Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Brzina i kreativnost - izbor brzih načina bojanja uskršnjih jaja

Originalne opcije bojanja jaja za Uskrs.

Jedno od obilježja Uskrsa, s ljubavlju pripremljeno za ovaj svijetli odmor, su šarena jaja. I ako mnogi ljudi radije kupuju uskršnje kolače, onda se jaja obično oslikavaju cijelom obitelji. Samo običan, iako su sve boje duginih omotača već ispunile rub. Ali za većinu je to jedina opcija, jer je to teško s umjetničkim talentima, a proces vađenja sadržaja iz ljuske opečene u naljepnice i dalje je zadovoljstvo. Za one koji ne posjeduju četku na majstorskoj razini i žele dobiti izvornu boju, nudimo izbor jednostavnih načina za postizanje zapanjujućeg učinka.

Razbacana jaja

Da biste dobili neobičnu, prošaranu površinu koja podsjeća na ljusku jajeta prepelice, ali u boji, trebat će vam jednostavan skup:

 • bojanje hrane;
 • riža (nekoliko šaka);
 • posude s poklopcima prema broju boja (šalice od kiselog vrhnja, plastične posude za male stvari i slično).

Riža se raspršuje u posudama, dodaje se boja (dovoljno je 15-20 kapi), riža se temeljito promiješa, dok se ne dobije jednolika boja. Što je više kontejnera s bojom riže, to je zanimljivija boja ljuske.

Kuhana tvrdo kuhana jaja još uvijek se zagrijavaju u posudama, pokrivena poklopcem i temeljito, ali lagano protresena. Ako se jaje prije obrade ohladi, boja se neće uzeti. Nakon tresenja obojenim rižom, ljuska će biti fino prošarana. Možete to ostaviti.

I možete staviti jaje, dok se ne ohladi, u posudi s različitim bojama naizmjence i dobiti mramornu mješavinu.

Dugina jaja s pjenom za brijanje

Ova metoda također ne podrazumijeva postojanje posebnih talenata i isključivo "zlatnih" ruku - dovoljno je imati čovjeka u kući s priborom za brijanje ili trgovinom u susjedstvu, gdje se mogu kupiti zbog nedostatka. Za pretvaranje običnih jaja u "dugu" trebat će vam:

 • pjena za brijanje;
 • bojanje hrane;
 • jednokratni lim za pečenje ili sličan spremnik;
 • čačkalica.

Proces se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka.

Obilno napunite posudu pjenom za brijanje slojem od nekoliko centimetara (3-4), kapajte u vedrim bojama s vrha, ne štedeći ni boju.

Koristeći čačkalicu, pomiješajte kapljice boje jedna s drugom, ali ne sve do homogene mase, ali blago, kaotično.

da ne zaprljate ruke, stavite gumene rukavice, kuhana jaja, stavite u posudu i prevrnite obojenu masu tako da su potpuno prekrivene pjenom.

Jaja u pjeni "kaput" položiti na suho za oko dvadeset minuta.

Pažljivo izvadite pjenu iz jaja papirnim ubrusom.

Prugasta jaja

Neobična "Krashenki" može biti učinjeno pomoću jednostavne gume za tiskanje, međutim, to će trebati u velikim količinama. Ali rezultat će oduševiti originalnošću. Za ovu metodu potrebno je:

 • guma za tiskanje;
 • bojanje hrane;
 • ocat (2 žlice);
 • spremnik tople vode.

Kao iu prethodnim slučajevima, jaja se već moraju kuhati, nasumičnim redoslijedom ih treba navući na gumu - uzdužno, poprečno, poprečno, kao što to fantazija govori.

Za pripremu boje, u malu posudu uliva se jako vruća voda, u nju se ulije ocat (kao pojačalo i fikser), miješa se, doda se koncentrirana boja i ponovno promiješa.Pripremljena jaja su uronjena u vruću otopinu i ostavljena nekoliko minuta.

Uklonite obojena jaja, osušite papirnatim ručnikom i uklonite gumu.

Da bi se morskim psima dao sjaj, oni se lagano utrljaju s biljnim uljem papirnatim ubrusom.

Mramorna jaja - lukovica i briljantna zelena

Jedan od najpopularnijih načina bojanja jaja u svim nijansama smeđe gama je lupina luka. Danas se prodaje masa najrazličitijih boja, a ranije je bila čvrsta s njima, ali kora luk, s ljubavlju prikupljena tijekom cijele godine, dala je bogatu boju i potpuno je bezopasna.

Pojavom najbogatije palete prehrambenih boja, kao i masa koje nisu bile namijenjene za to, ali velikodušno korištene, tehnologija luk je nešto izgubila na zemlji, ali nije zaboravljena. Moderna varijacija na temu - kombinacija ljuske i narodnog antiseptika, poznata kao "Zelenka". Zajedno daju nevjerojatnu "mramornu" površinu. Trebat će malo više vremena, ali rezultat je vrijedan toga.

Husk, po mogućnosti različite boje, zgnječite ili izrežite na male komadiće (do 1 cm) i stavite u duboku ploču. Jaja namočena u vodi, pažljivo uvaljajte u ljusku.

Kapron, zavoj, gazu ili sličnu tkaninu treba narezati na oko 15 × 15 cm kvadrata po broju jaja, staviti jaje s prilepljenim ljuskama u sredinu kvadrata i fiksirati rubove što je više moguće. Što je kontakt ljuske i ljuske čvršći, pojavit će se jasniji "mozaik".

Stavite jaja u lonac za pirjanje, dodajte vodu da ih pokrijete, dodajte sjajnu zelenu boju (10 ml ide 1,5 l vode), prokuhajte i prokuhajte još 20 minuta.

Ocijedite, isperite jaja hladnom vodom, uklonite kapron i ponovno operite, osušite i utrljajte s biljnim uljem. Prije polaganja na posudu možete je nježno polirati.


Gradijentna jaja

Varijacija na temu klasičnog monokromatskog bojanja - gradijent. Boje se razrjeđuju u odvojenim spremnicima prema uputama, vruća jaja se spuštaju u spremnik.

Trik je u tome da se postupno dodaje voda i valja jaje - ispada s glatkim prijelazom iz više zasićene boje u blijedo.

Baza za bojanje

Bez obzira na odabranu metodu bojanja, morate slijediti nekoliko pravila kako bi rezultat bio zadovoljan, a ne razočaravajući.

 • Jaja prije kuhanja trebala bi biti na sobnoj temperaturi - unaprijed su postavljena iz hladnjaka.
 • Da bi se boja glatko položila, površina mora biti čista i bez masti - prije kuhanja jaja treba pažljivo oprati sapunom i odmašćiti alkoholom.
 • Kada kuhate u vodi, dodajte sol - žlicu za svaku čašu vode.
 • Prilikom odabira jaja, treba imati na umu da se na tamnoj i bijeloj ljusci dobiva drugačiji ton - to nije važno za svijetle boje, ali za bojanje ili gradijent bolje je koristiti s bijelom ljuskom.

Nesumnjivo, potrebno je privući djecu na uzbudljiv proces pripreme odmora, ali s oprezom - bolje je da sami manipulirate vrućim jajima, a asistentima povjerite manje složene postupke. Na primjer, poliranje.

Da biste imali sve pri ruci tijekom kuhinjskih poslova, potrebno je mudro organizirati kuhinjski prostor. Kako se članovi portala pripremaju za Uskrs, možete pogledati temu foruma. U videu - o otvaranju ljetne sezone.

Pogledajte videozapis: Bjelanjak kao ljepilo za ukrašavanje jaja (Rujan 2019).

Ostavite Komentar