Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kompost za otpatke

Inovativni kontejner pretvorit će organski otpad u ekološki prihvatljiv kompost

Svaki vrtlar i vrtlar zna da se dobra žetva ne može dobiti bez dovoljno oplodnje zemljišta na parceli. I što je gnojivo bolje, to je njihova učinkovitost veća. Međutim, nije uvijek moguće dobiti visokokvalitetan kompost, koji je naveo francuskog dizajnera Mathieua Azem-a da kreira C / N projekt - posebnu kantu za smeće, koja može pretvoriti organski otpad u kompost.

Ideja o recikliranju nije nova - dugi niz godina obrađeni su predmeti od plastike, aluminija i papira koji su ostali od ljudske aktivnosti. U međuvremenu, organski otpad ima značajnu vrijednost kao proizvod za preradu.
Mathieu Azema nudi kontejnere za smeće posebno dizajnirane za organski otpad. Nakon što se smeće ispusti u spremnik, dodaju se neki reagensi i započet će proces pretvaranja otpada u kompost.

Spremnik se sastoji od tri odjeljka namijenjena za određeni stupanj procesa kompostiranja, koji će trajati nekoliko dana ili tjedana, ovisno o materijalu. Izlaz je vrlo kvalitetan kompost, a visoka ekološka prihvatljivost.
Redoslijed oko spremnika i proces kompostiranja pratit će posebno obučena osoba - s vremena na vrijeme bit će potrebno postaviti programe, dodati reagense i isprazniti komore iz pripremljenog komposta.
Instaliranjem takvog kontejnera za smeće na paviljonu vlasnik rješava problem recikliranja organskog otpada i istovremeno dobiva visokokvalitetni kompost za okoliš.

Pogledajte videozapis: BIORAZGRADIVI OTPAD KOMPOSTIRANJE (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar