Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Oprema za pletenje

Sudionik foruma "Kuća i kuća" amarrak govori o tome kako možete plesti pojačanje za temelj

Kuka za spojnice za pletenje
Kuka se može izraditi od bilo koje žice ili elektrode za zavarivanje debljine 3-4 mm. Da bi ručka bila udobna, možete staviti komad crijeva. Može se izraditi i od lopatice s odlomljenom oštricom. Kraj mu se savija i izoštrava. Prikladno za ovo i olovku s valjka za boju. U kukičkoj kuki trgovine, kuka se slobodno okreće u ručici.Čak i za povezivanje armature, možete koristiti odvijač koji drži držač kuke u svojoj steznoj glavi, koji se može izraditi od samog čavla, 4 mm šesterokuta. ili drugog sličnog materijala. Nakon fiksiranja priključka potrebno je empirijski odrediti brzinu okretanja odvijača pomoću oka tako da se žica čvrsto zavrti i ne istrgne.
žica
Kaljeni čelik s niskim udjelom ugljika koristi se kao žica za pletenje tako da je žica mekana za savijanje. Žica može biti različitih boja - crna bez premaza, pocinčana ili bijela. Ako se žica loše savije, mora se držati 30 minuta u vatri, a zatim ohladiti na zraku.
U pravilu se za žičanu armaturu s promjerom od 10-14 mm primjenjuje žica 1,2 - 1,4 mm. Ako uzmete tanku žicu, morat ćete je dvaput presaviti, jer je ona prilično slaba, a deblju žicu teško je okretati.
Ponekad je za ubrzanje rada potrebno izmjeriti opseg zavojnice žice. U nekim slučajevima, može se odmah izrezati i dobiti puno gotovih segmenata.
Kako plesti
Armatura je uzeta i postavljena jedna na drugu križem. Tada je žica dugačka 30-40 cm, a prepolovi se.Jedna od opcija je za spajanje ploče ili za horizontalni sloj ojačanja. Na udaljenosti od jedne trećine petlje, žica se savija oko prsta. Zatim je gurnula ispod armature, au petlju trebate umetnuti kuku. Labav komad žice, savijajući se oko armature, proteže se i zavija na posteljicu s kukom, koja se okreće i zahvaća kraj žice. U tom slučaju, ruke ne puštaju žicu sve dok kuka čvrsto ne uhvati žicu, a zatim se otpusti. Broj okretaja određuje se empirijski. Nakon uvijanja žice, kuka se skida, a slobodni krajevi žice mogu se odrezati.Druga mogućnost se koristi za vertikalni sloj armature, pri čemu je armatura fiksirana, bolje nego u prvoj izvedbi.
U ovoj izvedbi, žica se preklapa na pola, ali su šipke međusobno različite kao na slici. Zatim se žica s prstima čvrsto pritisne na šipku, a krajevi žice se savijaju na sebe, kuka se umetne u petlju i žica se uvije. Kuka je uklonjena, krajevi žice su savijeni.
Pletenje odvijačem
Sve se proizvodi kako je gore opisano, ali koristi odvijač. Dakle, morate se malo upoznati s alatom i spojiti armaturu će biti lako.Stezaljke zaštitnog sloja
Tijekom sparivanja armature za ploču, izrezane PVC cijevi promjera 40-50 mm mogu se koristiti kao oslonci za armaturu. Oni su izrezani kao kobasica na kriške, željenu visinu. Lemilica u njima može se izrađivati ​​udubljenja za ventile.
Objavio sudionik foruma "Kuća i kuća" amarrak
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Na gruntu: pletenje šiblja (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar