Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Hidroizolacija za umjetna jezerca

Bentonitne podloge domaćih proizvođača - ekonomičan i ekološki prihvatljiv materijal

Bentonitne prostirke "Waterproof" jedan je od prvih ruskih materijala na bazi mineralnih vodonepropusnih materijala. Proizvod je izdržljiv i otporan na habanje geotekstilnog valjanog materijala koji sadrži prirodni natrijev bentonit.
Materijal se sastoji od dvoslojne sintetičke tkanine. Između tkanog i netkanog polipropilenskog platna, međupremazom modificirane bentonitne gline učvršćuje se postupkom probijanja iglom.
Bentonit se povećava kada je vlažan, pokrivajući površinu jame čak i vodootpornim slojem gline - najbolje prirodno sredstvo za hidroizolaciju. Kontinuirani sloj gustog gela, koji nastaje kontaktom bentonita s vodom, daje materijalu visoka antifiltracijska svojstva, tepisi postaju učinkovita barijera za pare, tekućine i plinove.
Bentonitne prostirke koriste se u organizaciji umjetnih ribnjaka i akumulacija, kao obloga dna rezervoara, za hidroizolaciju temelja zgrada, tunela, spremnika, zaštite podzemnih voda itd.

Na bentonitne prostirke ne utječu ekstremne temperature, izdržljive - izdržavaju neograničen broj ciklusa "hidratacije" - "dehidracije" (punjenje vodom - odvlaživanje). U ovom materijalu je superiorniji od tradicionalne obloge od gline polja.
Materijal karakterizira učinak "samoizlječenja", koji omogućuje održavanje hidroizolacijskih svojstava tijekom mehaničkih deformacija tepiha (na primjer, kada se pukotine pojave u betonskim konstrukcijama).
Elastični bentonitni otirač ima sposobnost produljenja, zbog čega se materijal lako postavlja na neravnine površine na koju se postavlja hidroizolacija. Bentonitni otirači su lagani i jednostavni za ugradnju, ne zahtijevaju uporabu posebne opreme, mogu se polagati u svim vremenskim uvjetima.
Prije polaganja tepiha prvo morate pripremiti površinu: očistite je od organske tvari, oštrih kamenja i predmeta većih od 50 mm, zbijete pomoću valjka.
Tepisi se postavljaju na horizontalne površine bez sidrenja, preklapaju, zatim prekrivaju betonskim estrihom. Na vertikalnim površinama, otirači se fiksiraju pucanjem metalnim tiplama, zatim se prekrivaju pjeskovitim tlom, sabijajući ga u slojevima.

Pogledajte videozapis: IVATRA - hidroizolacija bazena na postojece keramicke plocice , polyurea (Rujan 2019).

Ostavite Komentar