Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

I prekooceanski štetočina će označiti najbolje krumpire

Sam krumpir će vam reći što mu nedostaje za sretan život i obilno plodonošenje.

Sam krumpir će vam reći što mu nedostaje za sretan život i obilno plodonošenje.
Ako, kada pogledate grmlje, primijetite da su mladi listovi i cijeli vrhovi izdanaka žuti, onda krumpiru nedostaje kalcij ili željezo. Biljke ne mogu sifonirati ove elemente iz starog lišća, pa kad im nedostaju tla, mladi mladići pate.
Stari listovi postaju žuti kada biljci nedostaju dušik, fosfor, sumpor ili magnezij. Mladi izdanci za rast koriste zalihe starih listova, osuđujući ih da umru.
Ako u vašem području ima pijeska ili pješčane ilovače, krumpir će najvjerojatnije imati nedostatak dušika. Nedostatak kalija na takvim tlima je rjeđi, a sadržaj fosfora je obično dovoljan za normalan rast.
Na ilovastim tlima krumpiru nedostaje dušik, zatim fosfor, a najmanje - kalij.
Černozemi na prvom mjestu mogu biti siromašni fosforom, na drugom mjestu - dušikom, u posljednjem - kalijem.
Pogledajte na krumpir lišće na mjestu. Primijetit ćete da su neki grmovi iste sorte doslovno prekriveni ličinkama koloradskog krumpira.
Drugi, obično najzdraviji i najljepši, štetočina izbjegava. Ostavite sjeme na gomoljima iz grmlja koje se pokazalo previše tvrdim za bubu.
Koloradski krumpir, kao i drugi štetnici, preferira oslabljene biljke za zdrave. Upotrijebite trag prugastog neznanca i poboljšajte svoju plantažu krumpira.

Na materijalima zhizn.ru

Загрузка...

Ostavite Komentar