Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kalendar vrtlara - ožujak

Kalendar vrtlar će pomoći da ne zaboravite na važne stvari na mjestu tijekom mjeseca.

U blizini je prvi proljetni dan, a prvo proljeće radi u vrtu i vrtu. Ako još uvijek ne znate što učiniti u ožujku na ljetnoj kućici, mi ćemo vam reći.

Bijelo drveće

Takva briga o stablima mora se obaviti prije nego što se snijeg otopi, tek tada će kreč "raditi": zaštititi koru od negativnog izlaganja suncu, od štetočina i gljivičnih bolesti. Kasnije bojenje će biti čisto dekorativno. Ali! Ne treba izbjeljivati ​​mlada stabla glatkom korom, već ih samo boli. Pore ​​na kori će se začepiti, što će usporiti razmjenu plina i drvo će se pogoršati.

Imamo posla sa snijegom
Od velike količine snijega, donje grane mladica i mladog voćnog drveća mogu se smrznuti u koru kore i razbiti kad se smiri. Zbog toga se kora mora uništiti vilama ili posuti tankim slojem treseta ili pepela.

Neće biti suvišno izračunati sve jarke od snijega (za uklanjanje otopljene vode), kao i za pomicanje snijega iz stambene zgrade i drugih zgrada. I također tresti snijeg iz grana stabala (i izrezati jabuku, trešnju i šljivu).

Sjetite se reznica
Možemo vam čak reći gdje se taj snijeg može staviti - bliže sjevernom dijelu zgrade, kako bi se u njoj zadržale reznice krušaka, jabuka, ribizla, šljiva. U reznicama snijega obično se stavljaju reznice koje će se koristiti za cijepljenje ili reprodukciju.

Mali sloj piljevine može se naslagati na vrhu snježnog ramena.

Usput, nije prekasno za pripremu reznica ribizle za proljetnu sadnju.
Neće biti suvišno nabavljati pepeo, kompost, gnoj, kao i kupiti mineralna gnojiva i pesticide. I popraviti inventar. I sada ste u potpunosti naoružani da dočekate proljeće!

Pogledajte videozapis: Mladi vrtlar u akciji 4-Zeko u akciji -vrt-express (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar