Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako kuhati krov

Glavne značajke ugradnje Ruflex šindre

Fleksibilna pločica pripada krovnim materijalima, vrlo jednostavna za ugradnju. Ali čak i jednostavna instalacija ima značajke koje treba razmotriti. Prije svega, to je čvrsta drvena baza za polaganje pločica i ugradnju podnice hidroizolacije tepiha. Bez obzira na nagib, potrebno ga je montirati preko cijele površine krova, štiteći podlogu od mogućih oborina za vrijeme krovišta.
Važna nijansa je uređaj ventilacije krovnog prostora. U tu svrhu su u donjem dijelu krova predviđeni kanali iznad izolacijskog sloja (najčešće je strujanje zraka organizirano u strehu), a rupe koje su nacrtane grebenom ili kosim ventilacijskim elementima u gornjem dijelu krova služe kao ekstraktori.


Druga faza - polaganje šindre. Ruflex šindre, u pravilu, počinju od dna prema gore - od nadstrešnice do grebena, štoviše, svaki gornji element treba preklapati dno s preklapanjem, preklapajući mjesto pričvršćenja. Šindre se montiraju od središta nadstrešnice do bočnih strana zabata, jer to omogućuje da se izdrži ravna crta vodoravnog niza pločica, čak i ako baza nije dovoljna. U nekim slučajevima, šindre su prikladnije ležati od grebena do nadstrešnice, na primjer, na trokutastoj rampi, gdje su noge linije grebena i zabata, a hipotenuza je linija dolina. U ovom slučaju, donji donji dio je skliznuo ispod gornje i tek tada se zaštitni film ukloni iz gornje šindre.

Na pregibu vijenca, na gornjoj strani metalne zavjese za zavjese montiraju se posebne sljemene pločice. Mjesta spojeva ploče presvlake preklapaju pločice prvog reda. U slučaju sljemena ili grebena, gornji red pločice se dovodi do linije i ne savija se nad njim, nego se reže na uglu hrpta (greben), a zatim fiksira čavlima. Ovi čavli će biti zatvoreni s grebenastom pločicom. Nakon toga se polažu šindre sljemene pločice s pregibom preko grebena grebena ili grebena. Za bolje savijanje grebena možete koristiti građevinski sušilo za kosu (u bilo koje doba godine), što će poboljšati povezivanje pločica.


Zabat je još jedan dio krova gdje su šindre podložne posebnim opterećenjima vjetra, pa ćete ovdje za dodatno pričvršćivanje šindri (preko ruba zabata) trebati Ruflex K-36 ljepilo za brtvljenje bitumena.
Što trebam tražiti pri instaliranju krovnih sustava?
Prvo, baza za polaganje šindre treba biti čista, suha i glatka. Sadržaj vlage u osnovnom materijalu ne smije prelaziti 20% suhe težine. Ako je čvrsta drvena podloga izrađena od ploča od šperploče ili OSB-a, potrebno je održavati razmak između njih najmanje 3-4 mm.

Prilikom polaganja pločica, jednu šindru treba uzeti iz 4-5 paketa, a zaštitni film ukloniti iz samoljepljivog sloja neposredno prije pričvršćivanja.
Da bi se zaštitio rub plašta od vlage, metalne trake su postavljene na nadstrešnice nadstrešnice. Pričvrstite ih krovnim čavlima ili vijcima (cik-cak ili zmija) s razmakom od 100 mm.

Prilikom polaganja pločica koristite samo pocinčane krovne nokte promjera 3,2 mm, s promjerom poklopca od 9-10 mm, duljina nokta može biti različita ovisno o letvi. Treba imati na umu da je ploča šindre pričvršćena noktima tako da svaki nokat probija prethodni ležaj ispod.
Još jedna vrlo važna točka je da sva "teška" mjesta, kao što su: dolina, zabati, spojevi krovnog pokrivača s tavanskim prozorima, metalne pregače, moraju biti lijepljeni bitumenskim ljepilom (Ruflex K-36). Ljepilo se nanosi na površinu koja se oblaže debljinom ne većom od 1 mm.
Kako odrediti kvalitetu instalacije?
U izgradnji bilo koje kuće 70% skrivenih radova, tako da je potrebno izvršiti pažljivu kontrolu kako bi se izbjegli nedostaci. Krovovi šindri su više pogođeni nedostacima u izgradnji same kuće, nedostatku ventilacijskog otvora ili pogrešnog sustava nosača, nego mane u samoj ugradnji šindre.

(495) 234-41-41

Na našoj web stranici //ruflex.ru možete saznati više o RUFLEX pločicama, upoznati se s raznovrsnim kolekcijama, certifikatima proizvoda i tehnologijom ugradnje.

Tehnologija Ruflex šindri je najpouzdanija za nepropusnost. Problemi se mogu pojaviti samo u složenim krovnim sklopovima, stoga u onim dijelovima krova gdje je moguće povećano opterećenje (akumulacija snijega, kaskada krova, snažno savijanje), pod šindrom treba koristiti tepih kako bi se produžio vijek trajanja materijala.

Glavni test visokokvalitetne instalacije krova šindre je poštivanje (očuvanje) estetskog izgleda, stoga dijagonale, koje se određuju iz crteža "latica", trebaju biti što je moguće glatkije.

Također, za provjeru ispravnosti instalacije, preporučamo da na bilo kojem dijelu krova odabranog za pregled, pažljivo oljuštite oštricu šindre lopaticom i provjerite je li ispod nje čavao i provjerite kako čvrsto drži drvenu podlogu.

Pogledajte videozapis: Kako napraviti makarone - Recepti za početnike

(Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar