Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Stolica izrađena od hibridnog drva: ideja koju treba zapisati

Kako napraviti lijepi drveni namještaj od otpadnog drva.

Svaki proizvođač kabineta zna da se u procesu izrade dizajniranog namještaja stvara otpad. To mogu biti drvna sječka, piljevina, daske za obrezivanje, letvice, tračnice itd. A onda se postavlja pitanje - što učiniti sa svim tim? Šteta je baciti ga, dragocjeno drvo ne leži na cesti, ali su skupi. Ali kod gorljivog vlasnika sve ide na posao. Naš portal vam je već rekao kako napraviti namještaj za ljetnikovce i druge korisne alate iz građevinskog otpada. Isti princip koristili su i majstori južnokorejskog dizajnerskog studija specijaliziranog za proizvodnju ekskluzivnog namještaja.

Ideja je jednostavna - prikupiti svu opremu, koja se još može staviti u akciju, sortirati ih po veličini i obliku, a zatim napraviti hibridno drvo, iz kojeg se zatim može napraviti lijepa stolica. Da bi se to postiglo, obloga se stavlja u poseban kalup i izlije epoksidnom smolom. Zatim se dobiveni radni komad uklanja, obrađuje, polira i lakira.

Rezultat je neobičan proizvod, nešto nalik na okruglo matirano staklo, koje je upravo spojeno komada drveta.

Da bi se pojačao učinak, južnokorejci namjerno ne obrađuju drvo, ostavljajući na njemu tragove posjekotina i žetona. Kao rezultat toga, smola teče u sve pukotine, naglašavajući prirodnu teksturu drva, a svaki se proizvod ispostavlja kao jedinstven.

Odabir komada drva različitih veličina, obrtnici igraju s izgledom izratka, pojačavajući učinak "stakla" ili "drva".

Naravno, ideja nije nova, a to načelo se koristi u proizvodnji OSB ploča, koje su svima poznate, ali južni Korejci ističu da je njihova tehnologija dostupna za ponavljanje doma, ne zahtijeva kompliciranu i skupu opremu.

Glavna tajna je odabir mase boje i njezine boje, koja se miješa u epoksidnu smolu. Eksperimentirajući s nijansama i koncentracijom boja dodanih epoksidu, obrtnici su uspjeli stvoriti kolekciju dizajnerskih stolica koje mogu biti ukras za svaki dom.

Mijenjajući razmjere komponenti i vrsta boja, majstori izrađuju sjedala u boji staklenke i bijelog mramora.

Sama stolica je sastavljena bez jednog čavla ili drugih pričvršćivača. Da biste to učinili, u nogama i poprečnom dijelu, na koji je pričvršćeno sjedalo, napravljeni su figurirani rezovi, gdje su sa svim elementima umetnuti ljepilom. Tada je proizvod lakiran.

Nakon što su stvorili jednu zbirku, majstori se ne namjeravaju tu zaustaviti. Njihovi planovi uključuju daljnja tehnološka poboljšanja. Na primjer, nakon što su napravili različite oblike, Južnokorejci planiraju izraditi dizajnerske interijere, stolice i stolove.

Osim štednje skupih sirovina (gotovo sav otpad ide u posao) i povećanja profita stolarske radionice, rezultat rada je uistinu neobičan i lijep namještaj.

U poglavlju TheWick pročitajte o tome što se može učiniti iz građevinskog otpada. Svi domaći umjetnici će imati koristi od ogranka posvećenog samostalnoj proizvodnji namještaja i interijera, te članka koji opisuje kako se samoljepiti štit za namještaj za izradu namještaja.

Pogledajte videozapis: Kako napisati pesmu? (tutorijal) (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar