Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Drvena ograda

Od boravka na dacha Radio mama, njezino raspoloženje i zdravlje uvijek poboljšana, pa oko pet godina Radio kupio seosku kuću za nju da biljka krastavci

Kad je Radio htio kupiti kolibu, njegov brat je najavio da se u njegovoj blizini prodaje parcela koja je odmah nabavljena.
Nakon što je kupio zemljište, nije razmišljao o tome da tamo sagradi kuću, ali je bila potrebna ograda. Nakon što je primila zemljište kao poklon, majka je željela naručiti tvrtku za izgradnju ograde, ali Radio je rekao da ne želi platiti loše kvalitete svojim novcem, te da je i sama počela graditi.
Početak gradnje
Najprije sam kupio stupove D 50 mm i počeo ih betonirati. Nakon postavljanja prva dva, stigao je jedan tadžikistanski susjed i rekao da će stup, zajedno s betonom, biti u zimi. Mora biti drugačije. Savjetovao mu je da zaspi u jami, gdje će stupovi biti postavljeni šljunkom i zabiti ga željeznom polugom. Na ovoj instalaciji ograde ove godine je završena.
Sljedeće je godine provjerio što se dogodilo s stupovima - jedan od njih je izbačen, a drugi je bio u dobrom stanju. Ove godine, zbog bolesti i kasnijih operacija, nije mogao nastaviti graditi ogradu.


2010
Kako bi se nastavila izgradnja ograde, Radio je kupio ploče veličine 100x20 mm, a za njihovo liječenje Senezh 115. On je pilio daske na potrebnu veličinu, a uz pomoć slagalice davao je pločama elegantnu zaobljenost. Popio sam oko 50 dasaka i obojio ga Senegeom 3 puta.
Prozhiliny je napravio od drveta, veličine 150x40, pilje s kružnom pilom na pola. Stavio je list pile pod kutom od 15 stupnjeva, tako da se voda koja je pala na dasku odmah iscurila iz njega.
Pomoću vijaka zavrnuo je vene na stupove i počeo im pričvršćivati ​​daske za ogradu i tako načinio ogradu od 10 m. Ogradu su uglavnom svi voljeli, ali je njegova majka rekla da će se odozdo cijela zemlja raspasti u jarak koji prolazi uz ogradu, a gornji dio ograde je nizak, tako da će prolaznici vidjeti što se događa na mjestu.
Nakon tih kritika, Radio je morao razmišljati i načiniti ogradu drugačije. Nova opcija, špijunirao je u knjizi, koja govori o svim malim građevinskim projektima u zemlji. Predložili su da napravite potporni zid s visinom od 25-30 cm i na njega postavite ogradu.
Potporni zid
Odlučio je napraviti potporni zid od prirodnog kamena. Stoga je najprije iskopan rov za temelj dubine 50x40 cm. Zatim je napravio rupe za stupove, postavio ih i napunio betonom.
Postavio je stupove, položio asfalt u rov, napravio oplatu. Kupio sam armaturu od 14 mm, žicu i položio je s dva konca na dnu i dva na vrhu, a između njih je ojačana mreža, koju sam izrezala po veličini.
Za miješanje betona nabavljena je kineska mješalica 120 litara. Nakon toga, nekoliko dana, on i njegova žena izlili su cijeli temelj ograde.
Sada je vrijeme za kupnju kamena. Kupio je pješčenjak "Zlatna jesen" 300 kg. Nije imao iskustva s polaganjem kamena, kupio je knjigu i počeo polagati kamen na vrpcu. Proces je bio dug i kreativan, jer se stalno svađao sa svojom ženom, što i gdje staviti kamen. Tako je u sporovima cijela ograda bila postavljena prirodnim kamenom.
Odabir kamena izvršen je samo na vidljivoj, vanjskoj strani zida, a unutarnja je ispunjena betonom u oplati. Kroz svaki metar napravljene su drenažne rupe. Drenaža se sipa između tla i unutarnje strane - 20 cm ruševina do visine zida. Da ne bi mulj šljunak, pod njim ležao film od 3 mikrona.
Za cijepanje kamena kupio sam dlijeto i grivu. Ako je potrebno, izrežite kamenu brusilicu. Prije polaganja kamena, najprije ih je položio na betonsku traku, a zatim ih uklonio u slojevima i položio ih na žbuku kao zid. Iz unutrašnjosti ograde napravio je oplatu i bacio sušeni mort, koji je nastao tijekom polaganja kamena.Armatura pri polaganju kamena nije postavljena.
Sada je bilo nužno da se ograda sama izradi. No onda se ispostavilo da su motke napravljene ne baš kako treba, pa je Radio morao kupiti pretvarač i vodič za zavarivača kako bi naučili kako raditi na njemu. Aparat za zavarivanje bio je potreban za probavljanje spojnih elemenata za ugradnju vratila.
Po završetku zavarivanja na stupovima, očistio ih je od stare boje i nanovo ih obojio. On je učvrstio prozhiliny i nastavio instalirati kolac.
Onda napravi ogradu i vrata i zavari ih. Naslikao je Hamerayt bojom, zašio vrata drvenom ogradom i postavio dvorac Elbor.

Visina polaganja prirodnog kamena od betonske trake je 27 cm, ukupna dužina ograde je 20 m, od kojih su vrata i vrata 5,2 m. Zbog toga je polaganje 15 m široko 30 i 40 cm duboko.
materijali
  • 300 kg zidanog kamena na 2,9 rubalja;
  • Još 80 kg, ali već za 10 rubalja.;
  • Plitnyak debljine 4 cm - 6 m2. Cijena - 390 rubalja. m2;
  • Plitnyak debljine 3 cm 2 m2. Cijena - 290 rubalja. po m2;
  • Pješčenjak "Zlatna jesen" 300 kg. - 860 rubalja.
  • Cijevi okrugle na stobli;
  • Kvadratne cijevi na vratima.

Objavio je sudionik foruma "House and Cottage" Radio
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Samogradnja drvene ograde (Rujan 2019).

Ostavite Komentar