Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Banana kora, vino i orasi u zatvorenom cvjećarstvu

Besplatni načini pomoći domaćim biljkama.

Mnogi amaterski uzgajivači pamte vrijeme kada nije bilo tako bogat izbor gnojiva i raznih proizvoda za njegu biljaka u vrtlarstvu, ali to ih nije spriječilo u stvaranju pravih vrtova na prozorskim klupama. Recimo da smo uspješno koristili uzgajivače cvijeća iz Sovjetskog Saveza.

Kora banane bogata je kalijem, što često nije dovoljno za sobne biljke. Da bi se napravilo gnojivo, kora se suši u pećnici (samo deset minuta na 80 stupnjeva), ohladi i zgnječi. S vremena na vrijeme bit će dovoljno dodati malo zgnječene kore (ovisno o biljci) u posudu za biljke, te će izgledati i osjećati se zdravije.

Tvrda voda iz arteški bunara, koju koristimo za navodnjavanje, često uzrokuje žutu boju lišća i sušenje cvijeća. Stoga je preporučljivo dodati stolni ocat - žlicu na tri litre vode u vodi za zalijevanje biljaka. Uvečer dodajte ocat i ujutro ćete vidjeti da će se sol smiriti na dnu posude - ne koristite vodu s dna za navodnjavanje.

Ako odlazite dva ili tri dana i zabrinuti ste da će biljke patiti od nedostatka zalijevanja, roparite ih s drobljenim školjkama oraha. Malča će zadržati vlagu, a prilikom presađivanja u novi lonac iz nje se može izvesti drenaža, a osim toga ona je i lijepa.

Zanimljivo je da mnoge biljke reagiraju na crno vino ubrzanim rastom i cvatnjom. Ulijte u bocu u kojoj je vino ostalo na dnu, pola kruga vode i sipajte biljku.

Pročitajte na TheWicku kako stvoriti živu sliku sobnih biljaka, kako opremiti domaći staklenik, kako se brinuti o egzotičnim biljkama. Pogledajte naš tutorijal za presađivanje orhideja.

Pogledajte videozapis: Starinska torta sa orasima. Hrana i Vino SR (Ožujak 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar