Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Izgradnja kolibe za rekreaciju

Kada zaista želite nešto imati, to će se ostvariti - trebate je samo jako željeti

Odjednom, spontano, Venechka je htjela kupiti zemljište i na njemu izgraditi kolibu za rekreaciju. I upravo su tada prodali automobil, a besplatan novac spalio ruke. Ali njezin suprug je bio protiv toga, jer su živjeli u Moskvi u iznajmljenom stanu, na poslu je plaća pala za polovicu, pa stoga uvijek može biti potreban besplatan novac.
Ali ona se nije zaustavila i nastavila je ponavljati: da, kažu, novac se može pojesti sve, pa će na njemu biti parcela i kuća za rekreaciju.
A onda kriza, područja i građevinski materijali jeftiniji. I počela je uvjeriti svoga muža da još više kupi zemljište u blizini Ivanova. Tamo prijatelji žive, a dijete baki stalno dolazi. Ukratko, u Ivanovo morate dolaziti često i kućica za odmor i susret s prijateljima će biti upravo ono što trebate.
A kad je moj muž, nakon mnogo uvjeravanja, shvatio da je besmisleno prigovarati, slomio se i pristao potražiti mjesto. Zaposlili su agenta koji im je ponudio nekoliko opcija, ali to su bila loša područja i odbili su njegove usluge.
Pretraživanja web-lokacije
Kako bi pronašli ugodnu dušu, mjesto je moralo osobno otići u sva sela i komunicirati s mještanima. Kao rezultat pretraživanja 15 km od Ivanova, pronađena je odgovarajuća parcela na moskovskom autocesti pogodnoj za izgradnju ladanjske kuće. U njemu žive vrlo prijateljski nastrojeni ljudi, a od grada je pogodno i autobusom do grada, tako da dijete može doći iz grada u selo.
Na parceli je bila kuća od 3x5 metara, bila je struja - 1 kW. Cijena zemljišta bila je niska, a Venečka i njezin suprug su rekli da će razmisliti tri dana. Tijekom tog vremena, suprug nije rekao ni riječi, a onda je preuzela inicijativu. Nazvali su i obavijestili vlasnike da kupuju zemljište i spremni su dati unaprijed.
Nakon prijenosa predujma, Venečka je u punom zamahu počela sastavljati kupoprodajne dokumente, a krajem lipnja kupljena je zemljišna parcela. Nakon kupnje, doslovno se smjestila na građevinskom forumu i počela izraditi izgled buduće kuće.
Ne shvaćajući ništa u konstrukciji, pažljivo je proučila sve informacije na forumu i odlučila da će njezin budući dom stajati na monolitnoj ploči, jer imaju visoku razinu GWL-a. Veličina kuće će biti 8x8 m.
Razvoj zemljišta
Početkom kolovoza Venechka je dobila dokumente za zemljište i kuću, a zatim je odlučila uzeti odmor na tri tjedna i početi istraživati ​​zemljište.

Vodu dobro
Da bi počela graditi kuću, bila je potrebna voda na parceli, au vodi je bilo malo vode. Tada je Venechka pozvala ekipu bušilica i za taj dan ručno bušila bunar dubine 15,5 m.
Za bušenje radnici tražili 20.150 rubalja. Ovaj iznos uključuje: cijev, filtar i rad. Za ispumpavanje vode kupljena je potopna crpka tipa "Kid" po cijeni od 1.000 rubalja. i crijevo s užetom za 800 rubalja.
Nakon što su iskušali prvu pročišćenu vodu, bili su zapanjeni od radosti - to je bila najčišća, izvorska voda. I to je unatoč činjenici da je na susjedima dobro ima dubinu od 19 m, ali je nemoguće piti vodu - nakon nekoliko sati počinje da postane žuta i postane zelena.

Početak gradnje
Zaposlila je brigadu radnika i u ponedjeljak se složila s nadzornikom da je u utorak ujutro počela gradnja kuće. U utorak ujutro graditelji su stigli i počeli označavati mjesto. Tada se dovezao traktor i skinuo 20 cm kopna, a na mjestu s njim su bili i korijeni drveća i grmlja. Kopneni traktor se prenosi na dno gradilišta. Kad je ponovno oduzeo višak zemlje, zaglavio se u dolini i izvukao se sat i pol.
U to vrijeme došao je prvi i posljednji automobil s pijeskom. Ostatak dana radnici su pušili i ljenčali okolo. Sutradan je došao još jedan automobil s pijeskom. Budući da je zemljište s kosinom, morali smo naručiti još nekoliko automobila s pijeskom, ali ovaj put automobili su stigli na vrijeme bez odgađanja.Na ovaj dan, kao i navečer, radnici su bacili i zabili pijesak.
Za vrijeme ove okupacije svi su radnici potpuno zaboravili kanalizacijske cijevi, a kad se Venečka prisjetila, odgovorili su da ništa ne znaju. Tada je nazvala poslovođu - odgovorio je da će se odvesti do vodoinstalatera i, kažu, sve će biti u redu.


U četvrtak ujutro dolazi vodoinstalater koji raspravlja o tome koje su cijevi potrebne s Venechkom. Željela je ići za njima sama, ali nije dao, rekavši da će sada otići i sam kupiti potrebne cijevi ... Pojavio se tek u 18 sati.
I rad u ovom trenutku zbog cijevi zaustavljen. Dok je bio odsutan, zamolila je radnike da kopaju cijevni rov, učinili su sve kako treba. Zatim je stigao vodoinstalater s cijevima, stavio cijevi u rovove, a ona i njezin suprug su ih pokopali. Rad je trajao točno 50 minuta. a za to je vodoinstalater tražio 1.250 rubalja. za cijevi i 4 500 rub. za rad.
Venečka je odlučila da želi previše i na kraju mu je platio manje nego što je očekivao.
Objavio sudionik foruma "Kuća i kućica" Venechka
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: USKORO !!!! Put Na Tvrtkovac (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar