Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Ni šupa ni štala

Sudionik foruma "Kuća i kućica" kasper66 odlučio je na svojoj ljetnoj kućici graditi privremenu sobu za noćenje ljeti, a nakon izgradnje dobre kuće, kako bi bio koristan za korištenje

Svi vrtlari, prije nego što su počeli graditi svoju prvu kuću, čitali knjige, tražili informacije na internetu i, naravno, komunicirali na forumima u zemlji, traže savjet - kasper66 nije iznimka i otišao je na isti način.
Kao što je gore spomenuto, zadatak je bio taj - potrebno je izgraditi malu prostoriju u kojoj se možete opustiti u ljetnoj sezoni.
Nije želio kupiti kuću za presvlačenje - oni to ne čine kvalitativno, a cijena se povećava pri izračunavanju svih troškova: cijena promjene kuće + isporuka + istovar pa čak i nuspojave - automobil neće moći ući u to područje ili će kotači preorati cijelo područje, a veličina 6x2,3 metara nije postavljen sam.
kasper66 htio sam sagraditi kuću - raditi vlastitim rukama, vezati sina, kako bi kuća postala draga i voljena.
Izgradnja kuće
temelj
Za postavljanje temelja iskopao je jame od 50x50 cm, pokrio ih pijeskom i zabio ih. Zatim je stavio ploču za popločavanje 40x40 i temeljni blok iznad: 20x20x40 cm, a na njih je postavljen krovni materijal za hidroizolaciju, a na vrhu je montirao donju oblogu drvene građe.


okvir
Prije početka gradnje, uzeo je graf papir i nacrtao plan za kuću u 1: 100. Na crtežu je prikazana udaljenost između stupova okvira, uzimajući u obzir širinu šipki i izolaciju. Za zidove je koristio izolaciju "Ursa", veličine 60 cm, tako da je širina koraka, između postolja okvira, iznosila 60 cm.

Pavle
Isprva je napravljen nacrtni pod koji je bio sastavljen od rezane ploče. Zatim, za izolaciju, položio je pjenu od 5 cm, a na vrhu ga je prekrio podom. Drveni podovi su tretirani antiseptikom.
Krov
Na krovu je koristio "Bituvel", analogiju "Ondulina", ali nešto jeftinije. Kutija napravljena u koracima od 30 cm.

Obložio je zidove kuće s filmom koji je izolirao vjetar, a zatim obložio ploču širine 125 mm. metoda oplata "American". Nokti su se odvezli na mjesto gdje su stalci, jedan na vrhu, a drugi na dno. Najduže ploče bile su 4,2 metra, prošle su uz stražnji zid, iznad vrata i ispod njega. Kutove kuće obložio je rešetkama 50x70 cm koje su ostale na policama.
Prema planu, veličina kuće bila je 4,2x2,2 metra. Sva je izgradnja trajala tri tjedna. Po cijeni - od pijeska do električnih alata i posljednjeg vijka, jednom riječju za sve troškove - oko 60 tisuća rubalja. u cijenama iz 2008. godine U to vrijeme, kabine koštale 30-40 tisuća rubalja u tim regijama.

Tijekom gradnje koristio je ubodnu pilu i odvijač i naravno ručne alate.
Kuća je predviđena za ljetni rad, a peć za grijanje nije izračunata. U jesen su donijeli grijač ventilatora, koji je za 15 minuta. zagrijala sobu. Nakon zime, prozori i vrata funkcioniraju normalno.
Objavio sudionik foruma "House and Dacha" kasper66
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: RSE: Sevda ni na nebu ni na zemlji, TV Liberty (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar