Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Krov šindre

Šindre krovnog materijala. Njegove prednosti, tehnologija proizvodnje i styling

U dalekoj prošlosti bila je raširena tehnologija pokrivanja krova šindrama, daskama ili plugovima, a drvo je bilo glavni materijal za krovove. Osobitost stabla - trajnost i dobra otpornost na habanje. Danas se oživljava proizvodnja drvenih krovnih premaza, zanimanje za to raste od strane profesionalaca i privatnih kupaca. Najpopularnija u okruženju tehnologije gradnje je krovište od šindre.

U usporedbi sa šindrom, daske od šindre su deblje, što osigurava povećanu izdržljivost i pouzdanost. Šindre imaju sve kvalitete idealne pokrivenosti: pouzdanost, trajnost, estetsku privlačnost, ekološku prihvatljivost, malu težinu i dobru zaštitu od buke.

Šindra je komad pažljivo odabranog arišnog drva.

Ariš je divan materijal koji je otporan na propadanje zbog katrana, osim dobrog antiseptika. Drvo treba biti bez čvorova i samo na dnu stabla.

tehnologija

U procesu proizvodnje materijal prolazi kroz desetak tehnoloških operacija i svaka od njih završava kontrolom kvalitete. Proizvode drvene šindre na ručni i mehanizirani način, ali je kvaliteta veća kod ručne izrade, a sam zapovjednik bira u kojem smjeru treba podijeliti radni predmet bez uništavanja unutarnje strukture kapilara. Ova metoda produžuje vijek trajanja krova i dobiva se reljefna površina.

Dalje, cijepanje ih iz praznine, dobiti daska-čips, koji se kasnije pretvara u komad drvenih pločica. Veličine mogu biti različite od 200-800 mm duljine i 60-200 širine. Usitnjene šindre su skuplje od piljene, dok cijepanje drva radi raspršivanja vlakana i drvenih pora ostaje zatvoreno, voda teče tijekom rada, a rezano drvo apsorbira vlagu i trulež brže. Prednost šindre je u tome što se može postaviti na krov bilo koje konfiguracije.

polaganje

Kada se polaganje ne zahtijeva da bude profesionalni u graditeljstvu, ali vještina je potrebna. Drveni šindre se koriste za krovove s nagibom od 18-90 stupnjeva, ali tehničke karakteristike šindre razlikuju se za krov s nagibom od 18-70 stupnjeva, od šindre za nagib od 71-90 stupnjeva. Ploče se slažu u tri sloja, sljedeći sloj se preklapa s prethodnim, ostavljajući od 6 do 24 cm, ovisno o površini kuta nagiba krova. Instalacija složenog i glomaznog splavarskog sustava nije potrebna, kvadratni metar teži samo 14-17 kg.

Nakon što je sustav izrađen od rogova, pod je izrađen od dasaka, a zatim se iz membrane za disanje polaže krovni film. Zatim je prikovana rešetka i letvica na udaljenosti od 1/3 dužine šindre. Na njima odozdo prema gore u horizontalnim redovima, krovni materijal čvrsto se uklapa. Pričvrstite šindre iza gornjeg dijela galvaniziranim čavlima, prolazeći mekom žicom, uvijajući je na svakom noktu za jedan okret tako da se krajevi dasaka ne uvijaju. Na klizaljkama se krajevi šindre prenose u žlijeb odabran u trupcu ili se mogu prekriti daskama.

Pogledajte videozapis: Velika potražnja za šindrom majstora Jovana (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar