Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Polaganje piletine

Povećavamo proizvodnju jaja i jačamo zdravlje naših pilića.

Mnogi korisnici thewick.info uzgajaju piliće i, naravno, za njih je važno hraniti ove ptice. To se posebno odnosi na kokoši nesnice, za koje je pravilna prehrana ključ za zdravo potomstvo. Ovo je pitanje od interesa za znanstvenike. Nedavno su kineski istraživači otkrili da su mangan u obroku pilića pozitivno utjecao na stanje ljuske, što ga čini otpornijim na pukotine. Sjetite se starih, provjerenih pravila za hranjenje kokoši nesilica.

Prije svega, valja napomenuti da je potrebno piliće hraniti tri, a po mogućnosti četiri puta dnevno, po mogućnosti u isto vrijeme. Doručak - rano ujutro, večera - kasno navečer. Što uključiti u prehranu? Prvo hranjenje treba sadržavati treći dio dnevne količine zrna. Možete ga zamijeniti mješavinom brašna (oko dvadeset grama). U večernjim satima hranite piliće cijelim zrnom. Tijekom dana korisno je pticama dati različite smjese povrća (začinsko bilje, krumpir).


Biljne mješavine trebaju biti vlažne, ali ne ljepljive. U ovom slučaju, ova hrana mora biti toliko toliko da je kokoši jedu pola sata (ako je više - smjesa će početi propadati).

U ljetnim mjesecima pilići dugo hodaju vani i tamo jedu zelenilo, kukce i sitno kamenje. Zimi, njihovoj prehrani treba posvetiti posebnu pozornost. Hranjenje treba biti u izobilju, može se povećati na pet puta dnevno. Dio hrane za žitarice treba proklijati. Osim žitarica, pilićima treba davati i vitamine i minerale. Minerali bi uvijek trebali biti u obroku pilića. Ljeti je to lakše, jer ptice na pijesku mogu pronaći pijesak, školjke, šljunak i vapno. Zimi je potrebno umjetno uključiti minerale u hranu. To može biti drveni pepeo, ljuska od jaja. U kaša se dodaje trava obrok od mahunarki, kao i korjenasto povrće. Ponekad možete dodati tamo čak i juhu s komadima mesa. Ujutro, pilići su dobri da daju slabu otopinu kalijevog permanganata. Ne možete podcijeniti dostupnost hranjivih tvari u prehrani pilića, inače se možete suočiti s ozbiljnim problemima.

Suhu hranu uvijek treba držati u odvojenom dovodu od kaše!

Što trebam paziti da povećam proizvodnju pilića? Kvasac će biti dobar način. Kilogram brašna treba temeljito izmiješati s 30 g svježeg kvasca i 1, 5 litara tople vode. Dobivena otopina se stavi na toplo mjesto nekoliko sati. Tada se ova smjesa može sigurno dodati u kašu.

Skoro smo zaboravili na sol. Ali ona je izuzetno potrebna za kokoši nesilice. Natrij sadržan u njemu i razni klorelizati podržavaju normalnu vitalnu aktivnost ptice, kao i pojačavaju apetit. Sol se mora razrijediti u vodi i dodati u kašu. Također je vrijedno spomenuti da prisutnost u prehrani soli i pepela povećava žeđ. Stoga je stalna dostupnost vode u posudi za piće jedan od glavnih uvjeta za držanje pilića.

Pogledajte videozapis: Piletina se ne prodaje (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar