Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kuća u blizini Habarovska

Nakon što je kupio zemljište pod Khabarovsk Sparky odmah počeo razvijati svoju zemlju. Počelo je čišćenjem ruševina i drveća i lijevanjem temelja budućeg doma

Sparky je kupio zemljište u blizini Khabarovska. Zemljište stečeno za individualno stanovanje za tri godine. I nakon izgradnje kuće zemljište se može izdati u vlasništvu.
Zemljište je dano na ulici, gdje su, s jedne strane, kuće za tri vlasnika, as druge strane šuma. Stanovnici su 30 godina bacali smeće u ovu šumu. I u ovoj šumi Sparky je dobio svoju zavjeru.
Razvoj lokacije počeo je s čišćenjem cijelog teritorija od ostataka, sječa stabala i iskopavanja panjeva. Makitova motorna pila savršeno se nosila sa zadatkom. Tada je bager ušao u posao s oštricom. Uz njegovu pomoć, ugasili su sve panjeve i poravnali teritorij. Sljedećeg dana, dva tona tona viličara iznijela su cijeli dan smeća s mjesta.
Tada je napravljen temelj temelja. U sljedećoj fazi vozio je bager i kopao rovove za temelj kuće i jamu za septičku jamu.
Septička jama
A onda je počela padati kiša i natočio je temeljni rov kod kuće i jamu ispod septičke jame. Morao sam nazvati auto kako bih ispumpao vodu, a nakon toga naručio je dizalicu koja je postavila prstenove septičke jame.
Septički Sparky stvara jednu komoru. Ima po tri prstena po metar svaki. Na dnu armirano-betonske palačinke. Tri gume, koje se nalaze u blizini, prilagodio se kao filter. Nalaze se na šljunku. Ispunio je donju gumu ruševinama, a ostatak je bio posut izvana, a na vrhu ga je prekrio drvenim štitom, koji mu je dobro promašio hidroizolacijom i pokrio ga glinom debljine 20-30 cm.
Septička jama će raditi ovako - kanalizacija se uliva u septičku jamu. Neki od njih pop-up, i neke sags. Tada voda ulazi u filtarsku bušotinu i, prolazeći kroz šljunak, ulazi u zemlju.

Temeljno lijevanje
Prema planu, veličina kuće će biti 12x11,4 metara. To će biti jedna priča. Ispod njega je napravila plitki temelj i izlila jastuk iz pijeska.
Ali onda je ponovno počelo padati kiša, pa sam se morao upoznati s asortimanom prodanih i kupljenih crpki za nekoliko tisuća. Nakon toga je opetovano korišten za pumpanje vode.
I tu je bila oplata za temelj. Krovni materijal je položen na dno oplate, a same oplatne ploče su prekrivene polietilenom. Kao stalak za armiranje stavite prstenove, izrezane u PVC cijevi promjera 50 mm.
Za popunjavanje temelja naručeno je 12 kocki betona. Počeo je popunjavati u 18.00 i završio u 2 noći. Zajedno su radili četiri. Beton se punio s jedne strane, tako da je bio uvučen u pladnjeve, za koje je primijenjen znatan fizički napor.
Trošak osnivanja

  • Ukupno je naručeno 12 kocki betona po cijeni od 3.250 po kocki - 39.000 rubalja;
  • Za daske za oplatu platio je pola cijene - dao je 7.500 rubalja;
  • I također su kupili mnogo drugih sitnica.

Ukupno potrošeno na temelj - 100 000 rubalja.
Podrumska gradnja
Prema projektu, visina podruma će se sastojati od četiri reda blokova. Tijekom vikenda podigli su dva od četiri podruma i iskopali rupu u potpolju. Iskopana zemlja postavljena je oko kuće kako bi se podigla razina tla.
Sljedećeg vikenda podigao je još dva zida u podrumu i uzeo podrum. Prije svega, obrezuje jama, posipati pijesak za jastuke i rammed. Napravili su hidroizolaciju, položili 12 mm ojačanje i nalili betonsku ploču debljine 15 cm, a nakon što je beton potpuno ojačao počeli su polagati zidove podruma. Podrežite tlo unutar temelja i obavite druge potrebne radove na bazi. Pošto je završio s postavljanjem zidova podruma, bio je ožbukan, a zatim ožbukan i cijeli podrum. Gips je korišten cement-pijesak.
Zagrijavanje podruma je odlučilo ostaviti za kasnije, kada će kuća biti izgrađena, jer nije obvezna, već dodatna mjera.
Za sada za Sparky nije jasno što učiniti kako bi se završila baza.Vinilni prilaženje je jeftino, ali izgleda loše. Nešto skuplji metalni sporedni kolosijek, ali izgleda mnogo bolje od vinila, pa je ostavljen kao rezervna.
Paralelno s tim, rad je obavljen na septičkoj jami - dovršili su je i filtar. Planira napraviti ogradu i zatvoriti od znatiželjnih očiju.
Kat na prvom katu
Položio je bazu blokova, a Sparky je nastavio instalirati lag lag. Na vrhu zaostataka bilo je moguće staviti domaću šperploču ili kineski OSB, što je znatno jeftinije od šperploče i postoje svi potrebni certifikati za materijal. Ali malo više razmišljao, zaustavio se na 18 mm šperploči.
Na katu prvog kata odlučili smo se izolirati ekspandiranim polistirenom debljine 150 mm. Dobro je izrezana nožem. Izolacija se reže nožem tako da postoji razmak od 0,5 cm, koji se zatim pjeni.

Materijali utrošeni na trupce i pod na prvom katu
Trebalo je 48 listova 18 mm šperploče za 1.180 rubalja za pokrivanje poda. po listu - 56.640 rubalja;
PPP-15 u vrijednosti od 1.500 rubalja. cu. Kupio sam oko 16 kocki - 24.000 rubalja;
Pet kocki božićnih drvaca za 6 600 rubalja. kocka - 33.000 rubalja;
Nokti, vijci, pjena - oko 4.000 rubalja.
Ukupno - 117 640 rubalja.

Izgradnja ograde
Unatoč katastrofalnom nedostatku vremena, Sparky je počeo postavljati ogradu. Izgrađen je prvi put. Za izgradnju ograde kupio profil cijevi veličine 60x60 mm. Debljina zida je 2 mm, a duljina šest metara. Njihov trošak je 832 rubalja za cijev. Metal za ogradu, vrata i vrata koštala ga je 13.800 rubalja. Duljina ograde je 30 metara
Pola postavljena svakih 2,5 metra. Rupe za stupove izrađivale su automatske bušilice na dubini od 2 metra, a visina ograde planirana je na dva metra. Dva dana su on i njegova žena postavili 12 stupova.
Napravivši kostur ograde, napunio ga je i obojio za zimu. U proljeće će zatvoriti prednju stranu ograde profesionalnim plahtom, a ostatak ograde zavarenom mrežom.
Objavio je član Sparky House i Cottage Forum
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Kako izgleda udarac mjeseca u zemlju (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar