Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

O prednostima jesenskih biljaka obrezivanja

Bolje je ne odgađati ovu “kiruršku” operaciju do proljeća. Obavezno izrežite škare od ribiza i ogrozda s sekatorom. U proljeće rano počinju sezonu rasta, a trenutak možete propustiti.

Bolje je ne odgađati ovu “kiruršku” operaciju do proljeća.
Obavezno izrežite škare od ribiza i ogrozda s sekatorom. U proljeće rano počinju sezonu rasta, a trenutak možete propustiti. Od crne ribizle, uklonite grane starije od 5 - 6 godina. Njihova produktivnost u ovom dobu naglo opada. Oslobodite se grana slabog i zgusnutog grma. Kod crvenog ribiza i ogrozda glavna stvar je da grane moraju biti slobodne, a onda se može očekivati ​​da će berba biti dobra.
Cut korijen rast voćaka - kao što puca samo smanjiti prinos. Pokušajte ga učiniti što je moguće bliže tlu, a još bolje iskopajte do korijena i odrežite rast do baze. Naravno, otvorite rupu. Ne boli da malčirate pristvolni krug treseta, istrunuli gnoj ili kompost.
Oslobodite se oboljelih grana na voćkama, pogotovo za grane koje su pogođene citosporozom i crnim rakom. Uklonite gumu iz debla (tvar slična katrani). Dezinficirajte mjesto gdje je bio, otopinom bakrenog sulfata, a kada se osuši, pokrijte tankim slojem vrta.
Sada je najbolje vrijeme za obrezivanje actinidia i limunske trave. U proljeće, iz svake od najmanjih rana, obilno stoji izvan zrna. To često dovodi do potpunog isušivanja biljke.
U actinidia izrezati višak loze, slomljena i oštećena. Duge trepavice skratite na 60 cm, a rezove od 2 do 3 cm iznad čvora. U proljeće će rasti nove jake izbojke.
Na limunskoj travi uklonite suhe, slabe i prekomjerne loze. Skratite predugo. Starenje bježi - dolje! Bolje je dati priliku mladima. Stari pucanj se lako odaje - više je gol, mršav, slabo razgranat.
Tatiana MARTYNOVA.

Pogledajte videozapis: Podizanje voćnjaka sa autohtonim sortama voća (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar