Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Daljnja gradnja kuće

Fedor Mikhailovich se preselio u selo 1. travnja 2008. Dok je kuća u izgradnji, živi u drvenoj kući. U gradu ide, ako stvarno trebate. Zadovoljan slobodom i osjeća se bolje od bilo koga.

Dugotrajni odmor

Radnici su 5. lipnja otišli na odmor 13 dana. Vratili su se, pili i pržili šašilike dva dana, ribajući ribu u privatnom ribnjaku u blizini susjeda. Fjodor Mikhailovich je nekoliko puta upozorio radnike da se to ne bi trebalo raditi. I sa supervizorom nije sve u redu. Taj je "poseban" zimski pronašao na internetu, nakon razgovora s 12 kandidata koji su bili još gori.

"Predradnik" je dva puta mjesečno posjetio objekt ... !! I tako je nazvao i upitao: "Pa, kako ideš tamo?!" Poslovođa je došao jasno za novac, a brojevi za prethodno dogovoreni rad u izračunima porasli su za 20-30%, dok je poslovođa uvijek spominjao graditelje - kažu dečki, jer novac neće raditi. Na pitanje: "O čemu govorite, dogovorili smo se o cijenama čak i zimi?!" Zapovjednik je odgovorio - "I ja nemam ništa s tim. A ako ti radnici odu, a ja ne mogu ništa učiniti" ili - "A ja sam ti rekao ..." općenito, voda je poput gusaka.

Zbog toga je izgradnja trajala 2 tjedna. Radnici su pili sami sebe i postali su drski i prognani bez plaće. Prorabu Fyodor Mikhailovich objasnio dužnosti (tuku, dok je postao). Zamolio sam da vratim dio plaćenog novca.

To je 5. kolovoza, pada kiša. U srpnju, 3 tjedna je bilo vruće, ali sve to vrijeme Fedor Mihailović je tražio novu brigadu. I ne žali zbog toga što su se prethodni radnici u potpunosti pustili.

Posao obavljen

Do 14. srpnja, radnici su zavarili zidove podruma u dva sloja izoliranim materijalom, podigli dva stupa ispod trijema, položili obloge na razinu prvog kata, napravili zatrpavanje tadžikistancima. Za dva dana bager je radio s Kamazom - uklonili su i uklonili oko 20 strojeva "ekstra" tla, snimljeni oko kuće. Predradnik, odmah ispod, "posadio" je kuću, a prozori podruma s jedne strane bili su pod zemljom 20 cm. Na pitanje: "Zašto se to dogodilo?!" - Odgovoreno: "Sve na razini!"Fedor Mikhailovich je odabrao pjenastu plastiku kao grijač (PBS 25). Možete, naravno, ako ste izvukli novac za uzimanje. Ako uzmem kamenu stijenu ili drugu sličnu izolaciju, onda bi u tako mokrom vremenu bili natopljeni da bi se morali dugo sušiti.

Kupio je cigle u tvornici Rosser. Zidovi su ojačani šestom armaturom. Okomito, svaka tri reda gore i vodoravno kroz 60 cm.

U početku, Fyodor Mikhailovich htio staviti branded septička jama. Na izložbama sam bio, bio sam zainteresiran i kad sam detaljno proučio pitanje, shvatio sam da sam uzgajan. Primjerice, u obalama je rečeno 3700 eura + polazak + instalacija. Općenito, brandirane septičke jame moraju biti postavljene ako je razina podzemne vode visoka i ima posteljinu od 11 m. Kao rezultat toga, Fyodor Mikhailovich izgrađen prekrasan septička jama na svoje, kao što je napisano u udžbenicima!

Do 9. rujna, pod vodstvom Fjodora Mikhailovicha, radnici su podigli krov i pokrili ga metalnom pločicom, boja krova bila je čokolada, krovna izolacija još nije učinjena.Tada su počeli graditi ogradu. Tehnologija izrade ograde je sljedeća: rov iskopan 50 cm duboko i 50 metara širok svakih 3 metra - jama ispod stupa je oko 1,15 metara duboka, oklopni pojas je vezan cijelom dužinom jarka od armaturne mreže, a sve se izlije betonom. Na sljedećoj etapi, od preostalih blokova, postavljaju se stupovi, a prije njihove ugradnje se unaprijed učvršćuju na betonsku traku od 2 bara armature 8 mm unutar stupa za cijelu visinu - 2 metra.Fedor Mikhailovich je otišao o povezivanju plina slavnoj organizaciji AleksandrovGaz. Posao ne udara čovjeka koji leži - oni rade pola dana, a ne svaki dan, štoviše, svatko sjedi na poslu, priča o vremenu, ali odbijaju razgovarati s posjetiteljima. Naposljetku je saznao da će propasti plin ne prije sljedeće godine.

Instalacija grijanja u kući košta oko 600.000 rubalja s radom.Kao rezultat toga, instaliran je deDitrich kotao snage 35 kW. Sustav uključuje automatizaciju ovisnu o vremenskim prilikama: osjetnik unutarnje temperature i vanjska jedinica. Prema uputama, potrošnja goriva je do 30% i nema potrebe za podešavanjem kolebanja temperature. Morao sam se raspitati o automatizaciji ovisnoj o vremenskim prilikama. Dečki koji rade grijanje su ohrabrujući (ali prije toga je morao pregledati 6 brigada). Dok se grije na dizel. Fedor Mikhailovich će pratiti potrošnju goriva i izračunati kako će se to opravdati, zajedno s rješenjima za toplinsku izolaciju (izolacija zida 15 cm od ekspandiranog polistirena, krov 30 cm isover + reflektirajuća barijera Riflex)Do 18. rujna radnici su praktično ožbukali 1. kat. Odlučio je napustiti trijem za proljeće, ali je naredio prozore i vrata.

Do tog vremena, bunar je iskopan do dubine od 11 prstena, stup vode je 1,5 metara. Voda ulazi u kuću s potopnom pumpom. Septička jama i dobro iskopana brigada od Tatara, znaju svoj posao, rade to brzo i kompetentno.Na prednjoj cigli i na ploči za punjenje pojavila se sol. Na ambalaži prije žbuke radnici ga čiste četkama, a na licu ostave, jer iz iskustva zna da će nestati u sezoni. Fedor Mihajlovič ne preporučuje kupnju mješavinu za čišćenje, ali ako trebate hitno dati izgled kuće, na primjer za prodaju, onda je vrijedno toga.

O projektu i njegovoj cijeni

Vraćajući se projektu, Fjodor Mikhailovich primjećuje da je sagrađen uzimajući u obzir glavne smjerove: kuhinja i hodnik gledaju prema jugu i to je zajednička soba od 50 m². osvijetljena ujutro s istoka, u popodnevnim satima s juga, navečer, odnosno sa zapada. Na južnoj strani, izravno iz hodnika, nalazi se izlaz na ulicu - u budućnosti se planira proširenje drvene otvorene verande (dobit ćete visoku verandu, 1,5 m iznad tla). Ulaz u kuću nalazi se na istočnoj strani.

Istodobno je trebao ispuniti određeni proračun. To je ono što je uzrokovalo vanjsku jednostavnost - pravokutni okvir i dvuhskatnuyu krov.

Činjenica je da je, kada je projekt bio na papiru, pokazao ga građevinskim tvrtkama i privatnim poslovođama i doznao: tvrtke će od 1.000.000 rubalja do 2.000.000 ili više izgraditi kuću, opet, tko zna - a mi ćemo se oprati s njima! Milijun - dva je sve što je izvan izravnog plaćanja radnika - samo superstruktura: direktor, računovođa, procjenitelj, nadzornik i njihov ured. tj 6,000,000 - 7,000,000 ispod cilja. Primjerice, tvrtka iz Jugoslavije imala je 9.000.000 ispod cilja - međutim, to je prava cijena za mir!

Objavio član foruma //www.thewick.info/forum92/thread14241.html Fyodor Mikhailovich

Početak teme ovdje //www.newshouse.ru/page-id-2516.html

Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Kuća Djevice Marije u Ephesu (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar