Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Boja škriljevca - vrhunac interijera i odskočna daska za komunikaciju

Škriljevac, marker, magnetno - inovativne boje koje poboljšavaju dizajn i komunikacijske formate kućanstva.

Tko od nas kao dijete nije dobivao od roditelja za umjetnost na zidovima i postao roditelj, nije naišao na talente svojih mladih dizajnera. I situacija u kojoj nešto hitno treba zapisati, a pri ruci, osim istog napaćenog zida, ništa nije neuobičajeno. Pojava inovativnih boja koje površinu pretvaraju u ploču za crtanje ili držač za magnete pojednostavila je život za nas i za mlađu generaciju. Dakle, što su škriljci, markeri i magnetske boje - još jedna reklamirana lutka ili zanimljiv i koristan materijal?

Boja škriljevca - površina za bilješke i skice bilo gdje

U izvornoj verziji, boje iz škriljevca bile su namijenjene restauraciji školskih odbora, sve dok dizajneri nisu odlučili kombinirati plemenitu sivocrnu nijansu škriljevca koja je relevantna za dizajn interijera, te mogućnost korištenja zidova za crtanje i pisanje. Danas je asortiman boja od škriljevca dopunjen obojenim kompozicijama - one mogu biti smeđe, zelene, postoje i osnove s mogućnošću toniranja u željenoj boji i transparentne. Pokrivenost je postala popularna ne samo na javnim mjestima - uredima, snack barovima i barovima, već iu domovima i apartmanima. Naravno, cijela soba u boji škriljevca će izgledati tmurno, ali fragment zida u dnevnoj sobi, mali novčić u spavaćoj sobi, hodniku ili u kuhinji - točno.

Zapišite broj, recept, dopis za sebe ili kućanstvo, ostavite romantičnu ljubavnu poruku svom suprugu kasnije - to i još mnogo toga možete učiniti s bojom od škriljevca.Zahvaljujući svom prirodnom sastavu, siguran je - ne ispušta toksične tvari u zrak i ne izaziva alergijske reakcije. Klasična boja uspješno se kombinira s gotovo svim stilovima dizajna i savršeno se uklapa u dizajn "odraslih" soba, a boja je pogodna za djecu. Za djecu, takav zid će postati omiljeno mjesto za slobodno vrijeme - dopuštajući djetetu da nacrta ono što vaše srce želi, na udobnoj, kontrastnoj površini, s bijelim ili obojenim bojicama, možete osigurati druge sobe.

Boja se može nanositi na različite podloge - plastične, suhozidne, ožbukane ili ožbukane zidove, drvo, metal, što maksimalno proširuje područje primjene. Kao iu slučaju drugih boja, površina mora biti suha, glatka i izdržljiva, bez ljuštenja čestica. Temeljito upijajuće podloge moraju se premazati prije bojenja.

Boja se nanosi glatkim valjkom (pjena ili kratki nap), tankim slojem (ako je potrebno - nekoliko slojeva s intervalom od nekoliko minuta). To će biti moguće slikati u 72 sata, ali u jednom danu je potrebno trljati premaz s kalcijev karbonat krede, otresti ostatke. Prilikom nanošenja aerosola (boja u limenkama) održavajte udaljenost od 30 cm do obrađene površine i pratite ujednačenost sloja.

Potrošnja je oko litre po 5 m², cijena počinje od tisuću rubalja po litri. Kao u školi, pisanje se lako briše s površine vlažnom krpom, u prosjeku, škriljevac je dizajniran za 5 tisuća brisanja, ali postoje i posebno izdržljivi spojevi koji će izdržati 10 tisuća čak i četkom.
Marker boje - i zidovi na crtežima i ruke su čiste

Za one koji su zabrinuti zbog potrebe bojanja bojicama koje ostavljaju tragove na rukama i odjeći, postoje markerske boje - namijenjene crtanju s vodenim biljezima.Opseg primjene, kao i na škriljevcu - čak iu kuhinji, čak iu spavaćoj sobi, čak iu hodniku ili u dnevnom boravku, gdje je više prikladno za nekoga da piše i čita ono što je napisano. U početku je paleta markera bila slaba i uključivala je bijelu ili bezbojnu verziju, sada su proizvođači značajno proširili asortiman, doista pronašli pravu nijansu.

Boje markera ne sadrže agresivne kemikalije, stoga su sigurne i hipoalergene i prikladne za stambene prostore. Moguće je bojom sastaviti i metalne i gipsane ploče i plastiku te ožbukane / ožbukane zidove i ormariće, nakon prethodne obrade temeljnim premazom. Glavna stvar - savršeno glatke površine, bez pukotina i gouges. Iako je pokrivenost boje visoka, bit će nezgodno crtati s oznakom na reljefu, kao i uklanjati je iz takve „ploče“.

Tehnologija primjene, kao što je škriljevac boja (glatka valjak, tanki sloj), ali postoji značajka - premaz suši 4-5 dana, ali onda možete aktivno koristiti zidove za crtanje u narednih 10 godina, takve garancije daju proizvođači. Za razliku od dostupnih škriljevca, marker boja "ugriza" - litra može koštati od 8 tisuća rubalja, dovoljno za oko 6 m², ali je zgodno da postoji pakiranje od 0,5 litara.

Magnetna boja - univerzalni držač

Za razliku od grafitne i markerske boje, magnetska boja nije toliko završni premaz kao osnovna boja - proizvodi se samo u zasićenoj sivoj boji i obično se koristi u setu s bojama. Najbolja opcija je kombinirani premaz magnetske baze i toniranog ili prozirnog sloja ili sloja markera, a na površini možete pisati / crtati i pričvrstiti bilješke, crteže, recepte, naljepnice i slične nosače informacija ili suvenire. Ako ne planirate bojati na zidovima, onda se magnetska boja koristi s bilo kojom dekorativnom bojom, samo kao držač.

Magnetska boja se također može nanositi na različite podloge. Kada se zidovi prekriju, najprije se izglađuju i odmašćuju. Ako su se prethodni sastavi koristili u jednom tankom sloju, onda se magnetni, naprotiv, nanosi u nekoliko (do 4) sloja. Budući da u sastavu ima čestica metala koje privlače magnet, njihov broj bi trebao biti dovoljan da drži nosač. Jedan sloj se suši oko 5 sati, nakon nanošenja završnog sloja, zid se ostavlja na jedan dan, a nakon isteka vremena ukrašava se završnim premazom ili se koristi u izvornom obliku.

Kada se magnetska površina kombinira s površinom markera, prije nanošenja boje, podlogu treba pažljivo polirati, budući da je magnetska prevlaka teksturirana, a zatim premazana. Litar staklenke magnetske boje košta od 2,5 tisuća rubalja, ali zbog slojevitog nanošenja dovoljno je samo za nekoliko m². Neki proizvođači odmah proizvode setove magnetnih i škriljevih boja.

Savjeti za dizajn i izbor najtraženijih kategorija nalaze se u našem članku o modernim materijalima za interijer. Jedna od baza za škriljevce i druge boje može biti topla žbuka. Video o nijansama boja otkriva proces dobivanja željene nijanse.

Загрузка...

Ostavite Komentar