Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Arbur u zemlji vlastitim rukama

Ništa ne traje zauvijek ... i sjenica u seoskoj kući člana Doma i Dacha foruma amalexa je propala i morala je zamijeniti

Zamislio je amalex za izgradnju nove sjenice u zemlji. Stari, u obliku šatora, ne štedi na kiši, a izgleda loše, unatoč činjenici da je branio samo dvije sezone.
plan
Vrlo je ozbiljno krenuo prema planiranju sjenice na zemljištu. Ima malu parcelu, pa je pažljivo izmjerio udaljenost i zabio sjenicu između šljive i stabla jabuke. U sjenici su napravljena dva ulaza.

Arbor je izrađen od metala, jer se nije htio petljati s drvetom. I pod takvim teškim krovom bilo je potrebno ojačati drveni okvir, au novcu bi bilo skuplje. I tako zavarivač kuha, a vlasnik radi ono što mu je drago za vlastiti užitak, bez mnogo truda.
Okvir arbor amalexa odlučio je izraditi kvadratni željezni profil od 20 x 40 mm. Veličina sjenice je 330x260 cm, a visina grebena je 240 cm, a krov je bio predviđen kao četverokraki krov, a fleksibilni krovni crijep kao krovni pokrivač. Odlučio sam staviti pločice za popločavanje na pod.
Konstrukcija sjenice
Isprva, amaleks je položio na tlo mjesto gdje će se nalaziti sjenica, posipati pijesak i položiti na njega betonske ploče. Zatim je pozvao zavarivača, koji je zavarivao okvir budućeg otvora željeznog profila 20x40 mm. Zatvorio je zavareni okvir s temeljnim premazom i obojio ga. Okvir stoji na tlu oko poda ploča za popločavanje.

Zatim stečeno:

  • eurolining - 9 pakiranja, tip B, 6 paketi duljine 310 mm i 3-360 mm;
  • 40x40 barova - 5 kom. za okvir ispod obloga;
  • šipke 40x60 za krovne padine - 8 kom.
  • 7 izrezbarenih nadstrešnica za 165 rub.
  • 5 paketa šindre za 650 rubalja. za 3m2;
  • 10 cijevi za brtvljenje za polaganje pločica na 55 rubalja;
  • posuda za bijeli duh;
  • čavli, vijci, 3 paketa spajalica za klamericu-12mm.

Najteže je napraviti krov. Šipke dimenzija 40x60 mm pričvršćene su za željezni okvir na krovu, a prikucavale su kontinuiranu oblogu ispod fleksibilnih pločica. Napravio je jednu s dva stepenica na mjestu. Zatim je uzeo dva nasuprotna krova. Uklonjeni dio je prekrio u šupi s fleksibilnom pločicom (pločicu su stavili na brtvilo, pričvrstili za svaki slučaj sa spajalicom s držačem od 12 mm). Zatim su završene četvrti bačene na krov nas četvorice.


Nije zasebno kupio pločicu za greben, već je odrezao zube na plahtama i dobio pravokutne plahte, od kojih je napravio greben. Najteže je bilo popraviti pločicu na samom vrhu grebena koji je ležao na krovu i naslonio se na stepenice. Ljestve su jedva držale dvije osobe.

Na sljedećoj etapi bilo je potrebno objesiti šipke za zavjese i obložiti bočne stijene visinom od 80 cm, što je bilo lakše nego ikad. I na kraju ostaje ukrasiti sve s drvenim kutom i pokriti cijelo stablo lakom i provoditi struju. Zimski vrt je dobro prezimio.
S vremenom će se sjenica obrasti vinovom lozom i doći će do sjene, ljepote i lepote.
Približna cijena sjenice s poslom je 20 tisuća rubalja.
Objavio je sudionik foruma "House and Dacha" amalex
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Depression, the secret we share. Andrew Solomon (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar