Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Krovni crijep - nova klasika

Škriljevac ispod pločice - kako postaviti materijal provjeren vremenom na originalan način. Krov će biti i jak, i izdržljiv i dekorativan.

Desetljećima je škriljevac ostao najtraženiji krovni materijal za privatne vlasnike - kako zbog nedostatka vrijedne alternative, tako i zbog toga što sam po sebi ima impresivne karakteristike. S pojavom modernih premaza, situacija se dramatično promijenila: danas, krovni škriljevac na privatnoj novoj zgradi je rijetkost. U stvari, najveći nedostatak škriljevca je njegov nereprezentativan izgled - tupa siva boja, standardne dimenzije i "val" koji je izbušio na rubu. Međutim, odabirom izvorne metode instalacije, možete upotpuniti i ukrasiti s trajnošću i svestranošću škriljevca. Korisnici Wick portala bili su uvjereni u to.

Malo povijesti

Prevedeno iz njemačke riječi Schiefer znači "škriljevac" - slojevita stijena, od davnina se u gradnji koristi kao krovni pokrivač. Stoga je ponekad definirana definicija "škriljevca" suvišna. Za nas je škriljac, prije svega, krovni materijal proizveden od azbestno-cementne mješavine u obliku valovitih ploča s tipičnim dimenzijama. Stanovi se također proizvode, ali se ne koriste na krovovima u izvornom obliku, ali su traženi za nadstrešnice i ograde, iako su posljednjih godina, s dolaskom valovitog kartona i celularnog polikarbonata, također izgubili svoje položaje. Iz članka o popularnim fasadnim materijalima možete saznati kako ukrasiti kuću tako da se zidovi podudaraju s krovom.

Zbog svojstava svojstvenih sirovinskoj bazi, škriljevac je otporan na temperaturne fluktuacije, apsorbira zvuk, nije pogodan za gorenje, kiseline i agresivnu kemiju, ima dug vijek trajanja.

Ali njegove slabe točke također su “nagrađivane” sirovinama - azbestna prašina je kancerogena i uzrokuje plućne bolesti, prirodna siva boja je dosadna i monotonska, s vremenom premaz može 'ovladati' različitim mikroorganizmima, a plijesni i gljivice teško se mogu smatrati dekorima.

Što se tiče tvrdnji o nepropusnosti škriljevca, u većini slučajeva nije kriv materijal, već beskrupulozni biznismeni koji se skrivaju iza upitnih specifikacija umjesto GOST-a, te tehnološka kršenja tijekom instalacije. Visokokvalitetan, pravilno montiran škriljevac služi već desetljećima bez potrebe za intervencijom vlasnika, a nedostatak vizualne privlačnosti uspješno se "tretira" kupnjom obojenog škriljca (samostalno oslikanog) i izvornog stila.

Pitanje kancerogenosti odgovornih proizvođača odlučuje o zamjeni opasnog azbesta s neutralnim hrizolitom, koji je sličan po karakteristikama proizvoda, i ekološki prihvatljivim prednostima škriljatnog cementnog škriljca. Međutim, kako bi se pošteno reklo, može se primijetiti da škriljevac koji leži na krovu ne donosi značajna oštećenja, ali prašina koja se oslobađa pri radu s listovima može štetno utjecati na zdravlje ako ne koristite zaštitnu opremu.

Crijepna ploča - klasika žanra, ali pogled sa strane

Trenutni proizvođači pridržavaju ili GOST 30340-95, ili tehničke uvjete, tako da se listovi različitih dimenzija i debljina mogu naći na prodaju. U privatnoj gradnji uobičajeno se koristi standardni škriljevac širine 8 i 175 cm, širok 130 cm, a danas je prirodni crijep, njegova imitacija metala i kompozita, kao i meki krovni materijali na vrhuncu popularnosti, a poznati val škriljevca ostao izvan vrha.

Ako financijske mogućnosti ne dopuštaju brisanje na vođe potražnje, a krov ne želi samo izdržljiv i čvrst, nego i lijep, postoji način da se uštedi novac, i da se pokaže - položiti škriljevac ispod pločica.

Da bi se postigao željeni učinak, list se presijeca na dva ili tri dijela - dobivaju se kratki popločani valovi koji izgledaju privlačnije od tipičnog rasporeda. Korisnici portala koji su odabrali tradicionalni krovni materijal, ali u izvornoj verziji, preferiraju prvu metodu - listić na pola. Tako se pogled pretvara, a buka s rezanjem i zatvaračima je manja, kao i šavovi s prazninama.

Od činjenice da ste izrezali na tri dijela, a ne na dva dijela, ljepota se ne povećava mnogo, a gužva više i sanduk se mora činiti češće nego pod običnim listovima. A ako ga izrežete na pola, bit će vam čak i lakše postaviti sanduk - ne morate srednju ploču učiniti debljom.

Usput, neki proizvođači nude već rezanu ploču. Ako ste pronašli takav dobavljač po razumnoj cijeni (u Moskvi to je vrlo jednostavno), onda je potrebno za rezanje je eliminiran.

Ako ne postoji takva stvar u vašem području, a isporuka iz udaljenih će povećati cijenu, onda možete stvarno smanjiti ploču sami. Za to ćete trebati:

  • Bugarski s tankim kamenom.
  • Respirator i naočale.
  • Voda (mogućnost vlaženja mjesta rezanja (ili diska).

Možete učiniti samo prvu stavku, ali bit će mnogo kancerogene prašine, a ne činjenica da će sve završiti privremenim problemima s dišnim sustavom i vodenim očima. Kao i kod uobičajenog postavljanja škriljevca, također je potrebno izrezati uglove - kako bi se izbjegla labava montaža ploča u jednom trenutku tijekom instalacije.

Rezanje lista na tri dijela ne samo da povećava vrijeme rezanja i montaže, već i količinu prašine, ali i stvara praznine. Taj je problem zabilježio član portala s nadimkom. Urfin Jus, On također predlaže rješenje, ali također komplicira proces.

Ako izrežete na tri dijela, u vodoravnim zglobovima pojavljuje se rupa zbog činjenice da će kut između kratke strane nagiba kratke ploče biti različit. Kako bi se to izbjeglo, potrebno je sa svakim redom povećati debljinu letvice za debljinu lima.

Član portala Yenifer Za svoj je krov nestandardna konfiguracija odabrala ploču s instalacijom pločica.

Izrezali su na dva dijela plus uglove, polagani kao i obično - na daske od 100x50 mm (kvalitetne trake tijekom dana s vatrom), nismo pronašli one obojene, slikat ćemo se malo kasnije.

Crijep "val".

Yenifer Izabrala je domaće pocinčane, jer nije bila zadovoljna ni bojom dostupnom na tržištu niti debljinom. Metal će biti obojen škriljevcem, univerzalnom bojom prikladnom za tu svrhu.

Doista, nije lako pronaći plahte koje su već prekrivene specijalnom bojom - većina obrtnika kupuje obični sivi škriljevac i sami ga boje. Iako ovaj proces zahtijeva malo truda i vremena, ali proširuje skalu boja, omogućujući vam da odaberete najprikladniju boju.

Tehnologija polaganja škriljevca ispod standardne pločice: sanduk se sklapa od drva ili neobrađene ploče, kojoj je to profitabilnije, korak se izračunava na temelju dimenzija "rezanja".

Smanjenjem duljine, a time i težine svakog segmenta, možete dobiti dvije trake za podupiranje umjesto tri, te škriljevce ili samorezne vijke kao pričvršćivače.

Otišao sam na sanduk 100x50 mm, pričvršćen s škriljevcem, preklapanje ovisi o nagibu krova, trebate učiniti prema preporukama proizvođača, ali to sam učinio s marginom od oko dvadeset cm. uspijevaju je ne pokvariti noktima.

Još jedan od korisnika portala, aleksaleksPločice od škriljevca prekrivale su kupku - listove je izrezala Boshovom zidnom lovačkom kružnicom od 230 mm. Budući da rez nije bio navlažen, bilo je puno prašine po cijelom mjestu, dobro je da je korišten respirator.

Doreron izabrao je rezanu ploču za okvirnu kuću, površina krova je bila oko 100 m², kut nagiba - 30. Ploča je izrezana na pola, obojana na zemlju domaćom gumenom bojom u dva sloja.

Valni škriljevac može se prilagoditi za šindre. Ravni škriljevac se ne koristi kao pločica, ali iz njega možete napraviti imitaciju škriljca ili šindre - listovi se režu u pravokutnike i stavljaju se na sanduk prema vrsti vage.

I ovaj premaz se koristi ne samo na krovu, ali i na fasadi, to je uspješno u kombinaciji s škriljevca krov, postavljen ispod pločica ili oslikana.

Algoritam za izračun broja listova za polaganje ispod pločice člana portala.

Mi uzeti veličinu škriljevca, koji je planiran za kupnju, mi podijeliti na pola, oduzeti 15 cm preklapanja - možemo saznati korisne visine lista, vodoravno isti princip i isto preklapanje. Napomena - na kosim površinama krovova se preklapanje povećava, a prilikom naručivanja potrebno je dodati 5% po otpadu.

Pomoću slikanja i originalnog stila sasvim je moguće okrenuti osmijeh, ali jedan od najtrajnijih i najpouzdanijih materijala u ekskluzivni premaz. A kako bi se smanjio rizik za zdravlje tijekom radova, ne biste trebali zanemariti zaštitnu opremu.

Kako ukrasiti pročelje s ravnim škriljevcem, možete saznati u temi "Okvir slame kuće". Na krovu od škriljevca, prirodno ili iz istog škriljevca - u članku "Krovovi poput zmajevih vaga". Na krovu neobičnog oblika s povećanim korisnim područjem - u materijalu "Sudeikin krov ...". U videu o proizvodnji šindre prikazan je još jedan tradicionalni krovni materijal.

Pogledajte videozapis: Bramac - Nova tehnologija krova (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar