Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Izgradnja kuće iz profilirane šipke u jesen

Projekt nije požurio, i došlo je neprimjetno jesen. I nijedan argument da je teško graditi tijekom kišne sezone nije pomogao.

Angažirana je brigada za izgradnju kuće od profiliranog drva veličine 195x195 i ukupne površine 200 m² / M. Smješteni su u promjenjivoj kući. Ima struju. Voda pruža susjede. Dok su se graditelji naseljavali, izgradili su nadogradnju za spremanje alata i građevinskog materijala.
temelj
Stvarajući uvjete za život, radnici su bez odlaganja preuzeli temelj. Tlo u tom području je pjeskovito, moglo bi se reći, sretno, jer i nakon kišne oluje voda se ne zadržava dugo i apsorbira se u tlo. Radnici kopaju rovove, usput pripremaju okvire armature.
Za izgradnju oplate je kupljena 40x150 ploča s planovima da se koristi u budućnosti kao šuma. Iz nje se pripremaju štitovi na koje se "šiva". Dok se temelj priprema za zalijevanje, vrijeme je izvrsno.

U međuvremenu se građevni materijali unose, na primjer, u šipku dimenzija 100x200 mm koja ide prema gredama. Donesen je drvo odmah tretirano antiseptikom Bohemit Forte.
Gotovo je završena oplata za temelj. Bila je izrađena od štitova koji su postavljeni na 3-4 nosača u zemlju s maljem. Na vrhu drvene šipke i žice promjera 4,5 mm, izrada oplate počela je polagati spojnice i cijevi za ventilaciju, ima oko 22 kom. A u četvrtak se planira zakriviti temelj. Njegov će volumen biti 32 kubna metra. Nakon što je temelj izliven, iskopana zemlja - za 90%, pijesak će se ponovno napuniti unutar temelja.
A onda je došao dan izlijevanja temelja. Počeli smo u 10.00 i završili u 19.00. Neki su bili zabrinuti da oplatne ploče neće stajati, ali nisu odstupale od vertikale čak ni za centimetar. Kao i obično, gradilište nije uzeto u blizini betonske kocke.
Tijekom lijevanja, vibrator tvrtke TSS za 800 W se pogoršao i to je tek treći temelj u kojem je korišten. Na kraju zalijevanja počelo je kišiti. Temelj je bio pokriven filmom.
Nakon izlijevanja temelja, oplata je pažljivo skinuta s njega, oslobođena stakla i položena u hrpe. Sada ostaje čekati da beton pokupi snagu. Pričekajte tri tjedna.
Vrijeme za izgradnju kuće od drva nije bilo najpogodnije, tako da je za skladištenje drva napravljen baldahin, zatvoren sa svih strana. Može stati oko 20 m / 3 profilirane grede. Osim skladištenja, može biti i antiseptičko drvo bez gledanja na vrijeme.
Dostava drva
Odjednom, dobavljači drva ponudili su da ga pokrenu ranije nego što se očekivalo, na što je postignut sporazum. Hitno je kupljen antisptik Tikkurila Valty Pohjuste. Ali prvu krunu će nužno obrađivati ​​smeđa boja Bohemita. Dobra je za pokrivanje vanjskih vrtova, paluba itd.

Kada su donijeli prvu seriju drva 22 m / 3, kiša je počela padati, ali tada je bilo spremno sklonište za drvo.
Istog je dana odgojen antiseptik, a radnici su, nakon pauze za dim, počeli obrađivati ​​drvo.
Nakon obrade drva Valti Pohjusta, graditelji su počeli polagati prvu krunu. Obradom drva zapremine 22 m / 2 utrošeno je 56 litara Valty Pohjusta.
Nije htio donju oblogu iz ploče, kao što je uobičajeno, jer, po njegovom mišljenju, nema smisla. Ako se tijekom ugradnje zategne vijcima do temelja i na kraju istruli, tada će ga biti vrlo teško zamijeniti - morat ćete ga odrezati.
Prema WAB57, glavna stvar tijekom izgradnje drvene kuće je da se osigura hidroizolacija i zaštita stabla ili prve krune od vlage temelja i padalina.
Prva kruna pričvršćena je na temelj pomoću sidara s navojnom iglom F16, u tu svrhu je izbušena rupa za podlošku i maticu u drvetu. Klin se izrezuje u izbušenu rupu ispunjenu tekućim ljepilom za pločice, a zatim se matica steže cjevastim ključem.
Donijeli su drugu hrpu drva, tako da se ne smoči, odmah su je stavili ispod šupe. Nakon pregleda drva, zbog plave boje, za brak je utrošeno više od 1 kubičnog metra. Druga serija drva također je tretirana antiseptikom i stavljena na stranu, oslobađajući mjesto treće šarže, ali nije donesena, auto se pokvario na putu.
Kako bi zaštitili drvo WAB57 kupili rabljene transparente - oni su teški i ne lete od udara vjetra. Kupio sam još Valty Pohjusta.
Da bi se drvo međusobno povezalo u dužinu, kupio je suhu, blanjanu ploču 40x95. Koristit će se kao ključ na zglobovima i na krajnjim žljebovima. Za utore na otvorima vrata i prozora kupio je snop od 40x50 mm.
Izgradnja zidova drvene kuće
Konačno, počela je montaža drvene kuće U početku, sidra su osigurala prvu krunu na temelj. Nakon provjere za vodoravno, sve je bilo unutar normalnog raspona. Nakon postavljanja prvih obruča, montaža drvene kuće bila je zabavnija.
Kada su zidovi podignuti na razinu drugog kata, počeli su instalirati stropne grede prvog kata i počeli instalirati skele. Tijekom ugradnje nije bilo krajnjih otvora na jednom od prozorskih otvora, morali smo ih raditi ručno na tlu.
Zajedno s šankom došli su i drugi građevinski materijali, uključujući tiple. Njihov promjer nikad nije bio isti, razlika je bila 2 mm, pa su prethodno kupili bušilice različitih promjera proizvedenih u Njemačkoj. U pravilu se tiple postavljaju ne bliže od 10 cm od ruba drvene kuće.
Unatoč kiši, rad se nastavlja. Dok su zidovi podignuti tri dana, uzeli smo dva automobila sa šankom dobre kvalitete. Umjesto toga, neispravan bar je donio njegovu zamjenu.
Drvo postaje mokro i morate brzo staviti zidove i napraviti krov. Tijekom gradnje zidovi su obloženi obodom od kiše, ali film pokriva samo nekoliko gornjih kruna, a ostatak ispod je mokar. U jakoj kiši, rad se zaustavlja, a nakon završetka konstantno moraju sušiti krpu za izolacijski grijač.
Kad je prestala kiša, postavili su grede prvog kata, na kojima su počeli praviti pod i postaviti skele. Interfloor grede ugrađuju se na pocinčane stupove, koje su projektirali arhitekti koristeći samorezne vijke, čavle, "tetrijeb" na drvu promjera 6, 8, 10 mm. Razmak podnih greda je 90 cm.
Tako su prozori prvog kata bili blokirani i približavali su se gredama podne palube.
Za grede prvog kata koristi se šipka 100x200 mm. Strop nije učinio, ali na gredama položio daska iz oplate za slobodno kretanje na drugom katu.

Kada je izgrađen prvi kat, kuća je počela izgledati mnogo veća. Jako mi je drago što, unatoč kiši, na šanku nema plave boje, a izgleda dobro.
Tempo rada se ne smanjuje, unatoč činjenici da je drvo teško. U kući se postavljaju vanjski zidovi. Unutarnja će se montirati prilikom završne obrade. Unutar kuće uskoro će se postaviti stupovi. Izrađeni su od lameliranog drva i ostaju u unutrašnjosti.
Drugi kat
Nakon što su napravili privremeni pod na drugom katu, radnici su počeli podizati zidnu gredu. Tijekom izgradnje, mnogo je drvenih letvica bilo stavljeno na labave naplatke, oko 60 komada.
Započeli smo izgradnju drugog kata. Usprkos prljavštini, radnici su uredno stavili drvo. Oni skidaju prljave cipele i rade na čistim zidovima. Konačno, zidovi kuće podignuti su do sljemena. Vrijeme je da stavimo krov.
Sustav splavara
Nedavno je postalo teško s drvom. Za sustav krovnih rešetki nije bilo moguće doći do potrebnih dasaka, pa je rezana građa 100x200 mm izrezana u dasku od 50x200 mm, a antiseptizirana je s Bohemit Forteom.

Krovni sustav mora biti odložen sa zidovima. U idealnom slučaju, rogovi se ne bi trebali pomicati, ali budući da je skupljanje neravnomjerno, rogovi se kreću, tako da su rogovi sve više vezani za posljednju krunu kroz klizni zglob.
Još jednom smo tražili daske dimenzija 50x200 mm i jedva ih je dobila. Kupljen izravno iz automobila u okrugu Stupino.Kupljene ploče tretirane su ravninom kako bi im dali željenu veličinu i prekrivene zelenom bojom Bohemit Forte.
Priprema sustava šablona, ​​raspored položaja rogova na zabatima i verandama. Rasporedi su potrebni kako bi se vizualno odredila odgovarajuća varijanta nagiba krova, duljina strehe itd.
Nakon što je obavio potrebne pripremne radove, podigao je splavarski sustav. Ona se oslanja na hir i posljednju krunu. Onda su napravili letvu i počeli polagati krov. U ovom slučaju, to je privremeno i bit će od krovnog materijala. I instalacija glavnog krova, odlučeno je da se odgodi u proljeće.

Nakon postavljanja krovnog materijala, gornji su prozori stavljeni na mrežu protiv komaraca. Donji prozori su zabijeni i obješeni rešetkom. Kuća je vrlo vlažna, pa smo pokušali osigurati maksimalnu ventilaciju u izgrađenoj kući. Stavi oseku. Očistio je čitav teritorij kuće i mjesto ostataka.
I kao posljednji akord - brigadir Nikola postavio je privremena vrata na ulazu u kuću i simbolično zatvorio bravu.
Objavio je sudionik foruma WAB57 House i Cottage
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: DAV INSTALACIJE izrada drvene nadstrešnice (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar