Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Ondulin i drugi krovni materijali

Ondulin ima nekoliko prednosti u usporedbi s drugim krovnim materijalima

Ako usporedimo Ondulin s drugim materijalima, onda:
SLATE
Ondulin je nekoliko puta lakši, sa svim posljedicama navedenim gore. Ondulin, za razliku od škriljevca, boje i kompletnog krovnog pokrivača. Svi potrebni pribor, komponente čine krovni sustav Ondulin. Škriljevac je samo plahta, čak i nema posebnih klizaljki. Ondulin ne može podijeliti, kao škriljevac, mnogo je lakše rezati i noktiju.
TILE
Ondulin već 15 puta lakše. Dobra hidroizolacija je mnogo lakše postići kada se koristi Ondulin. Krovište je lakše, a cijena krova Ondulin - ispod.
BITUMINO TILE
Šindre su vrlo dobri krovni materijal. Kao i kod Ondulina, curenja su praktički isključena. Krovovi sa šindrom, naravno, složeniji i dugotrajniji. Trošak gotovog krova je mnogo veći, imajući u vidu cijenu pločica i čvrstih sanduka od šperploče ili OSB-a.
OSTALI BITUMENSKI LISTI
Nažalost, događa se da nepošteni prodavači neiskusnom potrošaču koji planira kupiti Ondulina, koji se predstavlja kao Ondulin, nude i druge bitumne. U pravilu su ti listovi znatno jeftiniji.

Zašto? Prije svega, jer su mnogo tanji. A tanji je mnogo manje pouzdan. Kažu više - analogni Ondulin. Nije istina Ondulinova proizvodna tehnologija je jedinstvena, a mi bi nazvali slične vanjske listove ne imitacijama, već analozima. Želite imitaciju krova na jeftino? Tada vi niste za nas. A ako se nama, onda imajte na umu - Ondulin logo je sada ekstrudiran na svakom listu.

ČITATELJ OVOG TEKSTA MOŽE DOBITI PITANJE ZAŠTO SU STALNO USPOREDITI ONDULIN SA METALOM, A NE S DRUGIM KROVNIM MATERIJALIMA?

Činjenica je da metal ima najviše zajedničkog s Ondulinom. I Ondulin i metal su u obliku velikih profiliranih ploča, a oba materijala su prilično lagana, jedna cjenovna kategorija (osim skupih vrsta uvezenih metalnih pločica). Odnosno, određena grupa kupaca bira upravo između Ondulina i metala.

Kao što kažu: "metalni krov Rusa u mentalitetu." Čini se da nema potrebe objašnjavati koliko je dobra. I Ondulin materijal je nekonvencionalan u Rusiji. Došao je iz Francuske prije 16 godina, gdje je, istina, već 65 godina. Tako sam objasniti kako je to dobro u usporedbi s metalom, koji ne treba oglašavanje. Usput, visoka popularnost metalnih krovova u stambenim zgradama jedinstvena je značajka ruskog građevinskog tržišta. U Europi i Americi metal je uglavnom pozicioniran kao premaz industrijskih zgrada. Naravno, postoji mali stambeni sektor, osobito u sjevernoj Europi. Ali daleko od ruske situacije.
Zašto se to dogodilo? Zašto metal, a ne crvenilo, kao u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, dobio je tako velik razvoj. Smatramo da su razlozi vrlo subjektivni. Jedna od njih je jeftina ulaznica za profiliranje krovnog metala. Koliko proizvođača šindre u Rusiji? Dva.
Koliko profilera, profiliranih i metalnih pločica? Vjerojatno već stotine. Odgovor je jednostavan - postrojenje za proizvodnju šindre košta ne manje od pola milijarde rubalja, a jednostavna profilna mašina može koštati ne više od milijun.
Ako govorimo o proizvodnji, željeli bismo napomenuti da će u zimu 2012. početi druga proizvodna linija Ondulina u našem pogonu u Nižnjem Novgorodu. Ukupna ulaganja u ovu proizvodnu tvornicu dosegnut će 2 milijarde rubalja.

Pogledajte videozapis: Leksan - idealan materijal za terasu (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar