Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Krizantema na pelinu - nova šala genetike

Krizantema na pelinu - nova šala genetike

Divovske krizanteme, koje cvatu oko tisuću i pol različitih cvjetova, uzgajaju kineski uzgajivači. 641 vrsta krizantema različitih oblika i boja više od šest stotina sorti cijepljeno je na deblo pelina.

Ispalo je cijelo stablo krizanteme - promjer debla je gotovo četiri metra. Kineskim znanstvenicima trebalo je četiri godine da posade sve te krizanteme na pelinu. Genetika je pokušala razviti osam takvih prekrasnih krizantema, ali je samo jedan preživio. Ona će biti uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda.

Rad kineskih znanstvenika - a ne prvi krizantema, koji će pasti u knjigu zapisa. Godine 2012. jedan stariji Japanac uspio je uzgojiti jedinstvenu grmlje krizanteme na kojoj je procvjetalo više od 4.000 cvijeća. 76-godišnji vrtlar sam je podigao krizantemu bez pomoći genetičara.

U istočnoj medicini, migrene se liječe krizantemom, a osušene latice propisuju za slab apetit, preparati krizantema koriste se za alkoholizam, kardiovaskularne i očne bolesti, kao i za bolove u želucu. I u ukrasnom vrtlarstvu na Istoku svake godine, zatvorena krizantema, u loncima, dobiva na popularnosti.

O tome što učiniti da krizantema cvatu na prozorskoj dasci cijelu zimu, i općenito sve o uzgoju krizantema, pročitajte na TheWicku. Nudimo vam članak o tome kako napraviti prekrasan buket krizantema i drugih ljetnih cvijeća.

Загрузка...

Ostavite Komentar