Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kuća od kartona - izdržat će sve prigode prirode i stajati desetljećima

Kuće od slame, piljevine, drva, stakla, plastičnih kontejnera i drugih originalnih materijala nadopunjene su konstrukcijama od valovitog kartona.

Razina tehnološkog razvoja danas omogućuje arhitektima da utjelovljuju najluđe fantazije gotovo bilo kojeg materijala koji do nedavno nije bio namijenjen izgradnji stambenih objekata. U tom slučaju, kućište mora zadovoljiti nekoliko osnovnih uvjeta - biti ekološki, trajno i montažno. Sva ta svojstva su svojstvena modularnim kućama izvornog oblika barem izvornog materijala - kartona.

Wikkelhouse - zamotana kuća

Više od četiri godine inovatori iz nizozemskog studija Fiction Factory razvili su nacrt male mobilne kućice od valovitog kartona. Takav neobičan izbor materijala objašnjava jednog od developera.

Karton se ne cijeni i masovno se koristi samo kao paket, au međuvremenu je lagan, prilično izdržljiv, pa čak i izolacija i performanse zvučne izolacije su dobre. I odlučili smo ga provjeriti stvaranjem stambene kuće, čak i ako je to neobično.

Kuća je sastavljena od pojedinačnih modula, dužina je 4,6 m, širina 1,2 m, visina grebena 3,5 m, težina 500 kg, broj segmenata ovisi o željama kupca. Moduli su prostorni metalni okvir, koji je omotan kartonskom trakom na poseban uređaj, s veličinom svakog okreta. Ispada vrsta čahura od 24 slojeva, koji čine zidove, pod i krov tražene debljine.
Broj i veličinu prozora određuje kupac, kao i tip sustava vrata - modul najbolje izgleda s panoramskim staklom. Također, u fazi planiranja određena je i oprema kuće - izrađeni su posebni moduli s ugrađenom kuhinjom, kupaonicom i izlazom za dimovodnu cijev. Za zagrijavanje kuće u hladnom bi trebao biti štednjak s drvom.
Budući da je težina metalnog okvira prekrivenog kartonom relativno mala, za kuću nije potreban pojačani temelj, obično je to stupasta baza, kao i za trupove ili betonske nosače. Gotovi moduli se dovode na svoje mjesto, spajaju u jednu strukturu, a nakon ugradnje površina cijele kuće je pokrivena posebnim, vodootpornim, ali prozračnim filmom. Kao završni materijal fasade - borove letvice. Kuća nema krov u uobičajenom smislu, samo je gornji dio modula izrađen u obliku dva nagiba, a kada je obloga obložena i drvom. Unutar kuće obložena je ivericom, ovaj interijer uspješno je kombiniran s ergonomskim oblikom i prozirnim ulazom. Svi materijali korišteni u izradi kuće mogu se ponovno koristiti nakon obrade. Programeri predviđaju da će Wikkelhouse moći služiti svojim vlasnicima već stoljeće, ali samo pod uvjetom da se zaštitni film ažurira svaka tri desetljeća.Teško je reći hoće li takav projekt ići masama u Nizozemskoj kao popularna opcija za život na selu, ali nije vjerojatno da će ovladati našim otvorenim prostorima. Približan trošak "kućnog života" je životno ugodna veličina od oko 80.000 dolara, malo je vjerojatno da ćemo imati entuzijaste koji su spremni izdvojiti takav novac za kartonsku kutiju.

Poznatije, modularne konstrukcije okvira opisane su u TheWick-u u članku o kućama-lukama, točnije iz kartona, nalazimo originalni namještaj. U članku o nestandardnim materijalima - neke zanimljivije pozicije za privatnu gradnju. I u videu predstavljen modularni kostur, takve kuće postaju sve popularnije.

Pogledajte videozapis: ZELENI ALATI - Izrada vrtne gredice bez kopanja (Siječanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar