Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Jeftini vikendica WC

Obično, svaka izgradnja počinje s WC-om, tako da je Gesha1974 odlučio prvo "napuniti ruku" na njoj. Prva misao koja je došla do glave člana foruma bila je: zgrada bi trebala biti budžetska i od otpadnog materijala

Gesha1974 je imao staru bačvu od 200 litara. Od temelja još uvijek postoje neki materijali potrebni za izgradnju toaleta: drvo 50x50, daska 30x150 i vijci.

Član Foruma je odmah naveo faze rada:

  1. Odrežite krajeve cijevi.
  2. Od drva za izgradnju toaletnog okvira.
  3. Posljednja ploča.

Faze provedbe

Prvo, član foruma iskopao je rupu 25 cm širu od promjera cijevi. To je učinjeno kako bi se ispunio prostor ruševinama. Otac je upozorio da se rupa ispostavila malom, i stoga brzo napunjena. Međutim, to nije uplašilo graditelja samouka, jer se nije želio zafrkavati s dubokom jamom i položiti je na glinaste blokove, poput oca.

Nakon zatrpavanja bachinsa, Gesha1974 iskopao je zemlju za pola lopate lopatom po obodu zidova i tamo izlio šljunak. Zatim je u kutove i na sredini dugačkih strana stavio šest glinenih blokova. U dva sloja položio sam celofan i stavio okvir na sve.

Montaža okvira drvene građe nije uzrokovala velike poteškoće. Materijal je međusobno povezan uglovima. Dimenzije zgrade bile su odabrane pod listom škriljevca, koji je trebao pokriti krov.

Sljedeća faza bila je ojačati ga do temelja. Da biste to učinili, forumchanin u okviru bušenih četiri rupe, gdje je umetnut armature: četiri bara s promjerom od 14 mm i duljine jedan i pol metara. Armatura je gurnuta u zemlju, ostavljajući 5 cm iznad. Stavite klin i sve zaglavite. Fiksiranje je postalo pouzdano.

Vlasnik koji je ostao od radova na temeljima malo je očistio i obložio okvir. Dok je podrezivala, struktura je postala kruta i stabilnija. Za krov je kupljen list škriljevca. Forumchanin ga je ojačao na dvije ploče na ovaj način: probušio je rupe kroz gornji val, postavio gume na autokameru na vijke i izvrnuo se. Ispalo je jeftino i brzo.

Nakon toga, wc je obojen. Unutar njih nisu ga jako završili: izrezali su rupu i postavili jeftine naramenice. Na vratima se koristilo staro drvo. Kasnije je napravljena hidroizolacija.

Hood Gesha1974 odlučio napraviti plastične kanalizacijske cijevi i kanalizacije kut 45: sve to je priključen na stražnji zid kao slovo "G", staviti kratki kraj u bačvu, dugo - iznad škriljevca. Ostaje bojati pod i pričvrstiti namještaj na zidove heftalicom.

Među nedostacima, forumčanin bilježi praznine koje su se pojavile nakon što se sirova ploča za presvlačenje osušila.

Uzimajući u obzir rezano drvo, WC košta oko 2500 rubalja.

Prema materijalima sudionika foruma "Kuća i kućica" Gesha1974

Urednica: Olga Travina

Pogledajte videozapis: Uradi sam - MIJINA KUCICA (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar