Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Okvirna kuća za pse

Rijetko što obitelj radi bez kućnih ljubimaca. A što možemo reći za ljetnike koji većinu vremena provode na zemljištu? I životinje, kao što znate, također trebaju pristojan smještaj.

Prilikom izgradnje pseće kuće ili kaveza na otvorenom, ne smije se zaboraviti da su ove građevine mali, ali značajan dio pejzažno-arhitektonskog stila seoskih imanja. Stoga je važno da struktura nije samo udobna i atraktivna, već i skladno kombinirana s drugim arhitektonskim elementima.

Da bi se to postiglo, uopće nije potrebno napraviti uzgajivačnicu minijaturnom kopijom gospodareve kuće. To će biti dovoljno za korištenje pojedinih elemenata dekor koji su na kući, vidikovaca, dobro, i druge zgrade.

Konstrukcijski zahtjevi

Prva stvar koju vlasnici pasa brinu je da je kutija dobro sklonište za svoje ljubimce u vrućini i hladnoći. Stoga, zidovi uzgajivačnice moraju biti dvostruki i bez pukotina, temelj i pod - kako bi se zaštitili od hladne zemlje. Ne zaboravite na toplinsku izolaciju. Moguće je zagrijati Bobikovo stanište od pjene, ekspandiranog polistirena, filca i drugih materijala. Mnogi vlasnici idu dalje - provode grijanje, pa čak i svjetlo, pretvarajući zgradu u prave vile.

Također, prozori su često izrezani u kabinama. U tom slučaju treba imati na umu da rupe ne bi trebale stvarati skice. Tradicionalno, ulaz u kuću za pse odvija se u centru, ali to je pogreška. Tako da pas ne puši, bolje je pomaknuti u stranu, a zimi ga zatvoriti debelom zavjesom.

Sljedeća stavka je veličina zgrade. Kuća za psa ne smije biti previše prostrana, inače će se životinja smrznuti, ali ne dovoljno blizu da Barbos može slobodno sjediti tamo. Optimalno se smatra širina i visina, dužina 10 cm i visina psa.

Članovi foruma smatraju da je najbolji materijal za štand drvo - dobro čuva toplinu. Izgradnja ovog materijala, ako je potrebno, može se pomaknuti, što se ne može reći za kapitalnu izgradnju opeke. Osim toga, drvene kuće se obično izrađuju s krovom za podizanje ili skidanjem, te se stoga lakše čiste.

Opet, vašem četveronožnom prijatelju će se više svidjeti stablo, jer na njemu možete nokti ili izoštriti nokte. Međutim, s obzirom na to, štand ne smije biti prekriven lakovima ili bojama. Crnogorice koje proizvode smolu nisu pogodne za uzgajivačnicu. Bolje je ostati na listopadnom - jasen, breza, lipe itd.


Ploče i šperploča za štand trebaju biti dobro obrušene, bez čipiranja, tako da pas ne boli. Drvo mora biti tretirano zaštitnim spojevima tako da nije pljesnivo i ne trulo.

Koliba za pastira

Članica foruma Capitoshka odlučila je napraviti štand za psa od dva dijela: u uzgajivačnici je trebalo biti ugrijano mjesto za spavanje i otvorena terasa. Tamo je pas mogao jesti ili se odmoriti ljeti, zaštićen od vrućine i kiše. Također se pretpostavljalo da će zgrada biti dizajnirana u istom stilu kao i kuća za bunar, posebno zato što se obje zgrade nalaze u blizini.

Prvo je Capitoshka izradio okvir za pod, koji je prikovao pod.

Da bi pas iz kabine mogao slobodno pregledati područje, vlasnici su odlučili napraviti prozor u zidu. Ulaz je bio organiziran sa strane bez vjetra. Za prozor je kupljen dva okvira iste veličine. Staklo je umetnuto u njih kroz brtvu. Da bi se okviri bolje povezali, između njih je postavljeno brtvilo i čvrsto zatvoreni oba dijela. Zatim izrežite vijke i zatvorite ih s unutarnje strane kućišta.

Pod je izoliran s dva sloja "Rockwool" debljine 50 mm svaki. Odozgo fiksna parna brana. Stavite "temelj".

Na podu su bili pričvršćeni zidovi.Upotrijebljene ploče nisu bile najbolje, neke su se deformirale tijekom sušenja, pa su se morale ispraviti, dobro pritisnuti. Izolirani zidovi. Lanena vlakna su postavljena u zglobovima.

Zatim su fiksirali strop i izolirali ulazni zid. Bliže zimi, domaćini će objesiti zastor od platna na ulazu.

Capitoshka je izgradio rešetkasti sustav. Izolacija na zidovima i krovu vlasnika zatvorila je membranu, što će omogućiti da grijač prođe paru iznutra, ali neće dopustiti da se pokisne od kiše izvana u slučaju curenja krova. Membrana je pričvršćena čavlima širokim kapama. Rubovi membrane na stropu bili su zalijepljeni posebnom trakom, povezujući je s onom koja je pričvršćena za zidove. Tako su organizirali zatvorenu petlju koja sprječava ulazak vlage u izolaciju.

Ista je membrana položena na vrh rogova i osigurana drvenim letvicama. U isto vrijeme, oni su sanduk za krovni materijal. "Ondulin" je rezao slagom i prikovan za sanduk.

Na zidovima su stavili sanduk ispod kuće. Osigurajte vanjsko kućište. Kutovi i zglobovi su zatvorene lamele, podloge i uglovi. Stavi trijem. Dekorativni elementi izrezani su ubodnom pilom i brusilicom i prekriveni dvama slojevima drvene zaštite "Aquatex" u boji "krpelja". Booth je pokrivao više svjetla - "bor".

Nakon završne montaže cijela konstrukcija obrađena je bezbojnim lakom za jahte otpornim na atmosferske padavine. Na vrhu zabata nalazi se trokutasta vrata koja pokrivaju mezanin, koji se proteže cijelom dužinom potkrovlja. Nakon drugog premaza s lakom za jahte postavit će se vijci i ručka.

Prema materijalima sudionika foruma "Kuća i kuća"

Pogledajte videozapis: Isti san 2. Novi parovi na Akademiji. Epizoda 7 Sezona 2 (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar