Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Ekstremna aritmetika - kuća zvana 18.36.54

U Connecticutu je sagrađena kuća s različitim kutovima i kosim zidovima, izračunata prema posebnom matematičkom sustavu

Par se okrenuo Danielu Libeskindu sa zahtjevom da se na njihovom mjestu u Connecticutu stvori rezidencija nakon posjeta poznatog židovskog muzeja sjećanja koji je arhitekt izgradio 1998. u Berlinu. Unatoč činjenici da kupci imaju izravan odnos sa svijetom umjetnosti, zamolili su Libeskinda da ne pretvori imanje u "umjetničku galeriju" ili "izložbenu dvoranu", već da uvede što više ekstremnih linija. Uostalom, to je ono što su promatrali u Berlinskom muzeju - obroncima zidova, stropova i stubišta.

Kuća je izgrađena na zemljištu u Connecticutu, čija je ukupna površina 54 hektara, okružena je hrastovim gajem i ostacima građevine izgrađene u osamnaestom stoljeću. I upravo su u tom rajskom kutku odlučili izgraditi moderniziranu kućicu u kojoj će se opustiti, provesti svoje slobodno vrijeme u čitanju, kuhanju ukusne hrane, diviti se krajoliku.

Arhitekt je s punom odgovornošću pristupio stvaranju prigradskog prebivališta, a uskoro je među starim hrastovima rasla zgrada izrađena od nehrđajućeg čelika, koja se sastojala od 18 kosih površina, 34 gornjih točaka, sličnih rubu noža i 54 linije izgrađene po posebnom sustavu matematičkih proračuna. primjenjuje Libeskind u razvoju projekta. Na ime su utjecali matematički proračuni, a ljetna rezidencija dobila je 18.36.54.

Unutarnja strana čeličnog krova ukrašena je prirodnim drvom - tamnim, toplim i ugodnim hrastom. U dnevnom boravku fasciniran je kaminom, oko kojeg se nalazi ugrađeni cik-cak kauč. Gotovo sav namještaj u kući, prema zamisli dizajnera, ugrađen je - to je stol za blagovanje, klupe, police za knjige, sve vrste slušalica, iako su vlasnici kuće u interijeru sobe kontrastirali dodavanjem George Style-a i udobnih svjetiljki.

Manipulirajući univerzalnom idejom da osobni prostor osobe treba biti skriven od znatiželjnih očiju, dizajner je uništio stereotipe i nije koristio nikakve tehnike u unutrašnjosti da bi pokrio pristup okolini. Sve vrste niša, skrovitih kutaka pomiješane su s uobičajenim prostorima, a samo kroz velike prozore od poda do stropa pruža se pogled na veličanstvene krajolike, dok zavjese i zavjese i rolete ne ometaju razmišljanje o prirodi.

Prozori su umetnuti u krovne otvore, a samo jedan okomiti zid kuće, uz kuhinjsku sobu, je personifikacija euklidskog pragmatizma. Čak je i kamin bio postavljen pod kosim zidom.

Donji kat kuće ima ravne linije, tu je soba za jogu, ostava, gostinska soba s preklopnim krevetom.

Ploče od brončanog nehrđajućeg čelika koje pokrivaju vanjski dio zgrade imaju tendenciju mijenjati boju i stjecati različite nijanse od crne ugljena do magenta i tamno smeđe ovisno o položaju promatrača i vremenu. Osim toga, paneli mogu zamijeniti sjajni sjaj sjajnom matiranom sjaju.

Ploče od nehrđajućeg čelika ugrađuju se na konstrukcijske ploče od izolacijske ploče, čija je baza pričvršćena na čelični okvir koji se sastoji od četiri kutna luka. Hrastove ploče s unutarnje strane krova pričvršćene su na čelični okvir metalnim klinovima. Ona područja hrastovih ploča koja izlaze na ulicu tretirana su posebnim sredstvima da bi se oduprla vremenskim uvjetima. Neki od unutarnjih zidova, koji nisu bili ukrašeni hrastom, bili su obloženi švedskom žbukom.

Da bi se spriječili negativni učinci kišnice i snijega na čeličnim pločama i zaštitili od gubitka boje, oluci su pričvršćeni na donji rub krova, a odvodne cijevi su ugrađene u zidove. Kuća se zagrijava po principu radijacijskog sustava grijanja za betonski pod, ali ako je potrebno, moguće je uključiti i dodatno grijanje zraka.

Pogledajte videozapis: Speed Run : Valus / Time : sec . (Srpanj 2019).

Ostavite Komentar