Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Napravite fasadu od drva vlastitim rukama. Iskustvo članova foruma

Pola drvene kuće, "američki" i spaljena prednja ploča. Imena govore sama za sebe. Izrada fasade kuće vlastitim rukama!

Bilo tko od vlasnika seoske kućice dobro zna da pročelje, osim glavne - štiti kuću od utjecaja nepovoljnih vremenskih uvjeta - također ima i dekorativnu funkciju.

Moderno tržište nudi razne materijale za završnu obradu fasade kuće: ukrasna cigla, kamen, vinil kolosijek.

Većina programera odabrati klasične opcije, a ne slabljenje interesa za drvene fasade. O njima će TheWick korisnici reći u našem materijalu!

Faxwerk ventilirana fasada

Kuće pola šumovitog drveta, uz nezaboravan izgled, imaju vrlo složenu konstrukciju. Stoga često radimo oponašanje pola šumovitog.

Zanimljivo iskustvo forumchanin s nadimkom Bavar, koji su odlučili koristiti šperploču kao osnovu za takvu fasadu.

- Za drvenu kuću sam htjela napraviti fasadu u stilu fakhverka.

Gotovo godinu dana sam razmišljao o izboru materijala, što je rezultiralo time da je izbor pao na vodootpornu šperploču.

Još jedan argument za ovaj materijal bio je sljedeći "eksperiment". Već dvije godine komad šperploče otporne na vlagu, koja nije toliko rastezala i mijenjala svoju geometriju, ležala je dvije godine na sajtu forumanina.

Bavar:

- Za praktičnost, uzeo sam šperploča veličine 1220x2440 mm i debljine 9 mm. Ako usporedimo OSB-ove i šperploče, onda je, po mom mišljenju, OSB lomljiviji materijal, a za razliku od šperploče, uglovi se lako savijaju.

Kao grijač Bavar Koristio sam kamen debljine 100 mm. Otišao sam na ploču za letvice - 40x125. Budući da će, prema forumchanovim proračunima, težina zida s takvim pročeljem biti oko 1,2 tone, onda je pričvrstio metalni kut 90x90 za zid za potporu letvice.


Bez ventilacijskog zračnog raspora, kuća na drvetu ispod zavjese može trunuti.

Jurij u:

- Moja kuća je prekrivena sporednim kolosjekom od bara, želim nešto zanimljivije. Gledam fakhverku. Ali sumnjam - greda stalno "diše", a kuća malo hoda, bojim se da će fasada voditi.

Da bi se to spriječilo, između listova šperploče treba ostaviti razmak od 3-5 mm širine.

Bavar :

- U fazi instalacije, nisam napravio prazninu, jer Sam sam, trčeći kroz "šume", teško je premjestiti list šperploče. No, nakon što sam prekrila zid, prošao sam kroz sve spojeve kružnom pilom, pružajući 3 mm dilataciju.


Za ublažavanje napetosti od torzije, forumchanin na zglobovima od drva napravio rez na dubinu od 5-7 mm.

Da oponašamo snopove snage okvira Bavar pričvršćena na fasadu jednostavnog obruba veličine 25x150mm. Prošlo je 6 mjeseci za korištenje fasade fachwerk stila šperploče, a tijekom tog razdoblja pokazao se s najbolje strane. Lako je brinuti o njemu, a kuća s takvim pročeljem privlači ushićene poglede.


Ako netko od članova foruma želi ponoviti posao, onda se možete osloniti na sljedeći iznos. Ukupna površina pročelja je 120 m2. O preostalim materijalima:

 • ploča 25x150x6000 - 48 kom;
 • 50x200x6000 -1 komada;
 • ploča za letve 40x125x6000 - 38 kom;
 • šperploča 9 mm, otporna na vlagu, FSF 1120x2440 - 52 listova;
 • izolacija 1000x600x100 - 28 pakiranja, cca 100 m2;
 • prednja boja - 30 litara;
 • antiseptik - 12 litara;
 • uglovi za pričvršćivanje letve 90x90x40 - 150 kom;
 • potporna greda 110x76x40 - 36 kom;
 • osim toga: samorezni vijci, pocinčani čavli, poliuretanska pjena, četke, valjci.

Ukupan iznos je 112.000 rubalja. U prosjeku 1 m2. ova fasada je koštala Bavar 932 rubalja.

Obložili smo kuću "American"!

Knotko:

- Želim obložiti kuću "Amerikanac". Planiram obložiti ploču 15x125 mm, tako da se preklopi 20 mm. Mislim kako to učiniti sam, bez pomoći.

Forum žena s nadimkom Mar7ina dijeleći svoja iskustva:

- Ploče, veličine 25x150x6, za takvu fasadu kupili smo na najbližoj stolariji, ali kada je naručena narudžba, ispostavilo se da ne postoje dvije identične ploče! Debljina, širina ili valovitost hoda. Morao sam uzeti avion.

Nakon što su se izrezali daske, forumchanka ih je pokrio antiseptičkim prajmerom i presavio ih u stalak za sušenje.

Mar7ina:

- Ukupno je impregnacija uzela 3 kante od 10 litara. Obloga je počela tek u kolovozu, a do tada su se daske osušile i postale primjetno svjetlije.

Svaka daska foruma obložne barske obloge bila je prikovana jednim pocinčanim i brušenim noktom. Kao rezultat toga, nakon slikanja fasade sivom bojom, kuća je počela izgledati mnogo elegantnije.


Još jedan zanimljiv pristup poboljšanju doma je "američki". Za obradu ploča s "hodanjem" veličina korisnika foruma s nadimkom Spiridonov kupio stroj za obradu drveta.

Spiridonov:

- Kupnja ovog stroja opravdana je ako volumen ploče prelazi 6 m3. Postoji samo jedan, ali ... Potrebno vam je puno slobodnog vremena i najmanje dva zaposlenika. jer Prednji dio moje kuće je 210 m2, tada je stroj opravdao investiciju.

Član Foruma je izračunao da je prosječno vrijeme obrade od 13 sati na dasci 1,5 minute.

ukupno:

 • daske s isporukom - 40.000 rubalja;
 • stroj - 17.000 rubalja;
 • boja / temeljni premaz - 20.000 rubalja;
 • čavli, glodala, četke itd. -7000 rubalja;
 • cijena po kvadratnom metru - u roku od 400 rubalja.

Spiridonov:

- Najskuplje u takvom pročelju je vrijeme provedeno.

Spaljena prednja ploča

Veliki interes na forumu je takav način obrade drva kao pečenja. U Europi, SAD-u i Japanu, fasada takvog materijala je široko rasprostranjena i koristit će se i za uređenje jeftinih kuća i luksuznih vikendica. Dakle, što je prednost i značajke takve fasade, i što je najvažnije - kako to učiniti sami?


snježna oluja:

- Imam kuću sagrađenu 1971. obloženu obrubljenom daskom, a tekstura drva i dalje izgleda sjajno!

Pri odabiru ove vrste fasade treba obratiti pozornost na takav trenutak.

Chungachanga, Moskva:

- Kontrast uzorka dobivenog obradom drvene površine s ventilatorima brzo slabi pod utjecajem izravne sunčeve svjetlosti. Crtanje na zidu kuće, smješteno na sunčanoj strani, gubi kontrast u nekoliko mjeseci. Stoga ne smijete spaliti zidove obloge na kojima padaju zrake sunca.


Za ispaljivanje najprikladnije mekih četinjača od drva s dobro obilježenim uzorkom godišnjih prstena - bor, smreka. O promjenama svojstava nakon pečenja: isto se događa i kod drva kao kod grijanja u peći.

Toplinski obrađeno drvo ima gustu površinu.

Time se smanjuje njegova sposobnost upijanja vlage iz zraka. Tijekom toplinske obrade, drvni šećeri se razgrađuju, što je hranjivi medij za različite mikroorganizme koji uništavaju drvo. Kao rezultat toga, stablo ne trune.

vasilevs:

- Živim u drvenoj kući izgrađenoj 1951. Zidovi snopa su spaljeni. Isprva sam pomislio da je kuća vraćena nakon požara - ispostavilo se da je drvo posebno spaljeno radi očuvanja, a zatim su obrubljene klupkom.

Obično je stablo na prednjem dijelu zgrade spaljeno s benzinskim plamenikom, ali korisnici našeg foruma preporučuju korištenje plinskog plamenika za ubrzanje procesa.

Iivan:

- Benzinski plamenik ne radi puno. Bolje je uzeti plinski plamenik, crijevo "kisika" prikladne duljine i plinski cilindar od 40 litara.

Moguće je spaliti drvo do potpune tmine, kako kažu, "žaru".

Daniiis:

- Potpuno sam spalio fasadu svoje kuće plinskom bakljom, a ovo je pakleni posao, ali rezultat je vrijedan toga!

Abolin:

- Za učinkovito Ploče fasadne ploče trebale bi se polako spaliti s njezine površine što je više moguće. I drvo bi u idealnom slučaju trebalo biti smolasto.

U uobičajenoj situaciji, pečenje je dekorativna tehnika sa slabim konzervirajućim učinkom.

Za brzu obradu drveta koja ide na fasadu, potrebno je koristiti antiseptičke tvari.

Za očuvanje boje nakon toplinske obrade, čak i spaljeno podružno drvo mora biti lakirano ili posebno impregnirano.

Fasadna ventilacija

Prilikom izrade drvenih fasada često se postavlja pitanje: trebamo li zračni raspor i membranu otpornu na vjetar. Pozivajući se na iskustvo članova foruma.

Nicola:

- Planiram zagrijati moju kuću s mineralnom pločom, a zatim obložiti klupu. Trebam li ostaviti prozračeni razmak između izolacije i klapne, te je li potrebno staviti membranu otpornu na vjetar?

sys81:

- Potrebna je praznina, jer zahvaljujući njemu voda neće "stajati" i spuštati izolaciju ili isparavati pod utjecajem dizanja zraka, koji će ići prema gore kroz ventilirani jaz.

Prema forumu korisnika s nadimkom jtdesign,Desni zid s pitkom ventiliranom fasadom je sljedeći:

 • obloga klapne ide na letvu, a ne izravno na okvir;
 • kontra rešetka je postavljena vodoravno ili okomito;
 • punili smo protočnu rešetku toplinskom izolacijom, a zatim stavili barijeru za vjetar;
 • Nadalje montiramo prednji materijal.

Pročitajte detaljnu i ilustrativnu priču o forumaninu o izgradnji fasade s tri vrata. Pridružite se vrućoj raspravi o spaljenoj prednjoj ploči.

TheWick korisnici mogu naučiti kako obložiti kuću American. Ova tema sadrži sve informacije o ventiliranoj fasadi. Pročitajte kako obložiti neobrađenu ploču.

Pogledajte videozapis o konstrukciji okvira s pola drvene fasade. A najčešće pogreške koje se javljaju tijekom izgradnje seoske kuće shvaćaju se u drugoj video priči.

Pogledajte videozapis: 2. Leadership forum Alumni EFOS - Mate Rimac (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar