Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Crvenilo. Ispravljanje instalacijskih grešaka na temelju iskustva članova foruma.

Svake godine popularnost takvog krovnog materijala raste - kao šindre. Činjenica da je prije svega potrebno obratiti pozornost na visokokvalitetnu ugradnju mekog krova opisana je u našem materijalu.

Fleksibilna pločica ili, kako se još naziva, meki krov je mekani krovni materijal, koji se temelji na sloju od stakloplastike impregniran s obje strane sa bitumenom. Na gornjoj strani pločica je prekrivena punjenjem - koje se sastoji od obojenih kamenih granula, dajući površini krova teksturu i nezaboravan izgled. Na donjoj strani, pločice su prekrivene samoljepljivim bitumensko-polimernim slojem koji osigurava pouzdano učvršćivanje pločica na posebnu podlogu.

Saznajte više o značajkama izbora i ugradnje korisnika šindre thewick.info može u ovome dio našeg foruma.

Prilikom odabira vrste krovova za vaš budući dom, morate uzeti u obzir mnoge čimbenike, na primjer, arhitekturu zgrade i značajke dizajna krova.

Što se tako privlači programerima za šindre?

Među glavnim prednostima mekog krova su:

  • Jednostavna ugradnja šindre - omogućuje vam da sami obavite radove na ugradnji mekog krova;
  • Visoka trajnost fleksibilne pločice i otpornost na sunce;
  • Izvrsna svojstva zvučne izolacije - omogućuju ovoj vrsti krova učinkovito prigušivanje zvukova kiše na krov;
  • Fleksibilna pločica, za razliku od drugih materijala - na primjer, metalne pločice, minimalizira materijalni otpad tijekom ugradnje i često postaje jedino pravo rješenje za pokrivanje krovova složene konfiguracije;
  • Relativna jednostavnost šindre omogućuje vam izgradnju laganih rešetkastih sustava.

No, prividno jednostavnost instalacije je ispunjen, možda, glavni nedostatak mekog krova je potreba za pažljivo pripremiti površinu baze za instalaciju i strogo pridržavanje tehnologije polaganja mekog krova.

Kao što pokazuje iskustvo sudionika thewick.info iz preliminarne pripreme zaklade, ovisit će o tome kako će se vaš krov ponašati u budućnosti.

Vruća rasprava o sustavima uređaja, naši forumski korisnici ovdje .

Instalacijske značajke

Šindre, kao i krov bilo koje druge vrste, samo su vidljivi dio ledenog brijega koji se naziva krovna pita. Najčešće se šindre polažu na podlogu od OSB-ploča.

Upotreba OSB kao ploča za fasadu, može se čitati u ovome odjeljak naš forum.

Sama baza leži na sanduku i rogovima, između kojih je položen sloj izolacije. Prije ugradnje mekog krova, podloga se postavlja na ravnu i suhu podlogu.

Ako je nagib krova veći od 18 stupnjeva, pod tepih mora biti postavljen samo na mjestima s povećanim rizikom od propuštanja - duž nadstrešnice strehe i kraja. Ako je kut nagiba krova manji, onda se tepih treba postaviti duž cijelog krova - počevši od dna prema gore. U tom slučaju preklapanje različitih dijelova tepiha obloge mora biti najmanje 100 mm. Područja preklapanja su zapečaćena bitumenskim mastiksom, a sam tepih obloga postavljen je na podnožje galvaniziranim čavlima.

Obratite pozornost na ovu fotografiju.

Korisnik thewick.info Galina (nadimak na forumu Rostislav) vjeruje da je ovaj problem s mekim krovom, kao što je prikazano na fotografiji, zbog činjenice da je podstava tepih porasla.

Galina:

- Očigledno, instalacija krova počela je na niskoj temperaturi, a onda je tepih bio ispružen, a onda iznenada topliji, a materijal je proširen, zbog toga su se na krovu pojavili valovi. A kako bi se riješio sličan problem, možete pokušati lokalno odvojiti šindre na mjestima snažnog oticanja i pokušati stegnuti tepih.

Na takvim stazama bolje je da ne stavljate tepih za oblaganje na cijelu ravninu. Morate odabrati materijal deblji, onda nećete vidjeti te šavova i neće nabubri.

Za praktičnost rada s OSB - naš forumchanin ploče (nick na forumu Kashnikov) preporučuje postavljanje od vrha prema dnu.

- Mnogo je prikladnije za rad. Okrećeš plahtu, normalno stojeći na sanduku.

listovi OSB mora biti uvrnut u utrke, ostavljajući razmak od 2-3 mm između njih. Razmak između listova je potreban za ekspanziju kada temperatura padne.

Članak posvećen značajkama ugradnje mekog krova nalazi se na ovo veza.

Za visokokvalitetnu ugradnju šindre potrebno je ne samo strogo se pridržavati tehnologije polaganja, nego i rada s visokokvalitetnim materijalom.

Zanimljivo osobno iskustvo korisnika thewick.info (nadimak na forumu interserviceru).

- Donijeli su pločicu neki dan. Našli smo da ako stavite šindru na ruku, onda pod vlastitom težinom, ona se savija i pukne. Koliko ja razumijem, ne možete ga staviti na krov.

Što je pločica na predstavljenom foto braku?

U tom slučaju vrijedi napomena proizvođača:

- Budući da ova pločica ima dva sloja, zatim s jakim zavojem, pukotine se mogu formirati na spoju dva sloja. To je zbog činjenice da je jedan od slojeva podvrgnut jakom rastezanju u procesu savijanja - sasvim logično - donji sloj je komprimiran, gornji je rastegnut snažnije od donjeg. Također smo primijetili da kada se pukotina savije, ona počinje na mjestu gdje se preklapaju dva sloja. Nakon instalacije, na suncu, sve će biti odgođeno i nema pukotina.

Treba imati na umu da je mekani krov, i bilo koji proizvođač se ne preporuča izložiti pretjerano jakim savijanjem, na primjer, stavite čopor pločica na hrptu krova.

Preporučuje se ugradnja šindre od sredine donjeg ruba nagiba krova. Prvo, potrebno je položiti pravokutni crijep za zavjese - na rub krova, a tek onda podignuti red pločica prema redovima prema gore.

Postupak instalacije je sljedeći:

  1. Prvo, s rubne strane pločice uklonite zaštitni film i stavite ga na mjesto. Na mjestu, pločice su prikucane pocinčanim čavlima tako da su glave noktiju skrivene ispod gornjeg sloja pločice. Polaganje redova pločica napravljeno je tako da gornje šindre pokrivaju poklopce čavala donjeg reda.
  2. Konačno fiksiranje mekog krova odvija se pod utjecajem sunčeve svjetlosti. Pri zagrijavanju, bitumenska baza i pločice se lijepe zajedno s bazom. Ako je ugradnja pločica napravljena u hladnoj sezoni, preporučuje se da se pločice zagriju s građevinskim sušilom za kosu kako bi se zapečatile fuge.

Ugradnja šindre je zabranjena na mokrom ili suhom mjestu! Budući da je vlaga ispod položenog sloja ne može ispariti, au budućnosti će krov početi trunuti iznutra.

Važnost točnog praćenja uputa za instalaciju za šindre dobro pokazuje osobno iskustvo našeg forumchanina. Anatolij (nadimak na forumu Anar).

Budući da je pokrivao konstrukciju svoje okvirne kuće na thewick.info, naš korisnik (korisničko ime na forumu Nikolaputa) napomenuti u vrijeme da je izgradnja momčad hammered nokte u kršenje instalacijske tehnologije.

Ovdje pročitajte temu izgradnje ove kućice.

Nikolaputa:

- Bilo je potrebno pobijediti nokte ispod šesterokuta, time probijajući donji red pločica.

Upute za ugradnju za meki krov označavaju mjesta na kojima su pločice probušene, moraju se probiti točno na mjestu lijepljenja.

Da biste ispravili ovu situaciju, thewick.infoDenis(nadimak na forumu nijem) predložen je sljedeći izlaz.

Denis:

Na mjestima noktiju, gornje šindre će biti podignute, a nokti će zauzeti njihova prava mjesta. Tada će se pločica zagrijati i pritisnuti na donju šindru. Tako odmah ubijamo 2 ptice jednim kamenom: ispravljamo situaciju noktima i lijepe šindre prije proljeća.

Još jedna uobičajena pogreška pri ugradnji fleksibilnih šindri je vidljivo oko, razlika u boji uzorka mekog krova.

Kako bi se izbjegla takva pogreška, prije polaganja šindre potrebno je pomiješati šindre iz nekoliko različitih pakiranja.

U slučaju polaganja mekih pločica na temperaturi ispod + 5 ° C, pakete s pločicama treba pohraniti u toploj prostoriji prije ugradnje.

Dakle, slušajući savjete naših članova foruma, i čitanje naših materijala, možete izbjeći većinu grešaka povezanih s ugradnjom tako divnog krovnog materijala - šindre!

Sve o instaliranju mekog krova možete saznati u ovom dijelu našeg foruma. Ovaj video će vam pomoći da odredite izbor krovnog materijala. I nakon čitanja našeg videa, Vi ćete biti u mogućnosti vizualno pratiti detalje procesa polaganja šindre.

Pogledajte videozapis: ELIMINIŠITE CRVENILO NA LICU PRIRODOM (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar