Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Futuristički zid za zoniranje u vrtu

Futuristički vrtni zid sa saćima ispunjenim mahovinom - ograda za zoniranje u vrtu ili elegantna klupa

Učenici dizajnerske škole Harvard predstavili su novi kreativni dizajn pod nazivom Surface Deep Garden - zelena vrtna ograda dizajnirana za prostorno planiranje.

Vrtni zid, izrađen od mladih profesionalaca, dinamična je skulptura u obliku uvijene vrpce, ukrašena asocijativnim dizajnom i tehnikama modeliranja. Pravokutni moduli međusobno spojeni stvaraju kontinuirani valoviti lanac. Unutar modula napravljeni su u obliku rešetke, čije su rupe ispunjene mahovinom.

Osim glavne funkcije, ograde za prostorno uređenje prostora u vrtu, zid služi kao klupa - postupno se pretvara u udobnu klupu. Uspostaviti takav elegantan dizajn može biti u privatnim područjima i na javnim mjestima.

Kako bi se ispunile stanice u odjeljcima ograde, korišteno je nekoliko vrsta mahovine. Za prvih jedanaest grana, odabran je Niphotrichum canescens - mahovina koja voli sunce. Dvanaesti blok sadrži Callicladium haldanianum, preostali odjeljci su ispunjeni različitim nijansama i šumskim vrstama mahovine.

Prilikom izrade projekta, osobito u proizvodnji strukturnih elemenata, korištene su suvremene digitalne tehnologije. Vrtna ograda je jednostavnog oblika i lako se montira, a po potrebi se pretvara u klupu.

Загрузка...

Ostavite Komentar