Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Krumpir vs Colorado krumpir kornjaša i drugih čuda

Ruski znanstvenici su donijeli nove sorte krumpira, među njima - cveklu, zaštićenu od kolorado krumpira i otpornog na hladnoću

krumpir s plavom kožom i pulpom gomolja donio uzgajivače Tverske regije. Nemojte se odmah usuditi probati plavi pire krumpir ili plavi čips, ali egzotičnu prirodu sorte kompenzira njegova korisnost: obojeni krumpir bogat je vitaminom C i antioksidansima koji usporavaju starenje, au njemu je malo škroba. Stoga će biti pravi dar onima koji paze na svoju težinu.

Novi krumpir bit će dostupan sljedeće godine. Nova sorta, koja još nema naziv, vrlo je produktivna: do 30 tona po hektaru se bere rano. Na njega praktički ne utječe žica i krasta.

Slične sorte su već uzgojene u drugim zemljama. Obojeni krumpir popularan je kod potrošača zbog svojih zdravih svojstava i egzotičnog izgleda.

Tyumen uzgajivači pet godina rade na različitim krumpir, koji će idealan za surovu klimu u Sibiru, Za to znanstvenici koriste gen divljeg krumpira. Očekuje se da će nova sorta dobiti 2020. godine. To će biti svestrani krumpir, pogodan za kuhanje i čips, visokoprinosan i otporan na mnoge bolesti.

Znanstvenici iz Uralskog instituta za istraživanje poljoprivrede donijeli su možda najčudniji krumpir. Izvana, ovo je normalan krumpir, ali kad rezate gomolj, vidite pulpa repe.

Međutim, to je samo vanjska sličnost, u ovom korijenu nema ničeg ukusa Činjenica je da je u Ural krumpir još manje škroba nego u plavom Tyumen; gotovo da i nema. To objašnjava njegovu neobičnu boju.

Krumpir repe sadrži tri puta više vitamina C od uobičajenog, a također su bogati antioksidansima. Sada su sjemenke sorte Wonderland prenesene na veliku uralnu agrofirmaciju, te će za nekoliko godina početi prodavati krumpirsku ciklu u trgovinama s povrćem.

Još jedno dostignuće Uralskih znanstvenika je Kamenska sorta, koja je vrlo dobra zaštićen od proždrljivog krumpirove zlatice. Kamensko grmlje izgleda dlakavo zbog tvrdih resica koje su prekrivene lišćem. The villi spriječiti Colorado ženski od polaganja jaja na ovu biljku, tako da buba je u potrazi za druge hrane.

U posljednje vrijeme, mnogi amaterski uzgajivači povrća vole uzgajati krumpir u slami. Ovdje pročitajte o ovoj metodi. Pogledajte video na našem Internet TV kanalu o sortama i tehnikama uzgoja krumpira u boji.

Pogledajte videozapis: Bakina kuhinja - kako najbolje ispeći ribu u rerni (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar