Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kupujemo šupu

Neophodno je ozbiljno uzeti izbor kuće za promjenu zemlje, nakon što će sva dobra kuća služiti dugi niz godina, a nakon završetka izgradnje može se koristiti kao mala kuća za goste, ljetna kuhinja, kupka ili radionica.

Prije odabira šupe, potrebno je nacrtati plan poboljšanja parcele (mjesto glavne kuće, šupe, itd.) Tako da kasnije više nema potrebe za ništa. Pri izradi takvog projekta ne treba zaboraviti normativne dokumente i smjestiti zgrade u skladu s njima (SNiP 30-02-97).

Dimenzije koliba općenito nisu veće od 2,3 m po 7 m. To je zbog uvjeta prijevoza. Varijante interijera, položaj pregrada, prozori i vrata mogu se izraditi po mjeri.

Dakle, s tipom kabina koje ste već odlučili? Vrijeme je da naručite. Moguće je kupiti promjenu kuće kao na građevinskom tržištu, a po narudžbi na internetu (na web stranicama proizvođača cijene su znatno niže od tržišnih cijena).

Ako računate na činjenicu da odabirom odgovarajućeg bungalova i naručivanjem putem Interneta, možete jednostavno pričekati dok se ne isporuči na stranicu, onda ste u zabludi. Prvo ćete morati doći u ured tvrtke kako biste sklopili ugovor i izvršili plaćanje unaprijed (30-50% troškova). Drugo, budite sigurni da vidite koji će materijal biti izrađen od šupe, pogotovo ako kupite drvenu šupu. Evo što treba obratiti pažnju pri odabiru drvene kućice za pse.

1. Je li drvo pod utjecajem bugova? Njihova prisutnost je označena malim točkama na površini drva.
2. Prisutnost čvorova, osobito na podnoj ploči, trebala bi vas upozoriti. Činjenica je da čvorovi mogu ispasti iz suhe daske, a oštećenja će se morati popraviti ili zamijeniti. Osim toga, prisutnost čvorova smanjuje čvrstoću i narušava ujednačenost drva.
3. Debljina podne ploče u konstrukcijskim kabinama ne bi trebala biti manja od 32 mm, tako da se pod ne savija pod težinom.
4. Nakon godinu dana, kuća će se riješiti, tako da je bolje odabrati vanjsku kožu od 6 mm jednodijelne obloge. Oblaganje mjernih letvi morat će se ponovno postaviti zbog velikog broja pukotina koje su se pojavile.
5. Ponekad se pod utjecajem oborine na vanjskoj drvenoj oplati pojavi siva patina. To se događa ako drvo nije pravodobno obojano. Ako uklonite gornji sloj, drvene obloge izgledat će kao nove. Izbjegavajte naknadnu pojavu plaka tako da svježe drvo prekrijete bojom, lanenim uljem ili pinotexom tijekom cijele godine. Sivi plak ne utječe na čvrstoću ili druga svojstva drva.

Odabir šupe, ne žurite potpisati ugovor. Pročitajte pažljivo, ako nešto nije jasno - navedite. Dokument mora sadržavati sve pojedinosti: od veličine i broja prozora do datuma i adrese dostave.

Obično, trošak prolio obično uključuje isporuku unutar 70-100 km od Moskve Ring Road. Za svaki sljedeći kilometar morat će platiti 20-30 rubalja. Obavezno upozorite tvrtku ako su pristupne ceste u lošem stanju. Tada će se isporuka obaviti odgovarajućim prijevozom, koji ne odugovlači na cesti ili na vašem mjestu.
Uglavnom, narudžba je spremna za 10-14 dana. Za to vrijeme sve treba pripremiti na mjestu.

Kabine instalirati izravno na terenu ne može biti, treba napraviti stupac temelj. Razmak između stupova treba biti 2 m na uglovima i perimetra šupe. Takvi stupovi mogu biti napravljeni većim dijelom od mješavine betona i pijeska, ili cigle, ili kupiti gotove proizvode. Gotovi blokovi od armiranog betona (20x20x40 cm) mogu se kupiti u istom poduzeću u kojem kupite šupu. Tamo možete naučiti kako ih ispravno instalirati.

Ako ne želite kupiti šupu iz bilo kojeg razloga, onda je možete iznajmiti. Kao i kod kupnje, i kada bi najam trebao početi s izborom vrste kabina. Prije potpisivanja ugovora o najmu trebate ga pažljivo pročitati. Ugovor možete sklopiti samo kada se postigne potpuni dogovor na obje strane. Bolje je iznajmiti karavane od dobro utemeljenih tvrtki na građevinskom tržištu.

Pogledajte videozapis: dunja jede supu (Ožujak 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar