Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Što rade vrtlari u prosincu?

Iza gotovo dva mjeseca izvan sezone, ali još uvijek je sasvim moguće baviti se preradom uzgojenog usjeva. Polako, temeljito

Na primjer, obradite bundeve i tikvice za biljni kavijar i džem. Za kuhanje kavijara, trebat će vam dodatni patlidžan, 0,5 kg luka, 1 kg rajčice i 0,5 kg mrkve po bundevi težine 3-4 kg ili 2-3 tikvice. I možete istovremeno uzeti i bundeve i tikvice. Sve povrće treba izrezati na komade, pržiti zasebno u biljnom ulju, preskočiti kroz mlin za meso, sol po želji, dodati limunsku kiselinu, pomiješati i pariti dok se ne kuha oko 40 minuta na laganoj vatri. Čim ulje pluta na površinu, srna je spremna. Položite ga na limenke, okrenite ga naopako na poklopcima i pokrijte ga pokrivačem. Ova tehnika zamjenjuje pasterizaciju. Kada se srna ohladi, stavite je na hladno mjesto.
Da biste kuhali džem, potrebno je uzeti 1 limun za svaki kilogram bundeve ili tikvice. Ogulite, izrežite bundeve, tikvice u kockice od 1 x 1 cm, a limun odrežite, izvadite sjemenke, inaĉe će zagoriti jam. Preskočite limun s gulom kroz stroj za mljevenje mesa, pomiješajte s bundevom ili tikvicama, dodajte 600-800 g šećera za svaki limun i odmah kuhajte džem dok ne bude gotov (kocke će biti prozirne). Ako imate puno tikvica, možete stalno napraviti desert od ananasa. Ogulite jednu tikvicu težine oko 1 kg (mogu se koristiti zakrpe). Izrežite na prstenove debljine 1 cm.Prerežite limun, uklonite sjeme, narežite. Izmiješajte tikvice s limunom, dodajte 300 g šećera, malo cimeta ili 2-3 režnja, ulijte 2 litre vode, stavite na vatru, prokuhajte, prokuhajte 5 minuta. Izvadite iz vrućine i stavite na dan inzistiranja.
U zimi, potrebno je prikupiti i osušiti guljenje krumpira na novinama u blizini baterije, preklopiti ih u otvorene plastične vrećice, a zatim ih odnijeti u kućicu. Paljenjem čišćenja drvom u peći čistite dimnjake, pepeo je obogaćen mineralima, koji su bogati krompirom.
U otvorenoj vrećici potrebno je staviti ljusku s jaja, a ne nabijati, u suprotnom će ostaci proteina na ljusci mirisati. Nakon 2-3 dana, kada se bjelančevina osuši, školjke se mogu nabiti i ponovno staviti školjke jaja na vrh. Kod spaljivanja ljuske u peći ili na vatri pepeo će biti obogaćen kalcijem i kalijem.
Na ravnoj ploči, stoji ispod baterije, izlijte čaj za spavanje (uključujući vrećice čaja) i kavu. Kada isuše, ulijte otvorenu vrećicu. Kada uzgoj sadnica, možete dodati ovu prašinu u tlo za sadnice, možete koristiti pri sjetvi malog sjemena u zemlju: morate uzeti 1 žličicu sjemena i jednu žličicu prašine udjela AVA gnojiva za pola čaše prašine. Sve pomiješajte i posijajte u stazama dok slanu hranu. Izboji se neće zgusnuti i neće zahtijevati više mineralnih obloga za cijelo ljeto.
Odvojeno u vrećici, prikupiti češnjak i oguliti suhi luk. To je korisno u proljeće za kuhanje juha protiv lisnih uši.
Pročitajte literaturu za vrtlara i napravite dijelove zanimljivih materijala za svaku kulturu u zasebnoj bilježnici. Postupno ćete akumulirati jedinstveni materijal za svaku biljku. Ostaje samo sistematizacija.
Možete kupiti gnojivo, film, materijal za pokrivanje, ali sjemenke su još uvijek rane za kupnju ako želite imati sjeme novog usjeva.
Zamrzavanje se obično očekuje krajem prosinca. Ako su jaki i izdržljivi, osobito bez snijega, onda se zamrzavanje voćaka, malina, jagoda i ljiljana (istočni hidridi) ne može izbjeći. Ruže, šarenice, hortenzije, krizanteme mogu se smrznuti do smrti.Ako ima jakih snježnih padavina, vjerojatnost zamrzavanja vrtova cvijeća će se smanjiti, ali postoji opasnost da će se grane voćaka prekinuti pod njezinom težinom.
Morat ćemo otići na gradilište kako bi se otresli snijega i gazili ga pod drvećem, tako da se miševi ne kreću po slobodnom snijegu i ne žvaču kore. Ako u jesen obložite zidove bojama na bazi vode, onda vam ova nevolja ne prijeti - miševi ne diraju takva stabla. Ne diraju stabla, čija su stabla omotana najlonskim čarapama ili spunbondom (sklonište je trebalo obaviti sve do tla, pa čak i zakopati oklop u tlo). Mlada stabla nisu pobijeljena, tj. Vezana.
Nije preporučljivo rezati stabljike ruberoidom ili drugim crnim materijalom, jer se debla brzo zagrijavaju na sunčanom danu, a noću se hladi - tako nagla promjena temperature negativno utječe na stanje korteksa. Kad temperatura padne ispod -20 ... -220C, morat ćete vezati debla krušaka i jabuka, snijeg u stablima stabala, ispod grmlja, posebno ispod maline, na grebenima s jagodama, na sadnju višegodišnjih cvjetova, osobito na istočnim vrstama ljiljana. Na njima bi bilo lijepo postaviti i lapnik.
Osim toga, ruže i krizanteme treba prekriti snijegom i smrekovim granama, a snijeg treba što je više moguće sakupljati oko grmlja hortenzija, osobito panikulirati, jer postoji velika opasnost od smrzavanja.
Kod kuće je potrebno pogledati gomolje dalija i žarulja gladiola: odbaciti bolesnike, izrezati čireve na žarulje, rane namazati zelenom bojom i vratiti ih u skladište. Rastavite češnjak i luk, odbacite loše glave. Spread klice blizu jedna drugoj na navlaženom mahovina sfagnum ili tlo izli u plitku posudu, i stavite ih na zelenilu na prozor prag za rano prisiljavanje dok proljeće je još uvijek netaknut.
Neki vrtlari požurili su na početku zime kupiti žarulje ljiljana i tulipana, ali bilo je prekasno da ih posade, a sada ne znaju: kako ih spasiti do proljeća? Postavite žarulje u otvorenu papirnu vrećicu na donju policu hladnjaka. Početkom ožujka počet će rasti, morat će se saditi u šalicama zemlje i čuvati u hladnjaku barem do početka travnja. Ako ih stavite u sobu bliže prozoru, nakon tri tjedna tulipani će procvjetati, a ljiljani će brzo rasti. Početkom travnja, žarulje mogu se staviti na prozor prag, neka rastu, krajem travnja, čim tlo dopušta, presaditi ih u zemlju na parceli, ali budite sigurni da ih pokriti lutrasilom nekoliko dana. Ali ljiljani će morati biti posađeni pod filmskim pokrovom sve dok proljetni mraz ne prođe - postoji velika vjerojatnost da će zamrznuti pupoljke cvijeća.
Nastavi se boriti protiv miševa. Nahranite ptice, inače će izrezati voćne pupoljke na drveću. Osobito se pobrinite za naše glavne prijatelje - titmouse. Nanesite im trake neslane slanine na debla jabuka. Oni će doći pojesti, a istovremeno će očistiti debla od štetočina koje hiberniraju na kori. Stavite ne-pečeno sjeme u kantu i objesite ga ispod šupe. Sise će letjeti u kantu za hranjenje, a vrapci i svrake će se bojati. Nemojte napuniti krupicu pticama - oni je ne jedu.

Pogledajte videozapis: The coolest animal you know nothing about . . and how we can save it. Patrícia Medici (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar