Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Ručno izrađeni namještaj od umjetnog ratana

Korisnik portala govori kako samostalno izraditi prekrasan namještaj od pruća za dom.

Na portalu smo često obrađivali temu stolarije u radionici namještaja. Također smo vam rekli što vam je potrebno za izradu lijepog i funkcionalnog drvenog namještaja.

Danas ćemo govoriti o umjetnom nadomjestku za ratan (koji se također naziva tehnorotang ili polirtang), koji se koristi za izradu namještaj od pruća. Ovaj materijal se isporučuje u obliku višebojnih vrpci, niti, segmenata kruga, smotanih u svitke. Za razliku od svojih prirodnih "kolega", umjetni ratan ne blijedi pod utjecajem ultraljubičastog zračenja i vrlo je otporan na nepovoljne vremenske pojave. Stoga je često izrađena od vanjskog namještaja ili pletenih ukrasnih predmeta koji se mogu ostaviti na ulici tijekom cijele godine u snijegu i kiši.

Mnogi vlasnici zemljišnih parcela bi željeli staviti namještaj iz ovog materijala u vidikovcu ili rekreacijskom području. Ali to zaustavlja visoku cijenu tih proizvoda, koji se smatraju "ručno izrađenim" proizvodom. Bilo je to pitanje novca koje je korisnika TheWick gurnulo s nadimkom Lulava svladati tkanje umjetnog ratana i svu mudrost ovog plovila, opremiti dnevni boravak u vašoj kući u blizini Moskve lijepim i funkcionalnim namještajem, gdje možete sjesti i opustiti se na dugim zimskim večerima.

Tražeći, našao sam namještaj od pruća, što mi se jako svidjelo. Nakon što sam se zapalio, vidio sam cijenu za nju, ohladio se, ali želja za nečim sličnim prevladala je. Nakon proučavanja Interneta, donijela sam čvrstu odluku da počnem sami napraviti namještaj od pruća.

No, uzorci namještaja koji su privukli korisnika.

Sada ćemo glas na cijenu oznaku: stolica košta 45 tisuća rubalja, kutni kauč - 124 tisuća rubalja. Nije ni čudo Lulava naručeno je 26 kg tehnorotanga - pruga širine 9 mm i debljine 1 mm.

Umjetni ratan prodaje se u kilogramima. Taj omjer širine i debljine, kao što je gore navedeno, u konačnici daje maksimalnu duljinu uvale za danu težinu, što vam omogućuje da spremite.

Također, prema korisniku, ako radite vlastiti ratan kauč ili naslonjač s platformom koja se koristi kao samonosiva, bolje je koristiti trajniji polyotang u obliku kruga debljine 1,2-1,4 mm, iako umjetni ratan debljine 1 mm ima dovoljnu čvrstoću i nosivosti.

Rad bi trebao početi odabirom baze koja će biti pletena trakama od ratana. Jedna od takvih opcija može biti metalni kostur od galvaniziranih ili aluminijskih cijevi. ali Lulava Zaustavio se kod tehnološki najnaprednije verzije - drvene, iz šipke s presjekom 4x4 cm, koja se zatim tretira antiseptičnom impregnacijom.Tkanje ratana za početnike: nijanse

Najteža stvar u proizvodnji namještaja od umjetnog ratana je sam proces tkanja. Unatoč brojnim videozapisima na internetu, ne mogu uvijek vidjeti nijanse tehnologije. Informacije nisu dovoljne. Dakle, korisnik je morao razumjeti mnogo pomoću pokušaja i pogrešaka.

Počnite tkati ratan namještaj s najjednostavnijim proizvodima. To neće "izgorjeti" ispred vremena, a neće izgubiti ni interes za rad. I samo "napunio ruku", prelazi na odgovornije subjekte.

Počeo sam raditi na tkanju s podstavljenom stolicom. Štoviše, morao sam ga ponoviti 3 puta, dok nisam shvatio kako sve raditi ispravno. Tada sam se okrenuo ka izradi okvira - osnove kauča. Za to sam uzeo veličinu švedskog kolege - 2240 (dužina) x 660 (visina) x 860 (širina) mm.

Dizajn drvenog okvira prikazan je na sljedećoj fotografiji.

Skupština je provedena na "75.", tzv. "crni" vijci. Iako takve spojnice nisu najbolja opcija za spajanje kritičnih struktura (za samorezne vijke mogu odrezati poklopce), glavno je razmotriti kako se teret raspodjeljuje.

Nasloni za ruke na sofi ne smiju "visjeti" u zraku. Dio mora stajati izravno na okviru snage, a glavno opterećenje se preraspodjeljuje na njega. Vijci su potrebni samo za pričvršćivanje naslona za ruku - za povezivanje s podnožjem u željenom položaju i sprječavanje smicanja.

Ručno izrađeno umjetno tkanje od ratana.
Baveći se tkanjem od umjetnog ratana, važno je zapamtiti da će jedan pogrešan bod, načinjen na samom početku, dovesti do braka proizvoda. Sve će morati početi ispočetka. Izrada namještaja od polythor je puno pažljiv i strpljiv.

Najpogodniji način rada je da namjestite na postolje. Čak i nakon gledanja videa s radionicama o tkanju, još uvijek imam pitanja o tajnama rada. Sve se moralo naučiti iz vlastitog iskustva.

Od alata za tkanje trebamo:

  • Klamerica - potrebna je za pričvršćivanje poligrafskih traka na drvenu podlogu;
  • Male kliješta, uz njihovu pomoć prikladno je izvaditi savijeni nosač;
  • Mali čekić za težinu potreban je da bi se završile spajalice;
  • Nož ili rezač;
  • Lemilica ili super-ljepilo.
Lemilica je potrebna za lemljenje brave - na spoju traka.

Zanimljivi praktični savjeti o radu s tehnorotangom. Okvir se montira s maksimalnom geometrijskom točnošću. Izobličenja ili netočnosti u veličinama mogu uzrokovati stvaranje više uboda na jednoj strani od drugih ili ostaju praznine.

Prema Lulava, nije važno - duljina kauča, širina naslona za ruke, jer vertikalni nagib navoja može se promijeniti.

Ali osobito važno - visina kauča, dužina naslona za ruke i visina sofe s prednje strane (od sjedala do donjeg ruba).

Tkamo se tkanjem bez upotrebe shuttlea polirtang je tvrd materijal i vrti se dobro kroz redove. Korištenje šatla samo će zakomplicirati radove između traka.

Sve je moralo naučiti u proizvodnji namještaja od ratana. Malo gape, negdje zategnutije, a linija je išla na milimetar, što će na vrijednost cijelog niza dovesti do vala ili neusklađenosti. Ako je "nakosyachit" s okvirom - temelj cijele strukture, barem nekoliko milimetara, problemi se mogu pojaviti samo na kraju, na kraju svih radova. Najteže je napraviti kutove tako da drveni okvir tada ne sjaji.

Važno je obratiti pozornost na vanjski, a ne na unutarnji kut, koji je zatvoren jastukom.

Još jedna važna stvar je je li postaviti šperploču kao bazu ispod sjedala na kauču. Ovaj temelj ubrzava i pojednostavljuje rad tkanja. Lulava savjetuje instaliranje šperploče, ako je kauč ili stolica namijenjena za uporabu u zatvorenom prostoru. Čista trakasta baza, kroz koju je prošla ratana, koristi se u uličnoj verziji kauča.

Također zanimljive i vremenske troškove za proizvodnju takvih proizvoda. Na temelju iskustva korisnika - potrebno je nekoliko dana da se izradi drveni okvir namještaja (uzmemo u obzir da se rad ne provodi cijeli dan, ali to traje sat ili dva navečer). Kauč ​​se može utkati za otprilike tjedan dana, a prekomjerna žurba vodi u brak.

Namještaj od ratana učinite sami.

Pogledajte videozapis: Prekrasni ukrasi koje sami možete izraditi (Siječanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar