Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Tekući wallpaper učiniti-to-sami: iskustvo TheWick obrtnika

Kako napraviti tekući pozadinu vlastitim rukama - izvor sirovina, proporcije, način pripreme sastava. Štedimo na završnoj obradi.

Jedna od vrsta materijala za unutarnje uređenje - tekuće pozadine, koju su mnogi voljeli za prirodni sastav, praktičnost i dekorativnost. Međutim, masa prednosti prekrižena je teškim troškom pokrića, a ako je površina podloge koja je podrezana desetke kvadratnih metara, iznos je posve zastrašujući. Kako bi uštedjeli novac, članovi TheWick portala pronašli su izlaz - napraviti vlastitu tekuću pozadinu.

O materijalu

Tekuća pozadina je mješavina zgnječenih prirodnih vlakana i veziva, koji se, kada se pomiješa s vodom, formira pastoznom masom. Tvorničke formulacije uključuju ne samo celulozu i ljepilo, nego i vlakna od pamuka, svile ili lana, kao i impregnaciju pređe. Kako bi se povećala dekorativnost, dodaju se različiti sjajni tonovi zlatne ili srebrne boje.

Nakon crtanja ispada teksturirana, monotona ili s višebojnim mrljama premaza visoke čvrstoće. Teže je ogrebotine ili kidanja, ne boji se vlage i propuha.

Mito i održivost ove završne obrade - oštećeni fragment lako se uklanja i zamjenjuje novom masom, bez spojeva i razlika u boji (ako ostavite malo suhe kompozicije u slučaju više sile)

Međutim, najveći nedostatak je cijena materijala, čak će i soba s malim kvadratom pristojno koštati. Ako izuzmemo takav odbojni faktor i napravimo svoj sastav, dobivamo univerzalni i originalni završetak.

Teorija, recikliranje i želja

Odgovarajuća tema na forumu je izrađena Al Sergeevichkoji sebe smatra uredskim planktonom daleko od zlatnih ruku, ali događaji su pokazali da su ruke samo sposobne. On je postavio zadatak pronalaženja pristupačnih i atraktivnih završnica za sobe koje ne zahtijevaju povećanu dekoraciju. Gledajući naprijed možemo reći da je njegova pozadina otišla na "cheers" u bilo kojoj sobi. Supružnik topstartera i želja za štednjom postali su pokretač napretka.

Kad mi je supruga završila popravke u kuhinji, odlučila sam se kreativno približiti procesu. Nikad nisam volio lijepiti pozadine, a tekuće pozadine izlaze skupe (a nisam mogao podnijeti preporučenu debljinu od 1 mm), odlučio sam pokušati napraviti tekuće pozadine.

Nakon proučavanja informacija u mreži, Al Sergeevich Došao sam do zaključka da je potrebno empirijski izoštriti tehnologiju, budući da su raspoloživi podaci opći i nisu otkrili suptilnosti. Nekoliko paketa novina postalo je sirovina za tapete, PVA ljepilo (polivinil acetatna disperzija) je korišteno kao vezivo, a gips se koristio za povećanje adhezije na podlogu.

Način pripreme smjese

 • Crush papir - rezati ili trgati na male komadiće, što pojednostavljuje miješanje sastava do ujednačene konzistencije.
 • Ulijte vodu (pogodno je koristiti plastične kante ili plastične spremnike) i ostaviti stajati sat vremena.
 • Temeljito izmiješati s građevinskim miješalicom (bušilica ili perforator s posebnom mlaznicom).
 • Dodajte pva, promiješajte.
 • Dodajte gips, promiješajte.

Proporcije od Al Sergeevich

1 gram novina - 1 gram PVA, gips 1 gram na 5 grama papira (u suhoj verziji). To je najoptimalniji omjer, ali varijacije u proporcijama nemaju snažan učinak na kvalitetu smjese.

S obzirom na količinu vode, onda iz mrežnih resursa može izvući preporučeni omjer od 1 kg do 5 litara, ali naš obrtnik je otišao na drugu stranu.On se odbija željenim učinkom - da bi se dobila velika vlakna i izražen reljef, ona napunjava papirnu mješavinu u razini, a nakon polovice tekućine istisne. Ako uklonite četvrti dio, dobivate fino vlaknastu masu, nalik na kit, ali će reljef na zidu biti mutan.

Pošto se početna masa ispostavila prljavo sivom, zbog novina, topstarter ju je pokušao obojiti, dodajući u proces miješanja boju (postoji veliki izbor u trgovinama). Međutim, usput se ispostavilo nekoliko nijansi:

 • Kada se osuši, premaz posvijetli nekoliko tonova.
 • Čak i strogo pridržavajući se doze, nemoguće je dobiti dvije mješavine iste boje, a miješanje cijele mase istodobno je stvarno samo ako radite s pomoćnicima, budući da gips "stavlja" spoj za oko sat vremena, a ovaj put je poželjno raditi.


stoga Al Sergeevich ubuduće je odlučio da shemu boja ne trpi, nego da boji već gotove zidove, što je i učinio nakon što je na sve zidove nanio pozadinu.


On je sam bio zadovoljan rezultatom, a klijent u osobi supružnika ispostavilo se da je lijepo i čvrsto na i isplati se - nećete misliti jeftinije.

 • Novine - 70 komada besplatno.
 • Građevinski gips - 70 rubalja (3 kg).
 • Kohler - 50 rubalja.
 • Boja - 140 rubalja (2 kg).

Iznos od oko pet stotina rubalja danas će se sigurno malo povećati, u usporedbi s cijenama prije godinu dana, ali nekritički. Ako uzmemo u obzir kuhinju od šest kvadrata, ispada manje od sto rubalja po kvadratu. Pronađeno u self-made wallpaper i još jedna prednost.

Smatrala sam ovu opciju jeftinim načinom popravljanja u kotlovnici ili spremištu, ali sam položio laminat, stavio namještaj i shvatio da je rezultat hladan. Ako se odlučite između kupljenog i samostalno napravljenog, onda naravno napravite. Oni daju mnogo više mogućnosti za kreativnost, gotovo ni na koji način inferiorni. Osim toga - oni su vrlo jeftini, u usporedbi s drugim materijalima, plus odsutnost zglobova i još mnogo toga. Imam kuhinjski studio s površinom od 43 m² za budućnost, oblikovat ću ovu tapetu.

U kuhinji su tekuće tapete koje su sami izradile prošle "krštenje borbom" - kompot pripreme za zimu napravljene su u iznosu od četrdeset konzervi, sa zatvorenim prozorima i bez kapuljača. Bez mjehurića i odvajanja, iako je vlažnost povećana što je više moguće, a mnogi su predvidjeli fijasko za materijal pod sličnim uvjetima.

Jedan od sudionika u podružnici predložio je zamjenu običnog gipsa s "sekundarnim" gipsanim kitom za završne radove. Ovaj sastav ima duži radni period, a elastičnost je veća. Doneseni su i drugi prijedlozi za racionalizaciju, primjerice korištenje ekovole kao papirne podloge.

Postoji mnogo varijacija, ako ne uzimate novine ili druge reciklirane materijale, već papir bolje kvalitete, a rezultat će biti više dekorativni. A ako želite nacre - obojite zidove ne običnom akrilnom bojom, već željenim učinkom.

Dodavanje u mješavinu raznih šljokica, tkanina ili drugih vlakana ima smisla, ako nijansirate sastav u ukupnoj masi, a zatim ne bojite, u suprotnom, svi ti aditivi jednostavno neće biti vidljivi.

Problem brzog postavljanja otopine pomoći će u rješavanju ne samo žbuke za završne radove, nego i zamjene određene količine vode akrilnim prajmerom. Da, i prianjanje na zidove takvog sastava bit će veće. A za uklanjanje smjese iz zida, samo navlažite željeno područje i ostružite oštrom lopaticom ili plastičnom pulpom.

Budući da domaća tapeta daje deblji sloj, mogu ispraviti manje nedostatke zidova. Ova značajka koristi član teme. Rogozhina Galina, Ona je gipsani strop u drvenoj kući otišao pukotine, očito zbog skupljanja strukture. Nakon krpanja, primijenila je kućnu tekuću pozadinu kao topikstarter kao završnu obradu.

Hvala za savjet, primijenio sastav na stropu, svidio mi se sve. Koristi isjeckan novine, PVA, gips kit, ukloniti sve nepravilnosti gipsani strop.Mješavina leži u bilo kojem sloju i čvrsto prianja, a prethodno je strop dva puta prolazio kroz poseban prajmer-koncentrat.

Da, i sam autor nije bio ograničen na jednu prostoriju, a na isti način na koji je obrezivao još jednu, samo se obloga pokazala kao više olakšanje.


Za razliku od kupljenih tekućih tapeta, domaće se može nanositi ne samo plastikom, već i jednostavnom lopaticom, kako je to učinio Al Sergeevich.

I postigao je potrebno olakšanje s nekoliko prolaza i pritiska.

Možda su domaći proizvodi inferiorni svojim tvorničkim kolegama u smislu dekoracije, ali po želji ovaj se pokazatelj može izjednačiti koristeći razne aditive i visokokvalitetne sirovine. Što se tiče ostalih karakteristika, one su iste prirodne, svestrane, izdržljive, pa čak i jeftine. Čak i ako se odlučite da ih ne koristite u hodnicima i sobama, onda za hodnike, verande i pomoćne prostorije, oni su sasvim prikladni.

Više informacija o pripremi površine i primjeni može se naći u članku o tvornički izrađenim tekućim tapetama, tehnologija je identična. Još jedan zanimljiv i svestran materijal nalazi se u članku o bambusu. Budući da se premaz ne boji promjene vlažnosti i temperature, može se koristiti na verandama. A kao ostakljenje na verandi, ukrašena takvim tapetama, iz našeg videozapisa mogu se pojaviti meki prozori.

Загрузка...

Ostavite Komentar