Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Savjeti za zagrijavanje seoske kuće

Da biste platili dodatni novac za energiju i istovremeno zagrijali ulicu ne želite nikoga. Stoga ćemo razgovarati o tome kako održati kuću toplom i istovremeno uštedjeti novac

Jeste li konačno donijeli odluku da izolirate svoju seosku kuću? Izvrsno. Sada je vrijedno saznati gdje i kako toplina napušta vaš dom. Kroz strop, pod, zidove i sve vrste pukotina, propuštamo dragocjenu toplinu iz naše kuće i suočavamo se s zadatkom da smanjimo gubitak topline našeg samostana. Nije tajna da je veće područje, brže dom gubi toplinu. Pričvršćivanje verande ili pomoćne prostorije na kuću značajno smanjuje gubitak topline, ali ako ne želite takve drastične promjene u vašem domu, trebali biste razmisliti o tome kako ga pravilno i sigurno zagrijati.

Krovna izolacija

Loše izolirani krov traje oko deset posto naše topline. Stoga, prije svega, preuzimamo krovnu izolaciju. Dakle, koju vrstu izolacijskih materijala odabrati? Prije svega, treba napomenuti da životni vijek takvih materijala izravno ovisi o vanjskim utjecajima - temperaturi, izloženosti vjetru i opterećenjima snijegom. Prilikom odabira valja obratiti pozornost na činjenicu da materijali moraju biti vodootporni i da ne emitiraju kaustične mirise i otrovne tvari u okoliš, te da svi materijali moraju udovoljavati zahtjevima zaštite od požara. Korištenje polimernih materijala za toplinsku izolaciju krova nije najracionalnije rješenje imaju svojstvo visoke zapaljivosti, a vi morate poduzeti ozbiljne mjere za poboljšanje zaštite od požara u vašem domu. Stoga je najbolje rješenje za krovove dača izolacija od kamene vune, koja je namijenjena za izolaciju konstrukcija koje se ne mogu opterećivati.

Zidna izolacija

U pravilu, vrtlari izoliraju svoje domove postavljanjem krovnog materijala ili krovnog pokrivača ispod zidnih obloga, ali te mjere štede od vjetra, a ne zadržavaju toplinu u samoj kući. Najbolji izolacijski materijal je, naravno, drvo, ali ima nekoliko značajnih nedostataka. Stablo je zapaljivo, sklono štetnim učincima štetočina, a može i trunuti od stalnih učinaka vlage. Stoga, pri odabiru izolacije za drvenu kuću, uzimamo kao osnovu povećanu vatrootpornost materijala. Kao iu slučaju krova, najbolje bi bilo izolirati zidove kamenom vunom.

Zidovi od opeke, za razliku od drvenih, imaju visoku toplinsku vodljivost, a ako se kuća nije grijala dugo u zimskim mjesecima, morala bi se grijati najmanje dva dana. Ako su zidovi od pjenastog betona, kuću možete zagrijati mnogo brže.

Dakle, nastavljamo izravno s weatherizacijom. U početku imate tri načina na koje možete zagrijati svoj dom. Vani, iznutra ili iznutra. Najčešće se za zagrijavanje seoske kuće koristi metoda vanjskog zagrijavanja. Prva opcija: sama izolacija je pričvršćena na samu potpornu konstrukciju, zatim se nanosi ljepljiva kompozicija s mrežom za pojačanje, a onda je sve prekriveno s nekoliko slojeva žbuke. Druga mogućnost: sama izolacija pričvršćena je na sidra pomoću šarke, a na vrhu se nalazi zavarena mreža od nehrđajućeg čelika, a provjera je prekrivena debelim slojem žbuke.

Također je moguće zagrijati zidove uz pomoć zavjese. Ideja same konstrukcije jednostavna je za nemogućnost - između izolacije i zaslona za kišu (izvan fasade) je tzv. Zračni razmak, koji omogućuje slobodan izlaz vodene pare i vlage, sprečavajući pojavu plijesni i gljivica. Sama izolacija mora imati dugi vijek trajanja i mora biti u potpunosti u skladu sa zahtjevima za zaštitu od požara.Kao što je moguće za tu svrhu pogodna izolacija od kamene vune.

Zagrijavanje poda i pregrada

Važan korak u zagrijavanju vašeg doma je izolacija unutarnjih pregrada, poda i podruma. Za to su, usput, prikladni zvučno izolirani izolatori. Potrebno je pažljivije pristupiti odabiru grijača za bazu ona ne utječe samo na izolaciju vašeg doma, već i na sigurnost potpornih struktura. Pažljivo izolirajući sve dijelove temelja u dodiru s tlom, uštedite do 40% topline koja napušta kuću.

Zagrijavanje prozora

Upravo kroz prozorske utore gubite najveću količinu topline. Kako bi se smanjili gubici topline prozora, preporučuje se ugradnja prozora s troslojnim staklom ili prozorima s posebnim slojem koji reflektira toplinu.

Provjerite spojne točke prozora sa zidovima. Obično je kroz te praznine toplina nestala, samo provjerite ne vidi li se kroz razmak između stakla i okvira, a ako primijetite “propuštanje” samo promijenite kuglice.

Još jednom želim vas podsjetiti da toplina i udobnost vašeg doma na mnogo načina ovisi o materijalu koji odaberete za izolaciju, kvalitetni i pravilno odabrani materijali pružit će vam i vašem domu toplinu dugi niz godina.

Pogledajte videozapis: Gorski kotar, kuća Fužinski Benkovac, prodaja (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar