Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

U Britaniji su povrijeđena prava kokoši

Članovi "Ljudi za etičko postupanje prema životinjama" (PETA) ukazali su britanskom pubu na grubo kršenje prava pilića.

Pub u britanskom gradu St. Albans naziva se "Stari borbeni kurci". Sa stajališta zoodefendersovih, ovo ime je neetično i netočno. Napisali su pismo vlasniku puba tražeći od njih da preispita ime i čak ponudi dugačak popis alternativnih imena.

"Ne smijemo zaboraviti prava na piletinu", objasnili su članovi PETA-e svoje ogorčenje. Vjeruju da će promjenom imena vlasnici puba pomoći u skretanju pozornosti na "koliko su osjetljiva, duhovita i prijateljska stvorenja kokoši."

Pilići osjetljivi, pametni i prijateljski stvorenja

 
Vlasnik bara Christo Tofalli neće mijenjati ime. Izjava prijatelja kokoši duboko ga je pogodila: ustanova "Stari borbeni pijetlovi" jedna je od najstarijih u Velikoj Britaniji i smatra se znamenom grada. Ima dugu povijest i cijeni svoje tradicije. Već u 8. stoljeću, u hdesu su se vodile borbe pijetlova, nakon čega je bar dobio ime. "Nećemo mijenjati stoljetnu tradiciju zbog kokoši", rekao je Christo.
 
Redovnici i simpatizeri puba inicirali su prikupljanje potpisa u obranu imena, tako da su se branitelji pilećih prava morali privremeno povući.

Pogledajte videozapis: General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) and North American Free Trade Agreement (NAFTA) (Prosinac 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar