Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Brtva vrata

Postoje različite vrste lamela koje sprječavaju propuh, ali najvažnije je dobro prianjanje samih vrata.

Na primjer, ako pričvrstite tračnicu na vrata koja se lijepe, ona će se potpuno zaustaviti ili otvoriti.
U većini slučajeva jednostavno provjerite vrata kako biste utvrdili mjesto zaglavljivanja., Ako to ne uspije, zatvorite vrata i umetnite komad tankog kartona u otvor između vrata i okvira vrata (kutija); kada pomičete karton po prorezu, lako je uspostaviti čvrste spojeve, što dovodi do zatvaranja. Isti problem se može riješiti na drugi način, uzrokujući crtu na rubu vrata obojenom kredom. Zatvorite i otvorite vrata nekoliko puta, a zatim pažljivo pregledajte liniju: na mjestima gdje su vrata i kutija čvrsto povezani, kreda će biti izbrisana.
Još jedan razlog za zabijanje vrata - njegovo spuštanje zbog slabljenja šarki vrata. Najlakši način za čvrsto pritezanje vijaka; ako to ne pomogne, uklonite stare vijke, utaknite drvene čepove u rupe i uvijte nove. Vrata se mogu zaglaviti kada jedan od njezinih dijelova nabrekne. U tom slučaju, preporuča se staviti tanku traku ispod jedne od šarki ili izrezati dio drva ravninom. Ako je rub vrata zaglavljen zasunom, onda je najbolje ukloniti vrata i obraditi rub pomoću šarki s ravninom; mnogo je lakše nego ostaviti vrata na mjestu, ukloniti bravu, a tek onda rezati ljepljivi rub. Nakon što smo riješili sve gore navedene probleme, odaberite vrstu znakova kao što je prikazano na slici. Prilikom pomicanja vrata koristite iste tehnike koje su bile korištene za zatvaranje kliznog prozora.
Vrste letvica. Klinasta traka odlikuje se svojom velikom snagom i učinkovitošću; Plastična cijev je dobra zbog svojih elastičnih svojstava, koja omogućuju sigurno zatvaranje razmaka između vrata i okvira. Vrlo pristupačna vrpca s ljepilom; dva su tipa - pravokutni i šiljasti. Vrlo učinkovita metalna i plastična letvica s četkama.
Pravokutna pjena; vrpca s pjenastom pjenom; plastična cijev; klinasti remen; ploča s četkom
Podešavanje vrata. Ako se gornji ili donji rubovi vrata zalijepe, obradite ih ravninom ili brusnim papirom. Ako je strana na kojoj je brava ugrađena zaglavljena, problem se može riješiti drvenom ili plastičnom brtvom. Stavite komad drva ispod vrata, odvrnite bazu šarki i stavite brtvu ispod nje; zatim ponovno učvrstite petlju. U tom slučaju slijedite pravilo: ako se gornji dio vrata zatvori, brtva se postavlja ispod dna donje šarke i obrnuto. Ako se zaustavi rub vrata na šarkama, ugradite brtvu u šarku koja se nalazi bliže točki zatvaranja.
Ugradnja klinaste trake. Izrežite letvice kako bi im odgovarale na vrhu vrata i sa strane. Odrežite gornje krajeve okomitih šipki i odrežite oba kraja gornje šipke pod kutom od 45 °. Ne zaboravite izrezati otvore za šarke i brave na vratima. Nakon toga, noktiju daske, kao što je prikazano na slici ispod.
Ugradnja vanjskih letvi. Izrežite gornju i bočnu traku do željenih dimenzija i ugradite ih na vrata, kao što je prikazano na slici. Labavo pričvršćivanje traka vijcima, provjerite kako čvrsto stoje vrata: idealno bi trebao proći list papira između vrata i letvi. Nakon toga čvrsto pritegnite sve vijke.
Brtvljenje dna vrata
Vanjska vrata uvijek moraju biti zabrtvljena, dok su letvice pričvršćene na unutarnju prednju površinu vrata.Ako je potrebno održavati višu temperaturu u jednoj od prostorija u stanu, tada bi njezina vrata također trebala biti zatvorena izvana ili iznutra. Slatkaste letvice su vrlo raznolike, među njima ćete uvijek naći onu koja odgovara vašim vratima. Ravne letvice praga (dno, lijevo) sastoje se od aluminijske ili plastične baze na koju su montirane četke ili gumene ploče. Takve letvice su prikladne za unutarnja i vanjska vrata. Za brtvljenje kliznih vrata preporučuju se lamele s četkama, jer će druge vrste lamela spriječiti klizanje. Neke četke imaju plastični štit koji sprječava prodiranje vlage: jasno je da se takve letvice koriste za brtvljenje vanjskih vrata. Kombinirane letvice (u nastavku, u sredini) sastoje se od dva dijela najlonske četke i metalne trake. U tom slučaju, četka je pričvršćena na vrata, a daska - na pragu. Vanjska vrata opremljena su posebnim lamelama, čiji oblik ne dopušta da voda uđe u kuću (dolje, desno). Žljeb u ovoj tračnici sprečava prodor vode odozdo.
Ugradnja ravne tračnice za prag
Kako pričvrstiti tračnicu. Izrežite tračnicu do širine vrata i zavrnite vijcima na dno vrata. Grabulja mora biti što je moguće bliže podu ili pragu, ali ne smije ometati kretanje vrata. Mnoge letvice imaju dugačke rupe za vijke, što olakšava podešavanje.
Ugradnja kombinirane tračnice
Kako pričvrstiti metalnu šipku. Izrežite traku i četku duž duljine praga. Pričvrstite šipku vijcima, kao što je prikazano na slici; Uvjerite se da je viseći rub daske okrenut prema unutarnjoj strani vrata.
Kako instalirati četkicu. Ugradite četkicu tako da stvara lagani pritisak na šipku. Pomoću vijaka pričvrstite četkicu na dno unutarnje strane vrata.
Ugradnja tračnice na vanjska vrata
Kako pričvrstiti tračnicu. Nakon izrezivanja tračnice odgovarajuće dužine, postavite ga tako da se vrata slobodno otvaraju i zatvaraju. Dno tračnice treba biti u ravnini (ili više za nekoliko milimetara) s donjim rubom vrata. Nakon zatvaranja vrata, ojačati tračnicu izvana vijcima ili čavlima. Koristite vijke ili čavle koji nisu osjetljivi na hrđu. Zatvorite otvor između tračnice i površine vrata punilom, što će spriječiti truljenje drva.

Pogledajte videozapis: Kako zabrtviti okvir vrata? (Siječanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar