Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako napraviti malu fontanu

Umorni ste nakon napornog radnog dana i željeli biste mirno sjediti uz žamor, slušati pjev ptica. Ne brinite! Možete napraviti malu, slatku fontanu

Dizajn fontane se sastoji od tri elementa: vode koja teče iz cijevi i teče natrag kroz kontinuirani ciklus; crpka za opskrbu vodom; ukrasni elementi na kojima voda teče.

Potrebni materijali:

 1. Pumpa. Preporučeni kapacitet je 1.136,52 litara / sat.
 2. Bakrena cijev promjera 1,27 cm za dovod vode iz crpke na vrh fontane.
 3. Vodootporna posuda: plastična posuda za postavljanje crpke, napajanje cijevi i prikupljanje vode. Trebao bi biti 15 cm širi od promjera podnožja fontane i 30 cm iznad crpke. Crpka mora uvijek biti pod vodom.
 4. Ravni kamen ili drugi materijal za izradu vidljivog dijela fontane. Odaberite nešto održivo.
 5. Mali kamenčić ili drugi prikladan materijal za pokrivanje posude na vrhu.
 6. 1,27 x 1,27 cm Ženski spoj za spajanje cijevi s crpkom.
 7. 1,27 cm Regulator protoka za regulaciju protoka vode.
 8. Premaz za zaštitu crpke od prljavštine iz stakloplastike ili trajne folije, ili bilo čega što ima čvrstu podlogu. Pokrivenost mora biti dovoljno velika da uđe u cijelu posudu.
 9. Materijal za ojačavanje fontane (daske, letvice).
 10. Šljunak za odvodnju u korito i ispod njega.
 11. PVC cijev dužine 2,5 cm za izvlačenje naponske žice pumpe.


Trebat će vam sljedeći alati:

 1. Škare za rezanje poklopca fontane.
 2. Izolacijska traka / vrpca i uže za rastezanje kabela za napajanje pumpe kroz cijev.
 3. Cutter.
 4. Klizni ključ.
 5. Hammer.
 6. Bušilica.
 7. Ručne pile.
 8. Štrcaljka za zatvaranje šavova.


Redoslijed radnji:

 1. Iskopajte rupu za crpku
  Iskopajte rupu 5 cm dublje od visine posude i dovoljno široku da je postavite. Iskopajte uski kanal iz rupe do najbližeg utičnice.
 2. Pričvrstite cijev na posudu
  U dno odvoda uliti 5 cm šljunka. Stavite zdjelu na vrh. Ako je potrebno, dodajte šljunak tako da posuda ne zamahne. Uz pomoć užeta, rastegnite kabel pumpe u PVC cijev, stavite cijev u utor i pospite je zemljom.
 3. Kao prvu aproksimaciju, procijenite jesu li komponente pogodne jedna za drugu.
  Postavite crpku u središte posude. Položite poklopac preko jame i označite ga iznad konca crpke i na rubu koji je najbliži cijevi.
 4. Označite utičnicu
  Izrežite rupu promjera 2,5 cm u skladu s središnjom oznakom. Izrežite preklop kroz oznaku - crpka bi se trebala lako uklopiti kroz rupu u posudi i jednako lako ukloniti.
 5. Spojite bakrenu cijev i posudu
  Iz bakrene cijevi izrežite komad od 10 cm. Odvijte priključke regulatora (stavka 7 materijala), umetnite kuglicu i stavite bakreni prsten na dugi dio cijevi. Umetnite cijev u ventil regulatora, prstom gurnite loptu kroz prsten u regulator. Na isti način pričvrstite kratki dio cijevi na drugi kraj regulatora.
  Pričvrstite odgovarajući kraj spojke na crpku. Odvijte spojku, gurnite kuglu, a zatim prsten u kratku cijev. Spojite cijev na crpku pomoću priključaka. Twist malo jači od veze.
  Postavite sloj šljunka od 5 cm na dno posude i postavite crpku u sredinu s cijevi okrenutom prema gore. Konstrukciju prekrijte zaslonom tako da je klapna iznad izlaza kabela pumpe.
 6. Izgradnja temelja fontane
  Pila ploče željene duljine i ležala na zaslonu preko rupe.
 7. Izbušite rupe u kamenju
  Položite kamenje jedan na drugi tako da izgled izgleda estetski ugodno. Označite tamo gdje će biti rupa. Izbušite rupe.
 8. Sakupite fontanu
  Podesite kamenje na bakrenu cijev. Označite cijev na mjestu koje odgovara granici gornjeg kamena. Izvadite cijev, izrežite višak cijevi 0,5 cm ispod oznake. Napunite posudu vodom tako da sloj od 12 cm bude na vrhu crpke.Otvorite regulator, priključite crpku, uključite je i provjerite tlak. Podesite tlak.
 9. Isključi. Ispravite kamenje tako da voda teče u pravom smjeru, ispunite praznine između njih s malim kamenjem, provjerite stabilnost strukture. Isključite vodu, napunite praznine između kamenja silikonskim ljepilom, pustite da se osuši. Ako sve radi kako treba, zatvorite poklopac i zakrasite ga šljunkom.

Redovito provjeravajte razinu vode u posudi, osobito u vrućem vremenu, i sipajte je tako da je crpka uvijek pod vodom.

Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Kako napraviti malu fontanu. Napravi sam. HD (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar