Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Male seoske kuće

Da bi se obavljeni posao obavio kvalitativno, a ne izazvao bilo kakve probleme u budućnosti, potrebno je potrošiti puno vremena na razmišljanje i provedbu

WC
Kao što znate, jedan od neophodnih objekata u zemlji je toalet. Rezultat razmišljanja o ovoj temi za kidara bila je ideja o reakciji. Glavna ideja je da dok ste u zahodu ne osjećate neugodan miris. A to se događa zbog kretanja zraka od vrata do rupe u septičkoj jami, a odatle u ispušnu cijev. Projekt je implementirao 2006. godine.
Toaletni objekt
Prije svega iskopao je septičku jamu dubine 1,5 m i dionicu od 1x1 m. On ju je iznutra prekrio betonskim pragovima i na njima napravio hidroizolaciju. Zatim, od cijevi od lijevanog željeza promjera 100 mm, on je izgradio pilote, ugradio armaturu u njih i izlio beton. Zavarivao je uglove od 100 mm do učvršćenja kako bi osigurao okvir za WC školjku. Za montažu okvira korišteni su metalni kutovi od 25 mm. Metalni okvir je očišćen od hrđe i boje prije ugradnje i obojen u bijelo.
Na podu u zahodu položio je željezni lim debljine 8 mm. Pričvrstio ga je na 4 vijka. Čvrsto je zatvorio sve praznine da bi se potpuno izolirao od mirisa korita. Pod je bio obojen sivom bojom.
Okvir WC-a obložio je bijelu klupu, a krov od 10 mm polikarbonata. Obloga je pričvršćena vijcima kroz krovne željezne ploče. "Plutajući" nosač doprinosi pouzdanom pričvršćivanju, eliminirajući odvajanje i deformacije tijekom toplinskog širenja i skupljanja.
Za ispušni zrak iz sabirnika koristi crnu metalnu cijev. Promjer cijevi je 100 mm, a visina 5 metara. Donji dio cijevi započinje na vrhu korita.
Kako bi se spriječilo da miris uđe u zahod u donjem dijelu poda, on je napravio zračni zatvarač u obliku metalne suknje visine 10 cm, zbog čega mirisi ne ulaze u prostoriju, već se uvlače u ispušnu cijev. Vrata toaleta se zatvaraju zbog gravitacije.

Pluses "Backlight":
 • Nema mirisa;
 • Zbog prozirnog krova i bijelih zidova u njemu je svijetla;
 • Vrata koja se zatvaraju;
 • Lako se pere;

kompost
Kidarski kompost je izgrađen 2005. godine. Njegovom konstrukcijom, kidar je želio riješiti nekoliko problema, kao što su:
 • Bilo je potrebno, prije svega, imati mjesto za skladištenje biljnih ostataka;
 • Po primitku komposta, možete uštedjeti na kupnji stajskog gnoja;
 • Ne bi trebalo zauzimati mnogo prostora na gradilištu;
 • Vrlo je važno da se u nju smjesti trava;
 • Gotova masa treba biti lako dostupna iz jedinice za kompostiranje;
 • Kompost bi trebao imati normalan izgled.
Konstrukcija komposta
Kako bi riješili ove probleme, kidar je zamišljen za izgradnju transportera za proizvodnju gnojiva. Zbog toga je skupio metalni kontejner i pričvrstio ga za ogradu. Dimenzije komposta bile su oko 2.1x1.5x0.8 m (HxWxD). Zapremina kompostnog spremnika je 2,5 kocki. Zidao je limove na zidovima, a zatim ih ojačao metalnim kutovima i šipkama kanala.
Kako bi se spriječila korozija metalnih zidova iznutra, lijepljen je samoljepivim krovnim materijalom Bikrost. Jer elegancija spremnika je oslikana izvana u bijeloj boji.
Nakon kompostiranja lako je istovariti. U tu svrhu u donjem dijelu spremnika nalaze se dva preklopna vrata. Nakon otvaranja ovih vrata, lako možete pričvrstiti šipku i, bez žurbe, ukloniti gotov kompost.
Proizvodnja komposta
Vegetacija sakupljena na gradilištu mora biti bačena iz kantice u gornji prtljažnik. Nema potrebe temeljito očistiti korijenje biljaka od tla, jer je prisutna mala količina zemlje u kompostu.
Otprilike tri puta godišnje kako bi ubrzao proces i dobio visoko kvalitetno gnojivo, natapa kompost s "Bajkalom" i vodom.U pravilu se po jednom godišnje konzumira jedan paket koncentrata od 30 ml.
Kompost se stavlja na vrh. A za one koji imaju mali rast u blizini komposta, brzo se pojavljuje trgovina. Sa samo jednom rukom, klupa se brzo savija i postaje dio ograde.
Nakon kraja ljetne sezone u kasnu jesen, kidar otvara vrata komposta koja se nalaze u prizemlju. I lopata grablje istrunuo proizvod. Mjesto ekstrahiranog humusa zauzima preostali kompost, koji se spušta pod djelovanjem gravitacije. Istovremeno, dio gotovog komposta ostaje i služi kao osnova za preradu novog otpada za sljedeću godinu.
primjena
Svježi i vrlo aktivni humus ne ulazi odmah u posao, već se raspršuje na mjestu gdje još nema travnjaka ili biljaka. Nakon što prođe cijelu zimu, on stiže do potrebnog stanja, čime poboljšava tlo i čini ga plodnim. Tako je u proljeće zemljište spremno za nove zasade.

Prednosti korištenja komposta
Zauzima malo mjesto - 1,2 m / 2 u kutu parcele;
Na kraju svake sezone, kidar dobiva 1.5 kocki humusa;
Otpad je vrlo jednostavan za utovar;
Kvaliteta tla od njegove uporabe se poboljšava, čime se povećava prinos;
Sada, za gnojenje tla, gnoj se dobiva rjeđe;
Svi organski otpadi ne pripadaju odlagalištu, već kompostu;
Spreman kompost je lako ukloniti.
Izgled komposta ugodan je oku.
Kuz Nikolay i njegova sjenica
Na lokalitetu Kuz Nikolai gotovo da i nema zgrada, pa je odlučio sagraditi sjenicu za rekreaciju.
Nakon što je donio odluku, odvezao se na tržište i kupio dva platna od polikarbonata od 40 mm i metalni profil - 40x20x3mm. Arbor je odlučio izgraditi veličinu od 4x4 metara. Visina od tla do krova od 2 metra do 2,8 u grebenu.
Kada je stigao na dachu, napravio je oznake na zemlji, izbušio rupe za stupove dubine 1,2 m. Postavio je armaturu u jamu, postavio stupove i ispunio je betonom.
Nakon postavljanja stupova, podigao je krov. Pokazalo se da je najteže saviti tri metalna profila duž istog radijusa, ali se s tim uspješno nosio. Tako da se polikarbonatni krov od sjenice ne savija, ojačao je okvir krova s ​​rešetkama.
Duž cijelog okvira sjedećeg vrta, opremio je vrtnu mrežu. Na njemu će se puhati vino. Unutra je obložio zidove sjenice s klupicom do visine od 1,2 m. Svojim je rukama sastavio stol i klupe.
Oko vidikovca posađeno je divlje grožđe. Na podu u sjenici privremeno postavljen tepih.
Kako su cijevi savijene
Imao je prsten s promjerom od 1,5 m. Ležao je na tlu. Zatim je uzeo željeznu polugu i jedan kraj ukucao u zemlju, a drugi vezao za prsten uha s razmakom - 25-30 mm. U toj praznini umetnuo je cijev i, polako, savio. Profil je preklopljen svakih 40 cm.
Kao predložak za savijanje profila, koristio je crtež na tlu. Nagnuo je profil i, za usporedbu, stavio ga u predložak. Mjesta gdje su bila savijena ili savijena, bila su označena kredom i dosegnuta.

troškovi
 • Dva lista polikarbonata - 5.000 rubalja;
 • Konektor - 800 rubalja;
 • Ležajne stupove 6 kom. Duljine 2,1 m;
 • Jumpers arc 50 m. 60 rubalja. m / 2 - oko 3.000 rubalja;
 • 20 sq / m obloge i 6 ploča 150x50 mm;
 • Vrećica cementa;
 • Pijesak, šljunak, podrezivanje armature, čavli, vijci.
Ukupni troškovi iznosili su oko - 18 000 rubalja.
Objavili su sudionici foruma "House and Cottage" kidar i Kuz Nikolay
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Prelepe kuce UZIVAJTE ! :) (Ožujak 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar