, prisiljavajući ga na kihanje, stalno lizanje i" pranje ". Osim rasipanja energije, to također dovodi do pojave renitisa i stomatitisa. “Izlaz je napraviti grubo brušenje.
Nemojte zaboraviti minerali: sol, kreda i koštano brašno neće biti suvišno u izborniku zeca. To se posebno odnosi na mlade, kao i na trudnice i dojilje.

Uravnotežena prehrana je definitivno dobra. ali Constantin misli da možete olakšati život pomoću dokazanog jelovnika - sijena i hrane za životinje: "Idealna prehrana je specijalizirana za hranu i sijeno. Ako nema specijalizirane hrane, onda možete koristiti drugu hranu, ali dodajte kolače, premiks i proteinsko-vitaminske dodatke." Međutim, vjeruje se da ako zečevi vole hraniti zečeve, nećete imati koristi od njega. Činjenica je da krmna smjesa može sadržavati genetski modificiranu soju ... Uz sve posljedice koje iz toga proizlaze.

Hranjenje nije jedina stvar za koju se treba brinuti kada se brine o zečevima. Neprikladni uvjeti pritvora mogu negativno utjecati na zdravlje glodavaca. Više o tome pročitajte u našem videu.

Pogledajte videozapis: KUNIĆI - Hranjenje - koliko kunići jedu? (Rujan 2019).

Ostavite Komentar