Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

"Drvena koža": savitljivi materijal na osnovi šperploče

Talijani su stvorili kompozitni materijal, koji, imajući snagu drva, može se saviti poput tkanine.

Inovativne tehnologije sve više se koriste u graditeljstvu. Čitatelji našeg portala nisu iznenađeni 3D pisačima koji mogu ispisivati ​​cijelu kuću ili graditi egzoskelet. Uz tehnološki napredak, inženjeri i dizajneri ne zaboravljaju tradicionalne materijale, kao što je šperploča.

Čini se da je ovaj materijal, kao i drvo, već dugo poznat, i da je s njim teško izmisliti nešto novo. Ipak, talijanski dizajneri Giulio Mazotti i Gianluca Lo Presti nude novi pogled na dobro zaboravljeni stari. Oni su razvili kompozitni sendvič materijal na bazi šperploče koji su nazvali "Wood-Skin".

Materijal se može glatko savijati u svim smjerovima, što listu daje najbizarnije oblike.

Da bi se običan sloj šperploče pretvorio u "drvenu kožu", koristi se računalno upravljana glodalica, preša i posebna, vrlo izdržljiva polimerna mreža s kompozitom.

Materijal se dobiva kako slijedi. Glodalica reže list od šperploče otporne na vlagu u skup jednakostraničnih trokuta. Zatim se s lica dobivenih slijepih uzoraka uzimaju posjekotine. Zatim na vrhu praznine, "proširiti" list, stane kompozit i polimer mreže. Dodaje se drugi "sloj" trokuta, a rezultirajući "sendvič" se lijepi zajedno pod prešom.

Rezultat je fleksibilan materijal sa širokim opsegom primjene: od izrade dizajnerskog namještaja i interijera do zidnih dekoracija koje dobivaju na volumenu.

Ovisno o željama kupca, možete promijeniti kut rasporeda i stupanj deformacije lima, kao i njegovu debljinu.

Također možete napraviti list s nejednakim trokutima. Zbog toga se materijal asimetrično savija, što dizajnerima omogućuje da ne ograničavaju svoju maštu i stvaraju privid drvenih skulptura.

Prijelaz je glatko (postoji tzv. Efekt površinske morfije), lica se spajaju, a uglovi nestaju.

U svakom trenutku, ako je raspored postao dosadan, možete ga promijeniti i presaviti list iz drugog kuta. Štoviše, namještaj, stolovi, unutarnji predmeti su presavijeni bez uporabe posebnih alata ili spojnih elemenata. Ako je potrebno, namještaj se može rastaviti, pretvarajući ga u ravnu ploču koja je prikladna za transport.

Prema dizajnerima, opseg uporabe ovog materijala nije ograničen samo na unutarnje uređenje. Trokutasti listići se mogu obojiti, zalijepiti na pločice, dati površinsku teksturu ukrasnim bojama i žbukom itd.

Osim toga, nakon što je obložena šperploča s vodoodbojnim kompozicijama i lakom, "Drvena koža" se može koristiti na otvorenom. Na primjer, "nošenje" u materijalnom pročelju kuće.

Također, inženjeri tvrtke rade na daljnjim modifikacijama materijala. Konkretno, oni će lijepiti trokutice izrezane iz posebno jakih i vlažnih materijala na fleksibilnu podlogu. To će uvelike proširiti opseg upotrebe materijala. U ovom slučaju, "fleksibilni list" će moći ukrasiti kuhinju, kupaonice, bazene itd.

Nakon čitanja teme na TheWicku, možete naučiti kako umetnuti zakrivljeno staklo u radnu ploču. Saznajte je li isplativo koristiti inovativne materijale u građevinarstvu.Preporučujemo i gledanje videa na kojem je prikazano kako samostalno obnoviti stari namještaj.

Pogledajte videozapis: K/DA - POP/STARS (ft Madison Beer, (G)I-DLE, Jaira Burns). Official Music Video - League of Legends (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar